måndag, januari 16, 2006

Vadå etikettera?

Tack, jag vet, jag är en teknisk idiot. Men det vore hemskt kul att fatta vad jag gör för fel när jag tycker att jag har följt alla instruktioner...


Använd en bookmarklet för att enkelt sätta etiketter

Det absolut snabbaste och enklaste sättet för att lägga till etiketter på ett inlägg är att använda sig av en s.k. bookmarklet - ett speciellt javascriptbokmärke. Det enda du behöver göra är att i Firefox dra den här länken - %200){a+=',%20';}a+=''+tr[i].replace(/^\s*|\s*$/g,'')+'';}a+='';prompt('Kopiera%20den%20h%C3%A4r%20HTML-koden%20(CTRL+C),%20klicka%20sedan%20p%C3%A5%20OK%20och%20klistra%20in%20koden%20i%20ditt%20blogginl%C3%A4gg:',a);})()">etikettera - upp till din länktoolbar högst upp, eller i Internet Explorer högerklicka på länken, välja Add to Favorites... -> katalogen Links -> OK.

När du sedan klickar på bokmärket så kommer det upp en frågeruta där du (åtskilt med kommatecken) fyller i ett valfritt antal etiketter/nyckelord för ditt inlägg. Sedan är det bara att klicka på OK och klistra in den färdiga HTML-koden i ditt inlägg.


Hämtat från bloggar.se/hur.

Mitt problem är att jag aldrig får upp någon frågeruta. Det händer -- ingenting. Jg har Etikettera som bokmärke, men...?

Suck. Hjälp. Snälla. (Igen...)

11 kommentarer:

Anonym sa...

För att vara under konstruktion är du väldigt konstruktiv! *ler stort*

Vi på Kantarellen sa...

Himmel, det ser ut som de ekvationerna jag höll på med på gymnasiet.

crrly sa...

vicke: Hmmm.

mamse: Konstigt att jag inte fattar nåt??!

Eva-L sa...

Jag fattar inget heller. Vadå etikettera. Istället vill jag veta vad du använder för att publicera foton på bloggen. Jag har testat flickr men är inte nöjd.

crrly sa...

eva: Äh, jag laddar bra upp foton från min hårddisk... Fattar inget av Hello och allt vad det hette! GAHH, finns fan inget värre än att känna sig blåst... :-/

Eva-L sa...

Men var laddar du upp dem?? Där man skriver inlägget eller? Står det "ladda upp foto här" nånstans?

deeped sa...

Det kan hända att din popup-blockerare också blockerar java-script. Sen anar jag att "etikettera"-bookisen funkar bäst i Firefox... Fråga bloggar.se och be om hjälp.

Vad gäller uppladdning till flickr kan jag tipsa om det fristående programmet Flickr Uploadr som finns att ladda ner från Flickrs hemsida. Fungerar som en dröm.

Sanna sa...

deep|ed har nog en väldigt bra lösning.
Ladda ner firefox på http://www.mozilla.com/ och cookies kan du stänga av eller sätta på genom tools>options>privacy>cookies

crrly sa...

deep och sanna: Det är ju Firefox jag har. Hm.

Men va, måste man ta bort pop up-blockerare? :-/

anna sa...

men om du har firefox, så bara ta tag i länken etikettera eller vad det nu står....alltså håll musen över, tryck på höger knapp och sedan drrrrraaaaararrrrrr du den och lägger under adressfältet.....

jag fattade inte heller förrän helt plötsligt...

crrly sa...

anna: Adressfältet? Fattar noll. Vad är ett adressfält? :)

Jag klickar och grejar på min Etiketterafavorit men icke det minsta händer. Men jag struntar nog i det.