onsdag, september 03, 2008

Feng shui för småbarnsföräldrar

En klok och cool kvinna jag känner, tillika småbarnsmor (Hej, LM!), är intresserad av feng shui. En av böckerna hon rekommenderade en gemensam vän, som också är småbarnsmamma, är Feng shui rum för rum. På AdLibris hemsida står så här: "Nyckelord i feng shui är ljus och rymd, få prylar, mjuka färger och rundade hörn. Växter kan motverka flödet av negativ energi och ett akvarium rätt placerat kan göra underverk ..."

Gott så. Denna feng shui-intresserade moder har dock en och annan gång beklagat sig lite över hur den drygt ettårige sonen far fram där hemma, med kattlåda och köksskåp som katastrofala skådeplatser. Med citatet ovan i åtanke kan jag verkligen förstå hennes frustration!

Alltså, återigen: "Nyckelord i feng shui är ljus och rymd, få prylar, mjuka färger och rundade hörn. Växter kan motverka flödet av negativ energi och ett akvarium rätt placerat kan göra underverk."

Mm. Och here we go, alla småbarnsföräldrar, lycka till:

* Ljus och rymd. Få prylar. Snarare lever man ganska trångt, hur stort man än har det. Leksaker i alla hörn... och i drivor överallt mitt på golvet också. Och på möblerna såklart. Och under.
* Mjuka färger. Nja, eftersom man lever med närapå obegränsade mängder barnprylar runt sig och dessa barnprylar har ganska hysteriska färger, barn sägs ju dessutom gilla sådana, så är det svårt att få en inredning i dämpade och diskreta kulörer.
* Rundade hörn, japp! Det stämmer i alla fall. Så länge hörnskydden får sitta kvar... Här har alla bebisar, den i huset boende samt de på besök, ätit upp dem.
* Växter?! De är dödade för länge sen, och inte köper vi några nya! De skulle bli uppätna direkt, och krukorna skulle gå sönder och jorden och lecakulorna skulle kastas runt överallt.
* Akvarium. Jag vågar inte tänka tanken!


Det här med feng shui får nog vänta i några år, i alla fall för crrlys familj.

1 kommentar:

LYCKLIG MOR sa...

:-D
Ja, vad säger kvinna...
Så sant så sant så sant! :-D
Det kommer bättre tider, ja det MÅSTE det bara göra, annars så kommer jag att bli riktigt riktigt deppad!
HUG!