måndag, februari 25, 2008

Dagens tips


Har fått läsa igenom ett försvarlig hög med arbetsansökningar... och fått ett antal kraftiga skrattattacker åt en grej som kan verka som en petitess men som kan vara nog så viktig.

Snälla ni som har en viss typ av mejladress, skaffa en särskild som ni använder när ni söker jobb! En neutral, som består av exempelvis ditt förnamn och efternamn snabel-a hotmail/gmail/home/whatever. Hur seriös verkar du när du i din mejladress heter gottegrisen82 eller da_king eller snygghenke eller hotboy eller ingopingo (den sistnämnda tillhörde en medelålders man, som inte hette Ingemar eller något liknande)? Visst, du kanske får jobbet ändå men betänk hur många som har fnissat halvt ihjäl sig åt mejladressen du uppger -- är det värt det? Ändå är det så mycket vanligare än man inbillar sig. *skakar på huvudet*

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fascinerande. Tur att man itne har kvar sin ursprungliga hotmailadress från sådär 1994, då. Den använde jag nog mest för att kontakta informanter till min ena C-uppsats, tror jag. Förutom till bekanta, alltså.
Undras om Ingopingo är lite släkt med Pingu? :-D

crrly sa...

Ingopingo var dessutom inte ens medelålders, snarare pensionsmässig. Och nej, han fick inte jobbet! ;)