onsdag, april 01, 2009

Världens godaste choklad


Hur god kan en choklad vara egentligen?! Divine Dark Chocolate After Dinner Mints smakar alldeles fantastiskt ljuvligt. Och är vegansk! Och rättvisemärkt! Helt sanslöst bra.

hildur.se kan man läsa bland annat följande om Divine:

Divine choklad görs på de finaste bönorna från kooperativet Kuapa Kokoo i Ghana.

---

Kuapa Kokoo
För att möta hotet att förlora sina hem under Ghanas liberalisering av kakaomarknaden under 1993 gick en grupp av visionära bönder ihop och startade ett kooperativ. Kooperativets mål var att samla in och sälja kakaon för medlemmarnas egen vinst. Uppbackade bland annat av av Twin (en engelsk Rättvis Handel-organisation) startade de kooperativet som fick namnet ”Kuapa Kokoo” som på det lokala språket twi betyder ”De goda kakaoböndernas företag”.

Deras motto är ”Pa Pa Paa”, vilket betyder ”Det bästa av det bästa av det bästa”. Organisationen är gjord av och är till för kakaobönderna själva och deras mål är:
· Ökat inflytande och representation för bönderna.
· Social, ekonomisk och politisk ”empowerment”.
· Ökat inflytande för kvinnor i hela organisationen.
· Ekologiskt hållbar produktion.


Denna underbara choklad hittar du på Astrid och aporna i Malmö och hos någon av The House of Fair Trades återförsäljare (exempelvis Världsbutiker).


Tack, Kattalena, för chokladen! :-) Det finns faktiskt, tro det eller ej, lite kvar fortfarande! Jag är typ bäst i världen på att njuta sakta, lite i taget, av sånt här!

2 kommentarer:

Kattalena sa...

Men gud! Har du fortfarande kvar??? Tänk om jag också kunde vara så måttlig... hehe.
Jättekul att du tyckte om dem!!!!
Nice med choklad som är bra för alla :-)

vandrarvild sa...

Den finns på Emaus(second hand på Kirseberg) med, köpte den där häromdagen. Galet gott!