söndag, april 15, 2007

Bok och musik


Vilken fantastisk sommarhelg, jag är vackert grisskär, precis som de ska va, eller nåt.

Idag har jag läst Anna Gavaldas första bok, Jag älskade honom, och den var okej, men hennes Tillsammans är man mindre ensam är mycket bättre, den var fantastisk.

Och så har jag lyssnat på en massa bra musik: Dels Helena Josefssons skiva Dynamo (träffande kort recension här), dels Sofia Karlssons Visor från vinden. Tyvärr har jag helt missat hennes Dan Andersson-tolkningar, måste införskaffa Svarta ballader också, snarast! För det här är underbart.

5 kommentarer:

Eva-L sa...

Men kan du lyssna på briggen bluebird utan att nästan bryta ihop? Det kan inte jag och jag är inte ens gravid. För länge, länge sen brukade en gemensam vän (hoppsan Kerstin, vad är klockjäveln på daghelvetet) sjunga den för mig för att den alltid får mig att börja gråta lite. Sweet youth...

crrly sa...

eva-l: ?? Va, hm, nää, den gråter jag inte av... Har kanske inte lyssnat så noga på texten, är det nåt jag har missat..?!

Eva-L sa...

Ja, vad tror du att den handlar om? Jag kanske bara är överdrivet sentimental;-)
Jag tycker också att skivan är jättebra!
Var det förresten inte du som verkligen ogillade bokstavsverifiering?

crrly sa...

e-l: Jag får bakläxa när det gäller den låten, helt klart.

Jo, jag hatar WV, men jag har upptäckt att spammejlen smyger sig in även i väldigt gamla blogginlägg, och jag orkar inte sitta och hålla koll bakåt hur långt som helst... Dessutom utgör de ofta en rätt så kul metanivå på alltihop. Nu t ex: wycku. Lite fantasieggande, låter som en lyckotupp eller nåt.

crrly sa...

Ojoj, vad trött jag är. Eh. Jag var väldigt motsägelsefull i min kommentar, men bry dig inte om det! :)