måndag, april 07, 2008

Sjuk fundering


När någon är förkyld kan det räcka det med att den personen andas på en för att man ska bli smittad.

Tänk vad bra det skulle vara om det var tvärtom, så att den friske andades på den sjuke och vips blev den sjuke frisk.
Lillan är jätteförkyld och jag vill inte vill inte vill inte bli smittad. Däremot känner jag mig som Världens Sämsta Mamma som säkert har klätt henne för dåligt. Vi har haft picknickar då hon har suttit ute i bara tröja (tröjor). Fy på mig.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Söta vännen, dels är det bakterier som skapar förkylningar, inte kallt väder – kallt väder bara underlättar för redan befintliga bakterier - och dels är det ju bra att ungar får förkylningar, för att stärka deras motståndskraft. Så känn dig inte usel för det, ta bara väl hand om henne (som vanligt)!
Kram!

Antecknat sa...

Exakt - man blir inte sjuk av att klä barnen för lite! (eller för mycket)

Men någon får gärna blåsa lite livsandar i mig, för jag har varit sjuk i drygt fem veckor nu. Suck.

Hej igen förresten. Vi hade en hel del bloggkontakt, vid bloggtidens begynnelse (nä inte riktigt men 2006/2007), fast då bloggade jag anonymt och mer privat.

Nu är jag tillbaka i bloggosfären, fast på annat vis.

Allt gott!

crrly sa...

anstai: Virus! ;p

Fast det känns som om jag har varit dum mot henne när jag låter henne slippa overallen och istället bara ha tröjor. Snacka om att vara konfliktundvikande!! (Hon avskyr overallen. Och vantar. Som hon har sluppit hela vintern...) Och hur ska det bli sedan, när hon blir äldre?! Aj, aj, aj.


antecknat: Nej men. Nu blev jag ju görnyfiken!!

Anonym sa...

I min värld är virus bakterier. Typ. Same, same, but different (man får t.ex. inte in bakterier i datorn, det är jag HELT säker på).
:-D

Min mormor tjatade alltid om att jag måste ta på mig, men eftersom jag blev en klok person så har jag alltid tagit på mig själv efter behov. Hon kanske faktiskt är relativt varmblodig? Med tänkande föräldrar måste hon bli en tänkande Stora (när hon slutat vara en Lilla), och då fattar hon att kläder är bra.

Vi på Kantarellen sa...

Jag som alla andra här, lugnar ditt dåliga samvete. Det är inte lite kyla som ger förkylningar....

.... eller eventuella öroninflammationer. :-)

Anonym sa...

Hej! Vill bara tipsa om att jag nu har startat en ny blogg där jag enbart kommer att skriva om mina smycken och fat samt annat som jag tillverkar =) Den har adress; http://jessicassmyckenochfat.blogspot.com/ Med vänlig hälsning: Jessica.

Anonym sa...

Jag har märkt att ju mer förkyld ett barn är desto oftare slickar de en i ansiktet (ungefär som sällskapssjuka hundar)
...åtminstone beter sig mina syskonbarn på detta förryckta vis, vilket gjort att jag på senare år allt oftare drabbats av hemska dagisvirus.