fredag, februari 02, 2007

Spydag


Fan, hur säger man till en kollega att man kräks av hennes parfym??


:-/
---------------------------------------------------------------------

Feg, feg, feg är jag. Hur jag än skulle säga det vet jag att hon skulle ta jävligt illa upp. Jag klagade så sent som för några dagar sen på att det stank parfym och så öppnade jag fönstret på vid gavel så att hon frös (haha!) men inte fattade hon ändå, tydligen. Hon muttrade bara att jag var extra känslig för att jag var gravid. Jaha, och...? Det hjälper väl inte att konstatera det, liksom. Dock har hon uppenbarligen bestämt sig för att eftersom det är mitt luktsinne det är fel på så har hon rätt att spruta ner sig totalt med parfym. Till saken hör att hon alltid har för mycket parfym men i vanliga fall nyser jag mest av det och får lite svårt att andas, då slipper jag i alla fall spy...

Så idag "löste" jag problemet med att gå ifrån fikabordet när hon kom (dessutom satte sig en kollega alldeles bredvid mig med en salamimacka, och då var måttet rågat). Sen öppnade jag fönstret och satt med stelfrusna händer och jobbade. När jag kom tillbaka efter att ha varit på toa hade fönstret stängts, och nu stinker hon inte längre tillräckligt mycket för att jag ska upprätthålla detta kalla (höhö) krig.

Dessutom sticker jag på semester strax, och det känns onödigt att tjafsa med henne just idag, sista dagen innan. Nästa vecka får hon hälla på sig så mycket stank hon vill utan att jag är här och (låter bli att) klaga(r).

8 kommentarer:

Smarta Sara sa...

Man säger: Din parfym får mig att kräkas. Jag vore tacksam om du inte använder den här på jobbet.

Hej pådig från Sara som har börjat blogga igen! Och det är riktigt kul!

Skolfröken sa...

Jag håller med, personen vet väl att du är gravid, och det är väl knappast en nyhet att ens luktsinne ofta blir mer känsligt då. Säg det!

Eva-L sa...

Säg att du är extra känslig nu när du är gravid och att du faktiskt får kväljningar av parfymen. Fast säg det snällt;-)

Anonym sa...

säger som de andra - säg lite fint att ditt tillstånd får dig att kräkas :)

Anonym sa...

om inga ord hjälper så kanske du kan byta plats med någon?
Ja, jag vet att det inte är ditt fel och att du inte borde flytta dig, men om inget annat hjälper så får man väl göra det bästa för en själv? =)
hälsn morry

inanna sa...

Säg bara "Du får mig att vilja kräkas" och låt henne veckan på sig att tolka den repliken... :)

Anonym sa...

Säg som det är rakt ut, lika bra att hon får reda på att hon stinker. Du har ju dessutom en bra anledning, du är gravid och känslig.

Jag är doftalergiker och klarar inte av parfym alls och hur ofta får man inte lida för att folk totalt förstört sitt doftsinne. *jätteirriterad*

På henne bara!

sedlighetsroteln sa...

Att gå fram till henne, lukta på henne och kräkas i hennes knä borde få poletten att trilla ner tycker jag.