måndag, juni 25, 2007

Enerverande kaniblar


Inte blir det mycket av de där så omtalade underbara långpromenaderna med barnvagn när man råkar vara förälder till en liten vagnvägrare, men då och då lyckas man lura henne, bara hon sover tillräckligt djupt... Och då händer det att man har med sig kameran, och då händer det att man får syn på nåt man vill föreviga (som jag länge trodde uttalades före-viga), och då händer det att man till och med kan blogga om det sen.

Prins Eugen, gammelfarbror till vår nuvarande kung, kallades även Målarprinsen och hyste en förkärlek för moln. I ett brev till en vän (Ferdinand Boberg? Jag kommer inte ihåg nu...) skrev han om dem att de var "ena enerverande kaniblar, som försvinna, just då de äro som bäst". (Citerat ur huvudet.)

En sån enerverande kanibel fick jag tag i häromveckan:
Här är originalet:

8 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Förmodligen får du så mycket välmenande och "goda" råd om vagnvägrare så det står dig upp i halsen redan? Men jag tänkte bara säga att två av mina tre var såna när de var små. Men den första kämpade vi och höll på. Med den tredje struntade vi i det och bar henne i stället. Det var faktiskt enklare.

crrly sa...

helena: Hm, tja, det känns ju som om vi har försökt allt. Vi har sjal också, men den är heller inte så populär, och dessutom har vi inte hunnit lära oss så många knytningar. Och så blir man så jääävla svettig av att bära hela tiden...

karro sa...

åhh jag måste bara säga jäääääättegrattis till bäbisen! och tack för midsommarhälsningen. jag har varit lite dålig med bloggkollen på senare tid, men jag ska försöka uppdatera mig lite. :D hoppas du och din man och bäbisen mår bra! *kramar*

crrly sa...

karro: Tack tack!

Anonym sa...

Men... herregud vad länge sedan det var som jag var här? Har du hunnit bli mamma nu? Grattis, som fan!

Och så måste jag be tusen gånger om ursäkt för att jag inte hälsar på i bloggen oftare. :)

karro sa...

hej! jag har bytt bloggadress till http://karriedoll.blogspot.com. ut med det gamla, in med det nya. :D

crrly sa...

skinny, tack! :)

karro: Ska ändra, och häls på där! :)

Fiffi sa...

Heeeej där! GRATTIS tusenmiljonergånger till dottern! Jag hänger inte riktigt med i svängarna, men f a n va kuuul!!
//fiffi