fredag, maj 11, 2007

Öppna nytt fönster-knas


Men suuuck. Någonting konstigt har plötsligt hänt med min dator... När man försöker öppna ett nytt fönster, som t ex ett kommentarsfönster till bloggar eller en "Förstora bilden", så får man upp en miniruta som är bara några centimeter smal. Och den går inte att få bredare! Finns ingen ram att dra i eller fyrkant att förstora rutan med. Hur irriterande som helst, man kan ju inte vare sig läsa eller skriva kommentarer till exempel, och vad ska man med en förstoringsruta till om den istället förminskar det man vill se bättre?


Vad göra?

6 kommentarer:

schmut sa...

prata med den? min terapeut säger att man kan lösa allt genom kommunikation..hehe

Anonym sa...

Högerklicka på fönstret i "fönsterlistan" alldeles till höger om startmenyn, vad den nu kan heta? Om inte allt är totalkajko så borde du få upp en meny där du kan välja "maximera" eller (ibland kan systemet få för sig så befängda saker som att "maximera" betyder "gör fönstret toklitet och oanvändbart") "avmaximera" så ska det kanske lösa sig.

Med reservation för att jag använder Windows typ när jag pillar med datorerna på mammas skönhetsklinik en gång i månaden eller så. Normalt kör jag alltid Linux.

Pumita sa...

Det där har hänt mig också och då får jag lust att öppna det stora fönstret bakom ryggen...

crrly sa...

Jag klarade mig från att slänga ut datorn eller mig själv. :) Bra att känna en datadoktor som är lättmutad med lite mat... Tack H!

Camillas lockar sa...

Och min dator har kraschat. Den andra datorn håller på att ge upp. Gömmer menyrader, stänger av sig själv i tid och otid. Fasen, grejerna ska bara fungera...!

Anonym sa...

Lockarna: You tell me. Är just nu ner på Östersjökliniken och ger sju datorer lite av den kärlek och ömhet (plus fostrande våld) de behöver. Tyvärr har de respekt för mig och mina magiska fingrar och börjar naturligtvis fungera igen sådär mirakulöst när jag kliver innanför dörren. Jag kan ge mig fan på att de kommer börja konstra så fort jag åker hem. Fast det är fin surf här på Öland.