torsdag, februari 15, 2007

A new drug (again ...)

Hjälp, vad vi den här veckan har förstört det stora sömnförråd vi byggde upp under semestern förra veckan. Och allt är en ny jäkla drogs fel. Vi håller på och håller på, hela nätterna igenom. *gäääsp* Det går ju inte att sluta!! Som tur är blev vi äntligen klara igår natt. Men det värsta är att jag har hittat hundratals likadana som bara väntar på att köpas in och knåpas med...

Pussel av Jan van Haasteren! Så här ser de ut, till exempel.

Det coolaste av allt är att pusslen, i alla fall vårt, inte är uppbyggda på samma sätt som vanliga. Istället för att pussla ihop det man ser på kartongen, där det alltid myllrar av folk och händelser, ska man med utgångspunkt från en av personerna mitt på bilden, som ser åt vårt håll, pussla ihop det som den personen ser! Det vill säga allt det som personen och vi har mellan oss samt det bakom oss. Och för att det ska vara extra klurigt har Jan van Haasteren dessutom lagt till små knasiga detaljer, som exempelvis en liten hatt som springer med ett par små ben och som inte syns på kartongen; det är inte lätt att gissa vad det är man egentligen ska pussla ihop!

Många av bilderna känner jag igen från förr, när man på 80-talet kollade igenom Åhléns planschställningar för att kolla efter kul och gulliga djurplanscher till exempel, då fanns ofta Jan van Haasterens bilder där med ett myller och tusen roliga detaljer.

Jag har fått pusslet i present så jag vet inte var man kan köpa dem, men jag antar att de inte är så svåra att få tag i. Och det finns mängder ...!! Hjälp ... Men ... jag har ... ju lite... annat ... att koncentrera mig på ... så jag ska nog klara det ... måste ...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hela nätterna säger du? :-)
Jag tror jag sett dem i ett skyltfönster. Kan ha varit Akademibokhandeln... (insåg plötsligt att jag inte säger Gumperts längre)

Anonym sa...

Nu har jag kommit på tandläkarnabesökarnass önskelösning! Pusslen påminde nämligen mig mest om de där affischerna man ser i tandläkarrum där även barn behandlas (diskriminering, en gång var jag i ett "vuxenrum" utan affisch, och blev riktigt besviken), men om man dessutom kan sitta och pussla dem, så lär man ju inte tänka på vad tandis gör i munnen och man kanske t.o.m. kan slippa bedövning!?

crrly sa...

iac: Nja, eller långt in på nätterna i alla fall. Sccchhh, det där hörde jag inte!! Vill inte veta var man kan köpa dem!! ;D


anstai: Ahaaa. Jag har nog bara sett typ frukt-ABC i tandläkartaken, men ett pussel vore kanske inte så dumt... Rekommenderar även freestyle/mp3-spelare!

Pernilla sa...

Har bara sett ordinära pussel av honom... Man kan köpa dem på Jättekul. :-D

Anonym sa...

Förstår så väl att det är beroendeframkallande.... själv har jag fastnat i betapet - efter att ha smålett åt en kollega som biktat samma beroende... så, alltså, om du inte varit inne och spelat betapet, gå absolut INTE in på följande länk:


http://www.betapet.com/index.php?lang=se&show=register

aequinoxia sa...

Vi köpte ett sånt åt svärfar i julklapp. Han älskar pussel, och det har var lagom svårt och frustrerande för honom. En höjdarpresent.

vandrarvild sa...

min tandläkare hade en sån affisch(med en urspårad olympiad eller liknande)i taket. Den kunde man stirra på ett bra tag och hela tiden hitta nya detaljer. Jag gillar sånt men numera föredrar jag pettson och findus, haha, för jag är lite kär i alla de där smådjuren.