måndag, oktober 23, 2006

Utflykt

Ursäkta, mamselamsen, men igår var vi faktiskt en snabbis i Kalmartrakten, darling och jag, och köpte ännu en livsnödvändig windsurfingbräda till honom. Hade vi inte varit lite stressade hade vi givetvis åkt förbi Nybban, men Mamsans kanske inte har öppet på söndagarna ändå?

Det var i alla fall en ganska trevlig utflykt, även om den mest bestod av evighetslångt bilåkande. Vacker natur i alla fall, med soldis och lövträdens skiftande färger. Och på hemvägen stannade vi till i Karlshamn, vid det otäcka(ste) hamburgerstället med det onämnbara namnet, för att få oss var sin vegoburgare, men såna hade de inte där, sa de. Nähä, synd för dem, då åkte vi vidare. De var i alla fall ärliga nog att inte lura på oss "vegetariska burgare" bestående av bröd, tomat, lök och sallad och sen ta fullt pris för dem som de gjorde för några år sen på Midhem i Malmö. Vilket jävla sätt. Nå, istället hamnade vi nu på Frasses i Fjälkinge. Helt okej burgare men pommesen var blöt och läbbig, strips var det dessutom så de borde verkligen ha varit knapriga. Ett litet plus för en god specialkrydda man fick till. Betyg: Svag trea.

8 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Mamsan är stängd på söndagar!!!

Så vill du hinna till Mamsans får du skynda dig! (Nu var jag riktigt kryptisk)

crrly sa...

mamse: Trodde nästan det.

Hmmmmmm. Ska ni redan sälja?

Anonym sa...

Har ni inga Max i Skåne/Blekinge? De är vår räddning alltför ofta mellan Gbg och Sthlm. Max' bönsallad är dessutom jättegod, man kan få sådan istället för pommes frites till sin burgare, och antagligen bara bönsallad och läsk med, om man vill :-)

crrly sa...

anstai: I Skåne finns de här och var, jo, iaf i Lund/Malmö... men inga längs E22:an, vad vi såg iaf. Inte kombinerat med Statoil som var det vi var ute efter... Har nog bara varit inne på Max en gång men åt inget, brukar undvika såna där ställen helt. Men på så vis missar man väl en del också, tydligen, tack för tipset! :)

Anonym sa...

Jag har börjat blogga igen trots att jag hade bestämt för att inte börja igen. Du är hjärtligt välkommen tillbaka om du vill! :=)

Anonym sa...

Jo, Max' bönsallad var minst sagt en positiv överraskning. Annars tycker jag deras veggoburgare är rätt trist, tyvärr. Men de har fruktsallad och en del annat sådant veganskt med, iaf numera! Ni får väl testa ngn gång. Det är ju tyvärr det enda som matchar pizza i relationen pris/kalorier, men ibland tar även vi ut pengar och äter på vanliga restauranger på vägen ner :-) I Örebro hittade vi en rätt bra med intressant tofurätt, på Storgatan, tror jag det var.

Nina sa...

Fräsig hårfärg . gillade den ! Jag brukar aldrig vara nöjdmed färgen precis samma dag utan det tar en vecka så har man vant sig och tvättat bort det mest bjärta....

crrly sa...

loppan: Tack!