måndag, juni 12, 2006

Suck

Möhippan jag ska på snart ser jag mindre och mindre fram emot. Jag har tagit på mig rollen som chaufför och fotograf (som vanligt...) och tänker inte vara med på alla aktiviteter, alltså jag tänker inte vara aktiv utan fota när de andra gör roliga saker. Och det här gör jag för den blivande bruden, helt och hållet för hennes skull, själv ser jag knappt fram emot det längre. Har nu fått reda på att vi ska samlas hur tidigt som helst på morgonen... (ouch!) och sen fick jag mejl nu om att några tjejer ska göra pastasallad till lunch men inte gör den helt vegansk, så kan jag fixa min lunch själv?

Jag blev så jävla iriterad, hur svårt kan det vara?! Är du så jävla idéfattig så ring eller mejla mig för fan och be om förslag! Jag mejlade surt tillbaka att visst, kan de absolut inte göra det så får jag väl stå för den själv. Ytterligare ett stressmoment, alltså. Fixa min egen lunch. När några andra ändå ska stå i köket och greja, till alla andra. Helvete.

15 kommentarer:

crrly sa...

helena: Fattar bara inte. Det är som sagt inte så jäkla farligt att fråga mig, även om de inte känner mig, jag bits inte... inte om de frågar om nåt sånt här iaf! :)

Anonym sa...

ameh - hur jobbigt kan det vara?? fattar att du blir putt - det skulle jag också bli.

Unknown sa...

ja fy vad dåligt av dem. Och just pastasalla - hur svårt är det på en skala att göra vegansk?

om du orkar: gör en supersupersupergod lunch och ta med dig - något som är godare och "lyxigare" än pastasallad så alla blir avundsjuka på dig.

hoppas själva möhippan blir okej i alla fall!!

Anonym sa...

jag håller med sofia: gör din lunch så jääääkla mycket godare/lyxigare/snyggare än deras!
Veggie revolution!

PS: Har ni tzay-spett i din del av landet? Sååå gott att grilla!

jovanna sa...

hämnas genom att inte ta ett enda foto på lunchfixarna;)

crrly sa...

Hihi, tack för allt stöd! :)

Jag ska göra en pastasallad, världens godaste, med tusen smarriga ingredienser! :) Recept: olivolja + vinäger + ötrkryddor + vitlök i en skål, på med blandade bönor, låt marinera medan resten av ingredienserna fixas: koka pasta, öppna en massa burkar och konserver (majs, oliver av olika soerter, kronärtskockshjärtan...), koka broccoli och ärtermajspaprika, blanda alltihop, tror inte jag har glömt nåt nu. Mmmmmmm!!! :)

schmut sa...

jag tror de flesta tror att vegansk innebär smaklös.
de flesta pastasallader blir ju i grunden veganska; pasta, olivolja, grönsaker, rotsaker, oliver.
jag tror du bör ge dina vänne en liten kokbok.

Sunflower sa...

Men fy vad taskigt! Du är gärna välkommen och allt det andra du ska stå för, men kan du inte fixa din lunch själv!? Vad vad...kommer inte på några ord, vad elakt! *kram på dig gumman*

aequinoxia sa...

Själv är jag ju rätt förtjust i fetaosten i min pastasallad, men hur svårt är det avstå den? Det är ju *lättare* att göra vegansk pastasallad än annan.

crrly sa...

schmut: Detta är inte mina vänner... de är brudens vänner och hon blir min svägerska. Kommer nog aldrig att träffa dem igen sen förutom på bröllopet förstås. Men återigen blir jag en sån där konstig som folk kommer att skratta lite generat åt och stirra på. Är jag trött på det eller?? Men det var ju schyst eller nåt att jag åtminstone fick reda på att de inte tänkte göra nåt veganskt så slipper jag sitta där och äta ... ehh, skinka? Eller vad det nu kan bli.

sunflower: Ja, det är inte utan att jag tycker det, faktiskt. När jag ställer upp hela dagen och fotar och kör utan ersättning, så får jag inte ens en lunch. Löjligt.

aeq: Ja, eller hur. De kan väl lägga undan i en liten skål till mig och sen tillsätta vad det nu är de måste ha efteråt. Suck.



Förresten glömde jag några ingredienser jag ska ha i min också ju: avokado, cocktailtomater, ev gurka, kanske lättkokta morotsslantar.

Eller ska jag göra salladen på läckra små färskpotatisar istället för pastan kanske?! *hehehe*

crrly sa...

mary förresten: Det finns tzayspett här men jag har aldrig fått tag i några!

Unknown sa...

en sak till: kan du inte berätta om möhippan sen + skriva vad det var i den andra pastasalladen?

satsa på färskpotatis i din!! den tror jag slår i "impa-hämden".

låter som en fantastisk god pasta/potatis-sallad du tänkt göra.

Anonym sa...

jag har tzaykött i frysen crrly... ;-p men visst är det lite svårt att få tag på ibland, tror dom säljer slut på det ganska fort. lycka till med lyxsalladen! jag hade gjort med färskpotatis, nu när det är säsong och allt :-)

vandrarvild sa...

Fan, va dåligt av dem. Faktiskt. Ställer du upp sådär och ska fota och ha dig; hur svårt är det att fixa lunch till dig då?
Äh, jag skulle hämnats jag med. Lite i alla fall. Inte för att saker blir bättre av det, men en del som är så jävla mycket Köttätare får panik av avvikande matvanor.
Jag skulle snabbt pejla vilka som lagat maten och automatiskt valt bort mig, och sen bara ge fan i att fota dem när de vill bli fotade. Även om jag skulle vara lika jävlig tillbaka. Men brudar är så jävla slyniga ibland att man bara vill trycka tillbaka (killar hade pissat revir istället. det är kanske lite enklare?)

Håller helt klart på färskpotatis och en WAAAAY godare sallad är deras pastasallad som kommer bli alldeles klibbig och slemmig efter några timmar förvaring...

vi hinner inte ses när jag är nere nästa vecka va? du är hos din pappa tills söndagen? Jag tar tåget hem från M-ö vid tre nämligen.

puss o kram!

vandrarvild sa...

ÄN deras pastasallad, inte _är_ men det fattar du ju :)