måndag, september 18, 2006

Förtroende?

I Landskrona ska tydligen dessa män vara med och styra staden:
De kommer från ett parti som börjar med namnet på vårt land och slutar med en stor paradox. Bilden är knyckt från Sydsvenskan och är tagen av alltid eminente Patrick Persson.

19 kommentarer:

Anonym sa...

USchiamig. Här i sta'n håller vi alla tummar vi har för att förtidsrösterna ska visa att SD inte kommer in, utan att de hålls kvar på mattan.
F.ö. funderar jag på att starta republiken Majorna :-)

Anonym sa...

Det är mycket sorgligt, tragiskt, katastrof och jag vet inte vad mer. Allt mer, jag kan inte hur mycket jag än försöker förstå varför någon skulle rösta på dem och deras parti. Det krävs ju bara en gnutta intelligens för att inse att det inte går.

Det var länge sedan som jag var in och läste din blogg eftersom det varit mer än fullt upp. Men det finns mycket intressant att läsa som vanligt! :)

Anonym sa...

det finns inga ord för att beskriva hur avskyvärt... ibland skäms jag verkligen för den här delen av landet.

karro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
karro sa...

fyfasen det är verkligen horribelt. jag fattar inte hur folk i dagens upplysta (!) samhälle kan rösta på sverigedemokraterna.

dessutom ser de ut som killarna på parkbänken i kyrkparken (en park i östersund dårå). inte för att jag har ngt emot killarna på parkbänken, men jag skulle knappast anförtro dem med mandat i kommunfullmäktige...

Mona sa...

Tja. Killen till höger värnar i alla fall tryckfriheten enligt tischan...

I Sundsvall har sd än så länge plockat två mandat. De kan dessutom få en vågmästarroll pga att det är så jämt mellan de två andra blocken. Det kan mao bli en intressant fyraårsperiod...

Bah... Blir sååå trött, men inte det minsta förvånad.

Anonym sa...

Till skillnad från andra här så har jag svårt att bli förvånad. De här typernas argument borde vara så himla enkla att smula sönder för en slipad politiker och deras groteskt förvrängda fakta borde vara ungefär lika enkla att göra kaffeved av. Men ingen politiker har vågat göra det utan hoppats att nydemokraterna ska försvinna om man bara blundar och försöker tiga ihjäl dem.

Det plus att Landskrona vad jag förstått är en mindre katastrof med flyktingar som förlagts dit och inte fått jobb och inte kommit in i samhället och vars barn bildat läskiga gäng som gör att svenska föräldrar inte vågar ha sina barn utomhus, och ingen har försökt göra nåt åt det.

Tyvärr är resultatet när vettiga politiker inte gör sina jobb att deras jobb tas över av tokstollar.

crrly sa...

karro: Jag tycker att de ser ut att vara polare med allas vår saligen (?) avlidne Christer Pettersson.


rasmus: I många år har det dessutom gått rykten på landets fängelser om hur lätt det är att få billiga lägenheter i Landskrona, så väldigt många f d fängelsekunder har hamnat där och en hel del av dem verkar inte vara riktigt "färdigvårdade", eller "färdigförvarade" eller vad man nu ska kalla det. Så visst, kriminaliteten är skyhög i Landskrona, och det lär dessutom finnas en "juggemaffia", och det räcker uppenbarligen för att allt ska skyllas på alla som råkar vara födda någon annanstans.

Vi på Kantarellen sa...

Oj.... de ser VÄLDIGT förtroendeingivande ut. :-)

Anonym sa...

Crrly: Det var mer än jag visste. Det jag vet om det hela kommer av att jag är bekant med en kille som jobbar på Helsingborgs dagblad och han har varit flitig med att skicka länkar till artiklar om invandrargängs-problemen där och som ingen riktigt tagit tag i och han har varit oroad över att den utvecklingen verkar locka folk till SD.

