torsdag, juni 05, 2008

Souvenir de Provence


Slutet av 90-talet. På en liten slingrande bergsväg strax utanför Aix. I en liten snabb cabriolet sitter jag tillsammans med min själs älskade, den snyggaste fransman jag någonsin sett (med samma namn som min själs älskade!) samt dennes coola, vackra fru. Vi susar fram i den ljumma sammetsnatten. Vi har just varit och ätit och druckit osannolikt gott i en liten restaurang i bergen, en restaurang med Michelinstjärna. Vinden i håret, sätet klibbar lite mot baksidan av låren. Lutar man huvudet bakåt ser man hela rymden. Kolsvart sammetshimmel i den ljumma kvällen, massor med stjärnströssel. Hisnande vyer, berg och dalar. Överdådig blomning, de ljuvaste dofter.


Och allt detta till 1, 2, 3 Soleils. Rachid Taha, Khaled, Faudel. Exempelvis den här låten.


Fri. Upprymd. Lycklig. En så fullkomlig och perfekt kväll. Vi ropar till varandra, skrattar, sjunger. Jag skriker: "Je veux danser!!" och hoppar i bilsätet. Kan inteinteinte sitta still.


Och snart, snart får jag höra musiken live!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Minsann. Påminner mig om en upplevelse i Slovenien, jag ahde hört talas om en grupp med det fantastiska namnet Videosex, men i en Volvo som susar genom Ljubljanas gator en mörk natt får jag höra dem. Kändes helhysteriskt just då, iaf.
Khaled har jag eg. inget förhållande till, han hade väl ngn hitlåt på typ 90-talet som letade sig ända hit, eller?

crrly sa...

anstai: Vad mysigt med Ljubljana! Videosex var ju ett suveränt namn! :-)

Du kopierade väl min 1, 2, 3 Soleils-skiva? Khaled är ju en av solarna!

Yes, han fick en hit här med Aisha. Kanske nån mer låt, vet inte så noga.