lördag, mars 28, 2009

Avstängningstimmen


Om knappt en timme börjar den. Earth Hour. Som går ut på att få alla världens makthavare att fatta att vi måste skärpa till oss gällande missbruket av den enda planeten vi har. Mellan 20.30 och 21.30 låter vi alla lampor vara släckta. Och kikar ut för att se vilka av våra grannar som är totalt ignoranta och vilka som bryr sig... ;-p

Även förvirrade *host* crrly ska alltså försöka komma ihåg detta. Antar att det betyder att man ska stänga av tv och dator också. Vad man då hittar på... Tja. Jag kommer antagligen att gå och lägga mig faktiskt. Det blir ju nämligen sommartid inatt också, och eftersom mini-crrly imorse fick för sig att vakna 05.15 så vågar jag inte tänka på vilken tid hon därmed antagligen kommer att vakna imorgon bitti/inatt...

6 kommentarer:

Pilla sa...

Du behöver inte stänga av TV och dator, ingen energisparpryl. Tur va? :D

crrly sa...

Nej, jag såg det på Earth Hour-hemsidan sen, att de ville att man skulle blogga mitt under timmen! Men vilket fusk?! TV:n och datorn lyser ju också, och drar väl mer ström än en lågenergilampa... Hm.

Frida M sa...

Sommartiden kommer göra så att våra barn vaknar lite mer anständigt.. 05:15 blir 06:15 istället!

Kattalena sa...

Elliott vaknar ju 05 men idag var ju klockan 06 istället. Så himla bra alltså!!!

Anstai sa...

Shit, tack för påminnelsen om sommartid! Nu missade vi bussen till brorsans kalas – men vi har bilen. Så mkt för "Jord-timmen", när man dagen efter måste ta bilen 3 mil enkel resa ist. för fin kollektivtrafik ... nåväl, tack iaf för att du skrev ordet sommartid – GP brukar ha det på framsidan, men så inte idag.
Nu kommer vi iaf i tid, ist. f. att ta en buss kl 13 och undra varför alla andra är på plats när vi kommer en halvtimme sent ... :-)

Vi stängde av allt, hade inte läst ngt på ngn hemsida, utan satt och spelade spel i ljuset av ett antal ljus + brasan. Verkade som om möjligen en av grannarna fattat galoppen, de andra tre vi ser hade lika tänt som vanligt.

crrly sa...

Vegomamman och Kattalena: Oj, har jag vimsat till det nu igen?! Aha, det förklarar ju varför hon sov ända till halv sju! ;-pAnstai: Vad mysigt det låter.