lördag, oktober 21, 2006

SVT 50 år

Sveriges Television började med sina sändningar för 50 år sedan och det skulle firas med pompa och ståt i direktsändning från Johanneshov (? Var det va?) med gräddan av Sveriges artister... trodde man ju. Men va? Okej, Carola och Lasse Berghagen var sjuka, men... kan Sverige verkligen inte skrapa ihop fler och roligare och mer begåvade artister än de som nu var med på tv ikväll?! Otroligt.

Björn Skifs tre låtar. Dessutom i gubbigt Sinatrastuk, till och med Hooked on a feeling förstördes i samma stil. Suck. Okej, en liten sketch med Galenskapar-Claes (eller var det - Anders?! Jag är lite glömsk och vimsig ikväll...) men den var väl sådär kul bara.

Tommy Körberg. Jaha, tid för eftertanke mitt i allt det roliga. Läskiga bilder och sorglig sång, dessutom evighetslång. En aning malplacerat kanske?!

Lill-Babs... sjöng om Ingmar Bergman?! Eh, jaha, har nu de också... Nähä, det var tydligen så att de var släkt på långt håll. Nå, men då så. Dessutom imponerade detta så väldeliga på Adaktusson (programledare för kvälen: Lars Adaktusson!!! Snälla, vem kom på idén?!) att han tog upp en högst ospontan applåd för detta. Wow.

Malena Ivarsson var darrig och nervös under sitt hyllningstal till televisionen, stackarn. Jag blir nervös av att se sånt.

Arne Hegerfors kom in och höll ett hyllningstal... till sig själv. Oväntat. Och var lite käckt vitsig sådär. Också högst oväntat.

Vad gjorde Janne "Loffe" Carlsson där?

Lena Ph, suck. Okej, söt och okej, kan säkert sjunga. Men... äh.

Magnus, vad heter han nu, före detta dansbandsgrabben, han sjöng något som nog skulle föreställa tufft och läckert och sexigt om att han var en sexig och kaxig och bitchig man. Aha. Och de som inte gillar det är ... åååh, vad var nu ordet han använde?! Suck, kommer inte på det nu bara för det. Men det ordet stämmer i alla fall in ganska bra på hans egen koreografi också, där bara de läckra brudarna fick kladda på honom och inte de dansare som var män. Risk att någon tycker att det vore anstötligt?!

Åååh, håhåjaja, så där frotsatte det. I två timmar. Ett par ljusglimtar fanns dock:

När de visade skojiga kortisinslag från gamla tv-nyheter: "Inslaget kommer strax. /.../ Om ett ögonblick..." etc. Hysteriskt kul, mer sånt hade varit fantastiskt!!

Johan Glans var suverän med sitt ivriga autografjagande. Till Pär Holmgren: "Du och Pohlman kunde göra schamporeklam! Före och efter!" Till Pekka Heino: *sniffar i håret* "Det luktar Pekka!"

Bäst tyckte jag dock att Galenskaparna och After Shave var. Deras Bara sport är i bästa Povelstil, vilken klassiker. Och Farbror Frej är ju underbar.

Tyvärr missade jag Robert Gustafsson... en förlust, förstod jag av mina medtittare denna afton. Men han är ju lite överallt ändå, så man behöver väl aldrig direkt lida av Robertbrist.

Sissela Kyle var också kul, ja. Som sur kulturkärring från grannkanalen som inte var inbjuden.

Men annars... Vad sjutton var detta?! Public service i all ära och visst, lite pop för "äldre" (Soundtrack of our lives), lite pop för de yngre (Darin), lite opera (!) och så då lite av varje sån där blaj-tv-tråkig musik och ännu tråkigare dans och sånt... så var kvällen faktiskt en ganska stor besvikelse. Med tanke inte minst på SVT:s digra arkiv!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm... Robert Gustafsson var suverän! Att du blandar ihop bröderna Eriksson må du för stunden vara förlåten för... jag är helt säker på att Adaktusson (spännande programledarval förresten, ja) också sa fel när herrar Eriksson och Skifs klev av scenen. (Det var Anders.)
Vad Loffe gjorde? Han sjöng "Är man glad ska man sjunga..." och det *ska* han göra om SVT fyller 50! :-)
Men VEM, jag frågar mig, VEM hade designat Lena Phs fantastiska outfit med den enorma gulsvartrutiga kjolen och den glittriga motörhead-topen (jag gissar på Rickard Engfors)!?
I övrigt har du säkert helt rätt, hihi. Nu ska jag äta frukost!

Anonym sa...

Okej, jag missade det där programmet, men jag litar på din rescension och utgår från att jag inte missade så mycket. ;)

Anonym sa...

Hej crrly :-) Förlåt att jag byter ämne, men ska du till Bercy i december?? Kan inte sitta still längre, har biljetter till båda datumen...ååååh!!!
/Anders i Berlin
Sådär, nu kan ni fortsätta snacka om svt :-)

Vi på Kantarellen sa...

Och jag... jag såg bara Lena PH när jag gick förbi TV:n.

Jag tycker hon börjar bli lite tjatig... dags att byta koncept?

Anonym sa...

Så fräck och läcker färg du har på överhåret nedan...wow. Är det henna eller? /Anna

Anonym sa...

Håller med dig fullkomligt. Och detta ska man betala tv-licens för att behöva beskåda? Gaah!

Anonym sa...

Brukar inte Lena PH sy sina kläder själv?

Anonym sa...

Johan ville se det men jag sa nej, där går faktiskt gränsen... ;)

Ludvig sa...

Hej!
Tack för din lyckönskning på min blogg! Tycker din TV-debatt ser intressant ut, men hinner inte läsa den nu. Försöker var ltie mer aktiv på min blogg när jag har hört att folk läser den trots allt. Har du några uppmuntrande ord att säga om min blogg? Brrr...Rastlös, stirrig...