tisdag, oktober 03, 2006

Projekt Lidingöloppet

Lovade ju att nämna Lyxhotell I och kanske skriva något om II också... Lyxhotell I var i Stockholm, kolla bara utsikten!! Fotot i förra inlägget är från vårt fönster. Det mest fascinerande var att tågen + ett antal filer med bilvägar försvann in rätt under vårt rum, men man hörde inte det minsta utifrån! Snacka om välinsolerat. Hotellet var jättevackert, inspirerat av snäckform överallt inuti, väggarna i rummet var av vackert trä. Och för första gången i mitt liv badade jag spontant och frivilligt i ett hotellbadkar!! Jag har sån bacillskräck, brukar tycka att hotell är sådär, särskilt den snuskiga heltäckningsmattan (som inte fanns här, det var trägolv) och sänggaveln som alltid är flottig, men här var ingenting äckligt! Underbart.Och hotellfrukosten...! Hade kunnat sitta där i timmar. Det är likadant där, är det inpyrda storblommiga gardiner, äckliga mattor, en fadd stank av stekt bacon och slemmiga korvar samt en massa jobbiga morgonpigga människor som pratar för högt och hostar över de uppskurna torra paprikaringarna och de svettiga ostskivorna så får jag knappt ner en bit. Det här var himmelriket! :) Sååå mycket gott! Och då hade jag inte ens hittat den speciella vegankylen som stod vid sidan om, den såg vi inte förrän vi passerade den på väg ut efter att ha ätit den sista morgonen. (Vi stannade två nätter, och vi var sponsrade, kan man säga.)Ja, darling och jag bygger ju upp vårt liv kring en massa projekt; ett av de senare var det som älskling genomförde förra helgen: Lidingöloppet, tre mil i väldigt backig terräng. Som somliga tycker är jobbigare än de maraton som anses "lätta". Jag skulle ha sprungit (lufsat/lunkat) enmilaloppet om det inte hade varit för alla mina jäkla influensor i sensomras, typiskt!

Under tiden som han sprang gjorde jag mitt eget Lidingövarv: GICK i hettan uppför i ca 6 km från Lidingövallen till högst upp i Sticklinge där jag träffade en släkting och hennes uuurgulliga barn: två och ett halvt-årig lockig sprallig babblig kicka och hennes urgoa ettåriga lillebror med glada ögon, runda kinder, solskensleende och två bissingar. :) (Blir man någonsin sötare egentligen, än när man har två små risgryn?! Tror inte det!)

Hade ni vägarna förbi Sticklinge golfbana i lördags mitt på dagen och såg en rätt späd tjej klädd i svart ligga hopkurad på en gräsmatta vid vägen med sin ryggsäck som huvudkudde så var det nog jag! :) Skulle pausa lite, jag hade för tusan vandrat typ tre kilometer och var varm och törstig, ville dricka lite lagom men inte för mycket för jag var ju ändå så kissnödig hela tiden som vanligt och var tvungen att kuta in i skogen överallt, men om jag drack lite ur min vattenflaska skulle den inte vara så tung och så skulle jag inte ha så mycket att bära på. Satte mig, drack lite, la mig, ååh, så skönt... zzzomnade. Mysigt! Det var så fantastiskt bara det att veta att Sticklingeborna inte väntade mig förrän en timme senare och att jag inte hade några som helst krav på mig någonstans ifrån.

Ja, sen traskade jag vidare... med hjälp av karta förstås. Hittade till slut. Släkting, barnen och jag myste och fikade och sen gjorde vi med papper och kritor flaggor till min darling (och hans kollega!) som vi gick ner till båtarna med och så satt vi där vid en skogsstig och hejade för fullt på alla löpare. Flickan var så ljuvlig där hon ivrigt skuttade så lockarna hoppade och ropade Heja heja och viftade med flaggan. Tror många fick en extra skjuts uppför den beryktade Abborrbacken efter det! Och söööte lille killen satt och visade de två risgrynen och vinkade, och så var det så himla gulligt; han hörde det rytmiska i löpstegen och satt och gungade i takt till dem! :) Hur söt som helst!!

