lördag, september 13, 2008

Filmer

Såg just på en fånig men faktiskt rätt hejdlöst kul film på fyran, som vi råkade hamna framför: Heartbreakers. Ganska skojigt, men lite dåligt samvete får man allt när man vanligtvis är så fruktansvärt stressad över allt som behöver göras, och så fastnar man framför en tramsig film som inte har tillfört världen något. Ah, det behövde jag nog. Skratta fick jag göra i alla fall.

Desto mindre bra var filmen vi såg igår, den första Arn-filmen, Tempelriddaren. Vi hyrde den för att vi har fått biobiljetter till den andra, Riket vid vägens slut, och tänkte se den i veckan som kommer. Om jag säger så här: Vi har ångrat oss. Vi tänker absolut inte se den andra filmen. Vi orkade inte ens se klart den första. Fy fan, så usel den var!! Arn, han såg ju helt efterbliven ut, det satt jag och störde mig på hela tiden, menlösa karl, och hade han typ tre repliker? Mestadels stod han bara med halvöppen mun och såg fånig ut, isch. Nej ... När en och en halv timme hade gått var vi överens om att vi fortfarande satt och väntade på att filmen skulle börja ordentligt, och då hade nog en del drama ändå utspelats. Ett enda stort gäsp, så vi gav upp där. Man inser mer och mer att livet är för kort för att slösa bort på meningslösheter, och Arn tillhör definitivt den kategorin.

Darling påstod att filmen tydligen var oerhört påkostad (som sagt, jag lever i min egen lilla värld och har missat allt, väsenligt, såväl som oväsentligt, i åratal nu! Därför vet jag nada om Arnfilmerna), och vi försökte komma på vad som hade varit så dyrt. Dräkterna kanske var designerkläder? Det är min lilla teori.

Min man sa även att han nästan hellre hade sett Sagan om de två tornen, men haha, nej, så långt sträcker vi oss inte! ;-)


Skönt att vi, hur olika vi än är, åtminstone båda har förmågan att urskilja bra filmer bland allt skräp ...! ;-)

5 kommentarer:

vandrarvild sa...

HAHAHAHA! Precis vad jag tyckte jag med. Jag somnade efter en timme för jag var så grovt uttråkad och sedan myntade jag och M ett uttryck om att saker är så jävla ARN. Och det är inte positiva saker det inte! Så nej, den nya Arn-filmen är inget jag lär lägga mkt energi på.

Saga sa...

Jag slösade bort en gratisbiobiljett på att se den där jävla skitfilmen, den första alltså. Jag och mitt sällskap var så fruktansvärt uttråkade att vi bara satt och skruvade på oss under hela filmen :) Fast det var en scen som var sjukt rolig. Det tragiska var bara att det inte var meningen att den skulle vara rolig - när Arn springer på araberna i öknen och ledaren presenterar sin bror genom att säga "This is my brother Fakr" (uttalades som ett helt annat ord), det var den enda behållningen jag hade av den filmen. Så nej tack, tvåan slipper jag gärna :oP

LYCKLIG MOR sa...

Arn har aldrig lockat mig och nu blev jag definitivt ej lockad :-D
på tal om lockar, kan du inte ta ett kort (bakifrån:-D) på ditt nya hår och lägga ut på bloggen?
Skulle vara kul att se!:-)
Kram!

Anonym sa...

Vi hamnade på den filmen av misstag. Vi skulle se Guldkompassen, men blev visade in i fel salong, och tittade, korkat nog, inte på biljetterna. Fy, vad dålig den var!!! Alla såg likadana ut och lät likadant. Efter en timme hade jag fortfarande inte koll på vem som var vem.

Saga sa...

Jag har förresten nominerat dig! http://konvertera.blogspot.com/2008/09/just-det.html