söndag, april 05, 2009

Perspektiv


Jag upptäckte idag att det var hemskt nyttigt att gå en ny promenadrunda istället för som vanligt bara runt nere vid havet. Det finns ju faktiskt här i hålan mängder av fula hus, gamla hus, slitna hus, skruttiga hus, och inte alls bara de där tjusiga jättepalatsen... Det kan nog vara bra för mig med alla fördomar att tänka på! ;-)

Snacka om aprilväder förresten. Från tjugo grader, strålande sol och totalt vindstilla igår till igenmulet, isvindar och åtta grader "varmt" idag. Brr.


Ja, det här med hus. Vi ska på visning idag, bara på kul. Men åh, vad vi är trötta på mycket i det här huset. Drömhuset (snyft). Där vi skulle bo för alltid. Där vi trivs SÅ mycket. Men där vi nu också har insett hur otroligt opraktiskt det är. Hur få rum vi har. Hur mycket outnyttjad yta. Hur enorma uppvärmningskostnaderna är, trots utbytt värmesystem. Och en jättepool! Som bara är där. Som inte används, nästan. Som kyler ner hela huset. Som kräver skötsel... Vi behöver också verkligen byta alla fönster och dörrar. Allt bara rasar sönder. Nytt kök, ja tack. Till och med mini-crrly blir vansinnig och står och sparkar på köksluckor som inte vill gå igen helt.

I huvudet snurrar det. Massor av tankar hit och dit. vi med våra projekt. Räcker det inte med adoptionen, liksom?! Nej, det som krävs nu är antingen en helrenovering/ombyggnad eller en flytt. Flytt?! Ångest. Vi har hittat ett nytt Drömhus, ett nybyggt. Men läget är inte perfekt. Så nej... Inte nu.

Jag har insett att jag är trygghetsnarkoman. Jag är ingen avhoppare och jag håller gärna fast vid det jag har. Samma karl, samma jobb, samma hus. Samma land. Ja, ungefär så. Mer och mer för varje år, känns det som.

Ja, herregud, vi får se vad som händer. Stora grejer är i alla fall på gång...

3 kommentarer:

Anstai sa...

Du, you and me both, babe. Bara tanken på att flytta en gång till, frn vårt nya, fina hus, ger mig magkramp. Men vi har ju iaf 960 kvm tomt man kan bygga på, om det behövs. Samt stugan i skogen att åka till om det byggs för mkt runt där vi nu bor i framtiden.
Men ja, hu. Vill inte krångla. Inte med sånt ;-)

crrly sa...

Anstai: Nej, ni har ju typ nyss flyttat! Hoppas att ni slipper tänka på det igen för lång tid framöver.

Robert Ahlman sa...

Det är inget fel med att vara trygghetsnarkoman, särskilt inte i en tid som denna. För övrigt gillar jag inte ens ordet eftersom det antyder att det är något "fel" med att vilja ha trygghet... säkert högern som hittat på det.