Vi hade tur och prickade in när darling sprang förbi och han blev så glad att han kutade av banan och sprang runt oss lite! Kollegan missade vi tyvärr men darling tog med hans flagga till jobbet på måndagen... ;)

På söndagen myste vi på Djurgården, älskling och jag. Vi var sugna på Nationalmuseum och Stig Lindberg-utställningen men älskling var lite förvirrad (han har ändå bott i Sthlm och är rätt ofta där!) och tog mig istället till Nordiska museet. Eeh... Okej. Folk art, nä, usch. En modeutställning, isch. Strindberg, jaha... då är det ju roligare i Blå tornet där han bodde. En same berättar, gäääsp.

Nä, det blev det nya akvariet istället (det var roligt!) och sen Vasamuseet. Rätt coolt att de har lyckats rekonstruera även färgerna på skeppet och figurerna längs sidan. Men jag fick lite svindel och blev yr när jag gjorde misstaget att uppe på en hög våning luta mig ut och se ner på skeppet. Aaah... hjälp.

Ja... sammantaget en jättekul och intensiv helg!Okej, Lyxhotell II: Jag citerar en läkare som såg mig djupt och mycket allvarligt i ögonen när han sa: "Det finns två saker som är väldigt farliga för unga kvinnor. Det är utomkvedshavandeskap och rökning."

Ja... och jag kan mest säga: Håhåjaja, mycket ska man vara med om. Men jag samlar väl stoff till min bok, eller nåt...! ;)

Jag mår nog bra nu i alla fall, ska tillbaka till sjukhuset imorgon och få det bekräftat och sjukskrivning upphävd bara.


Vad övrigt är, är tystnad. *kniper ihop läpparna och sätter mig på händerna* ;)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ååh! Själv var vi hemma och förkylda hela Lidingöhelen och missade alltihop! Så trist, det är ju en av årets stora höjdpunkter i det här hushållet! :-) Menmen, det kommer fler tillfällen.

Vi på Kantarellen sa...

Just precis de där två sista raderna är mest intressanta. Upp med händerna och skriv!

Farsan_Baloo sa...

Hejsan

Ett litet meddelande från Solidaritetsbloggen. Vi har nu startat upp en ny insamling, denna gången till BRIS, Barnens rätt i samhället.

Kolla in bloggen för mer information

http://delameddig.blogspot.com

mvh / Marcus

crrly sa...

iac: Asch, vad synd!

mamse: ;p

farsan_baloo: Jag kilar!

Anonym sa...

*tuggar nikotintuggummi*
Hrm...ja, jag har hört det där med rökning också...

Jag har för övrigt dammat av min blogg äntligen! Ny inspiration!

*kramar*

Anonym sa...

Jag förstår ingenting! Jo, först var det trevligt och allt var bra, men sen?
Ett utomkvedeshalsbloss?
Och sen blir du tyst.
Är det meningen att man ska sitta här och spekulera? Hmmm...

Mona sa...

Skönt att du är åter. Hotellet ser härligt ut, det ena vill säga. Hoppas att allt är väl med dig. Tänker icke spekulera. Vill du förtälja så gör du. Sköt om sig bara!

Anonym sa...

Hur länge ska du sitta på händerna? Somnar dom inte?

Cinks sa...

Lyx 1: Softish...
Lyx 2: ...undrande men ställer inga frågor. Skickar en tyst kram istället!

crrly sa...

salt, mona, cinks: Fick aldrig veta nåt mer egentligen än ett "msistänkt X", men det verkar ha varit det. Som har gått tillbaka av sig självt! Kroppen är minsann fantastisk ibland.

Mmmm... skriver mer om detta senare...


johanna: Tsssss... *räcker ut tungan* Stöddig för att du vet mer än de flesta andra va?! ;p

vicke: Aaah! Och du vet ju också var du kan läsa mer av mig. Kram!