onsdag, oktober 18, 2006

En god bok?

Jag är sååå sugen på den här boken. Vilken härlig recension, man blir verkligen sugen.Just nu läser jag bland annat Arthur & George av Julian Barnes. Den griper tag och det är ett vackert språk men det är ingen bok man mår väl av, precis. Den handlar om den indiskättade advokaten George Edjali och hur ett justitiemord begås mot honom. Likt Zola gjorde i Dreyfusaffären i Franrike griper Arthur Conan Doyle, just det, Sherlock Holmes skapare, in... Boken bygger på en verklig händelse och på verkliga personer, även om Julian Barnes har återskapat de båda männens inre med en god portion egen fantasi.

8 kommentarer:

Anonym sa...

När jag upptäckte Julian Barnes för 5-6 år sedan blev jag själaglad. Barnes har en humor och en språkbehandling som gör hans böcker till underbara läsupplevelser. En världshistoria i 10 1/2 kapitel och England, England är rena skrattfesterna. Dessvärre har jag ännu inte läst Flauberts papegoja eller Arthur & George men Du kan skriva upp att jag kommer att göra det. Jag antar att Du rekommenderar Arthur & George, eller...

crrly sa...

erik: Såg honom på Babel för några veckor sen, när jag redan höll på med boken, och blev alldels förälskad. Vilken underbar man! :) Boken... kanske kan rekommenderas... vill inte svara på det än eftersom jag inte har läst ut den. Men jovisst, den verkar lovande.

Pia sa...

Jag tycker "Arthur & George" var väldigt bra. Det är lite lustigt: det första ord som jag kommer att tänka på för att beskriva boken är "trevlig" även fast ämnet är allvarligt och både Arthur och George egentligen är rätt udda, var och en på sitt sätt. Men ändå: språket är så lätt och liksom lite humoristiskt mitt i alltihop och i slutänden känns det som en bok att vara glad åt. Tycker jag.

crrly sa...

pia: Bra att du säger så! :) Jag har en alldeles egen, högst skum, anledning till att tycka ganska illa om den boken just nu.... Hm. Ska avslöja varför om ett par veckor! :)

Ludvig sa...

Låter kul...Skicka mig gärna lite boktips!

crrly sa...

ludde: Jag ska blogga om en massa bra böcker jag har läst den senaste tiden, tänkte jag. Men du hinner väl inte läsa så mycket snart...?! ;)

Anonym sa...

läser också arthus and george man jag kom liksom av mig i mitten... kanske pga georges brist på personlighet... jag har svårt med otrohet också...

vandrarvild sa...

jag skriver ner båda titlarna och håller ett öga öppet...