Det är möjligt att njuta fullt ut av ett julbord, även med samvetet! Du behöver inte avstå från julsmakerna för att skona miljön och djuren, låt dig inspireras till att laga veganska julrätter! Enkelt, vansinnigt gott och himla nyttigt, för alla.
Hos Vegania finns alltid massor av fina recept, även till julbordet. Skriv ut, spara och laga! Recepten finns även som praktiskt spiralbunden bok, se hemsidan.
Här finns Vegfabs överdådiga veganska julbord som pdf, öppna, skriv ut och spara! :) Har testat många av recepten själv, till full belåtenhet för mig och dem jag har bjudit. Jag har även gett restaurangen på jobbet detta häfte så att de har fixat veganskt julbord till mig fler år i rad. Mmmmm!
I år tänkte jag testa dessa djurfria, frestande recept från Vegankrubb.
--------------------------------------------
Fler veganbloggar med (andra) recept:
Dagens vegan.
Spisa veganskt.
Veganmat.
... för det vet väl alla att vegetarianer är intelligentare än andra? ;)
fredag, december 22, 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Oj, vad mycket godis det var här! Tack för tipsen och God veg. jul!
P.S. Det där med intelligensen var väl självklart. ;)
pumans dotter: God djurfri jul på dig också! :)
Jag har faktiskt funderat på att bli vegeterian - inte vegan, men det finns ju en bunt andra människor att ta hänsyn till. Fast vi äter knappt kött, mest fisk och fågel faktiskt.
hedgehog-sara: Ja, jag vet att du är lite frestad! :) Att blanda upp det traditionella julbordet med att smyga in lite vegorätter är en väldigt bra start!
veggie revolution!
Har faktiskt hört en del köttisar på sistone som överväger att bli vegosar med hänsyn till miljön (resurskrävande att 'odla' djur) - alltid något.
har inte klickat på alla länkar (det kanske står där nånstans) men jag rekommenderar små bitar av nori-ark (alltså såna som man rullar in sushin i) i den vegetariska janssons frestelse! om man nu vill ha sältan/havssmaken alltså. blir himla gott!
morry: Gött. T o m de vanliga dagstidningarna har ju börjat ta upp det nu.
cree: Aha! Vi testar med kapris och gröna oliver mixat nu, men tack för tipset! (Det måste väl inte dröja ett helt år till innan man äter fuskjansson?)
Fuskjansson? Roligt ord. Men kanske skulle man ge rätten ett helt nytt namn istället? Karlsson? Turesson? Eller Lindström Saxon kanske, efter pinojärvegetarianen? (Sök på susning.nu eller wikipedia.org för mer info om honom).
Själv är jag inte vegetarian (så jag är kanske lite dum då), men konsumerar ganska samvetsenligt ändå.
Skicka en kommentar