söndag, augusti 31, 2008

Nu ska crrlsen bort igen

Det är så kul att klippa sig i konstiga, extrema frisyrer och jag har mer än gärna knasiga illande färger i håret också, färgstark var ordet. Men jag har varken lust, intresse, tid eller råd att behöva underhålla det så ofta som skulle behövas, eftersom mitt hår växer snabbare än snabbast, så det resulterar i att jag så gott som alltid ser ut som skit i håret. Som nu: det är lååångt, på ryggen nästan ner till svanken, framtill täcker det brösten (som ändå efter graviditeten har ramlat ner en våning). Lockarna, eller det som är kvar av dem, mycket försvann under och efter graviditeten, är risiga och mer ett stort tjockt burr. Färgen är en gammal utvuxen, väldigt urblekt, före detta knallvinröd (numera mesigt rödlätt) och dessutom med före detta ljusa slingor i, med en värry snygg råttfärgad utväxt.

Hur löser man detta problem om man är crrly? Man blundar framför spegeln! ;-p Ja, det är sant, tyvärr. Men nu är det lite väl många som tyckas irritera sig på mitt hår (tänk, vilka problem folk har! ;-) så då har jag tagit mig en titt på det. Hujedamej eller uschiamej, ja, det var fan det värsta.

Dags för den årliga rensningen dårå. Man börjar med häcksax och lie, sen kan man gå på finare instrument. Suck, jag har änteligen beställt tid för att få gå ner ett par hårkilon. Darling Joshua svarar inte i telefon (renovering eller nåt?!), så jag har beställt tid hos galna Maj istället, moahahaha, bäva månde alla som inte tycker att man kan se totalt utflippad ut ... Jo, för nu är det dags igen. Och jag är hur sugen som helst på Alannah Curries friss från 80-talet (googla henne, eller Thompson Twins, bortse från bilderna där hon har rakt hår som står rakt upp, för så lär jag icke kunna få det [utan mängder av jobb, som jag vägrar lägga ner på detta] och spana istället in korten där hon har ett jättehårburr på skallen, rakat på sidorna och långa korkskruvar i nacken). Yey! Eller Cyndi Laupers 80-talshår, ja, det ser typ likadant ut, långt på ena sidan och rakat på andra. Med den skillnaden att jag inte ska färga håret (jag färgar bara ekologiskt, och därmed bara hos Joshua, men det går ju då inte nu) och inte kan få håret rakt (bu-HU).

Jag har faktiskt haft frisyr inspirerad av Cyndi, när jag skulle börja åttan gick jag till frisören i Hålan och bad att få nåt galet och ovanligt. "Vill du ha jättekort på ena sidan och långt på andra?" frågade frisören. Ja, det lät ju kul, det hade jag inte hört talas om förut, så visst. Sen när skolan började hade flera andra det på skolan, vi var tre bara i min klass... :-p Men nu var det ju 20 år sen så det är väl dags för en revival, hoho. Det bästa med att ha håret rakat på ena sidan är ju att man faktiskt ganska lätt själv kan hålla det på rätt längd då. (Tills jag blir galen på det och vill låta det växa ut och jag får se helt jävla skitful ut i ett halvår igen, då håret på sidorna har den skojiga tendensen att växa rakt ut så att jag får clownfrisyr, haha. Well, får väl skaffa lösnäsa också dårå.)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Påminner mig om den period (minns inte exakt, men gissningsvis runt 1984-86) då jag hade en bunt garnflätor i alla färger runt huvudet. Vete fan varifrån jag fick idén,men nog hängde Cyndi och Alannah C på min vägg och inspirerade :-)
Det var alltså en samling garnflätor som i sin tur var sammanbundna av en (eller två?) flätor som sedan gick som ett pannband på mig. Helknasigt, och har tyvärr inte ett enda foto av det ...

Anna sa...

Om jag förstått det rätt så bygger Joshua om. Men om du vill ha håret färgat ekologiskt funkar det på BigHairMama vid Möllevångstorget också. Det är Yen som jobbade hos Joshua tidigare som öppnat sin ekologiska salong där. Yen är supertrevlig och jätteduktig!

Lycka till!

LYCKLIG MOR sa...

HIhi, mitt hår är också lååååångt skulle verkligen behöva klippa det!
Googlade nu A.C frisyren...nja säger jag, då tycker jag hellre (om jag får tycka;-) fast det kanske är försent??? :-o) C.P frisyren! Men när jag googlade på C.P så tänkte jag att du skulle bli jättefin i den frisyr som hon har nuförtiden:
Den:
http://images.teamsugar.com/files/users/2/20652/48_2007/CyndiLauper.jpg
Eller denna:
http://img2.timeinc.net/people/i/2005/specials/grammys05/show/bwhair/clauper.jpg
Kram!

LYCKLIG MOR sa...

Provar igen ra:

http://bellasugar.com/845193

eller denna:
http://www.people.com/people/gallery/0,,1026062_7,00.html

;-)

Anonym sa...

Åh så spännande, jag hoppas vi får se resultatet. Och så önskar jag att mitt hår också växte fort så att jag vågade experimentera lite mer.

crrly sa...

Oj, vad det engagerade då! ;-)


anstai: Ååh, låter jättefint ju.


anna: Mmm... Vi kan ta det muntligt! ;-p


lycklmig mor: Men... Hon har ju helt rakt och tunt hår?! Skulle aldrig någonsin kunna få det så. (Sen var det inte alls snyggt heller! :-)

Nej, har inte klippt mig än... Snart, fast det är nästan två veckor kvar...


johanna: Det vore som sagt lättare att göra roliga frisyrer om man fick se ut så sen i mer än typ en vecka! :-p

crrly sa...

Jo, glömde: anna, jag ska bara klippa, struntar i färger den här gången. Ingen idé ju.