Sen hörde jag nånstans att ett problem är att flyktingmottagningen verkar ha gått snett från början i vissa fall. Det har visat sig att flyktingar som skickats till orter där företagen skriker efter folk, som Gnosjö och så vidare, genast har kommit in i samhället och där har SD inte en chans, medan andra har föragts på orter med hög arbetslöshet och där har man skapat bestående problem. Även i de fall då de har fått jobb efter kanske tio år har man blivit av med problemen och utanförskapet och där växer SD.

En positiv bieffekt: Jag läste just att alliansen i de berörda kommunerna har försökt få till ett samarbete med mp för att på så vis kunna begränsa SD:s inflytande. Vilket jag inte tror är så dumt. Jag tror en högerregering som tar miljöfrågor på allvar kan åstadkomma en hel del, faktiskt.

Anonym sa...

Hm, efter att ha läst rasmus' kommentarer här så kan man ju nästan hoppas på en vettig invandringspolitik framöver, då, för att förhindra SD:s spridning :-)

crrly sa...

rasmus: Ja, många riktigt otäcka saker har hänt både i Landskrona och även i Hbg, dit en del av dessa gäng kommer bara för att slåss och förstöra. :-/

Sen blir jag ju ledsen över att vare sig Lomma kommun, Staffanstorp eller Vellinge anser sig ha resurser (tre av Sveriges absolut rikaste kommuner, men...) att ta emot flyktingar alls. Kan man inte hjälpas åt och sprida ut folk lite här och där istället?

Anonym sa...

Kanske. Fast jag vet rätt lite om de kommunerna, även om jag såg rätt många Ferraris och Lamborghinis i skanör och falsterbo. Att där bor snuskigt rika människor behöver inte betyda att där finns företag som behöver anställa, och som jag antydde så kanske det är så man borde göra: Kolla vilka kommuner som verkar kunna erbjuda arbetstillfällen, och skicka dem dit.

crrly sa...

rasmus: Nej, men om alla dessa snuskigt rika kunde tänka sig att betala en enda liten krona mer i skatt (som ändå är bland Sveriges lägsta...) så skulle man säkert komma en bit på väg. Men alla tänker ju bara på sig själva. Och "skicka" låter lite... brutalt?

Anonym sa...

Den där sista fattade jag inte. Skulle högre skatteinkomster i "rika" kommuner bidra till integrationen? Det skapar väl inga jobb?

Hela problematiken med SD är komplex. Jag är inne på Rasmus linje att man försökt "tiga ihjäl" dem och det har ju gått sådär. Sen har vi ju faktiskt demokrati och ur den aspekten så måste de ju få vara med och bestämma, eller? Jag stöder inte för en sekund deras åsikter, det hoppas jag inte behöver poängteras men här är ju avigsidan med demokrati.

Platon hade en poäng i sin tanke med "en styrande klass" när han filosoferade över hur samhället skall fungera...

Supernova sa...

haha. jag kan inte ens komma med en seriös kommentar. vilka nissar :´)

Anonym sa...

Redan för fyra år sedan fick sd mandat lite här och där i olika kommuner. I många kommuner rapporteras det dock om att sd:s stolar stått tomma. Det verkar således som att ju mindre sd:s företrädare syns och verkar desto mer populärt blir partiet. En skrämmande utveckling för den svenska demokratin.

Anonym sa...

Det enda som vore mer skrämmande än att folk röstar på ett parti som ingen vill företräda skulle vara om någon faktiskt röstade på sd för partiets åsikters skull.

Mona sa...

I Ånge kommun gjorde några lustigkurrar som så att de skrev dit sina egna namn på blanka lappar som toppades med SD som parti.

Jag citerar ur Dagbladet här:

”– Det var bara ploj. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här långt, vem kunde tro det, säger han.”

Karln var en av fem som namngivits på dessa valsedlar, valsedlar som givit SD mandat i fullmäktige... Han poängterar också att ”han kanske skulle ha röstat på Glada partiet i stället”...

Alltså. Demokrati. Men vad gör man när folk inte begriper att de saboterar den demokratiska tanken på grund av att de vill skoja lite? Ah...

Nu kommer SD:s stol att stå tom i Ånge kommun, då de andra namnen som uppgivits inte går att få fram... Tre procent av rösterna down the drain.

Jag fattar ingenting ibland...