söndag, mars 09, 2008

Hört på öppna förskolan


Mycket ska man höra...-- Vet ni vad William frågade igår?! Han sa "Mamma, varför heter det blodkorv?" Hahaha... Jag sa att det kanske var lite rött där... Haha... Ja, vad ska man säga, va!

Instämmande mummel och skratt från de andra mammorna. crrly står en bra bit därifrån och la sig därför inte i, tänkte dock: "Ja, det är ju därför vi är vegetarianer!"


Fotnot: Blodkorv är blodpudding på skånska.

----------------------------------------------

En mamma ser crrly och crrlys dotter dela på en banan. Säger högt:

-- Vissa barn äter frukt. Andra barn vill bara ha kakor! Så trycker hon i ungen (9 månader) en chokladmuffins.

crrlys reflexion: Visst, min dotter hade kanske också föredragit chokladmuffins. Men varför ta risken? Dessutom var jag just då väldigt glad över att hon åt flera bananbitar, frukt är annars ingen höjdare. Hon är sin mor upp i dagen och föredrar grönsaker...

---------------------------------------------

Samma mamma skryter också:

-- Vet ni, min dotter drack en hel milkshake sist på McDonald's!!

crrly undrar: Hur många fel kan man ha i en och samma mening?

--------------------------------------------

Dessutom har denna mamma yttrat:

-- Min tjej äter inte längre de där smörgåsrånen. Sen hon fick smaka pepparkakor i julas duger bara Bragokex!

crrly: Pepparkakor! Brago! Härdat fett! Socker!!

Fotnot: Smörgåsrånen är utan salt och socker, perfekta för bebisar att låta smälta i munnen innan de får tänder, jättebra sätt att introducera gluten på.

-------------------------------------------

Jag är jättehemsk som hänger ut denna mor så här, men jag kan inte undanhålla er ett par godingar till:

-- Dottern älskar korv, så nu har hon fått stekt falukorv med potatismos flera dagar i rad! Detta sagt med väldigt glad röst.

crrly: Stekt...! Hur nyttigt är det egentligen med korv?! Hur kan man vilja ge sitt barn korv överhuvudtaget...? Och flera dagar i rad?


En sista då:

-- Det är så himla praktiskt när vi är på stan. När hon blir hungrig kan man bara köpa henne en pölse så är hon nöjd!

crrly: No comments. Förutom det att hur faan kan man bete sig så trashigt när man är högutbildad och i övrigt inte verkar totalt pantad i huvudet?????Ja, jag är en präktig mamma, och damn proud of it.

Fast nä, jag är inte perfekt heller. Jag har råkat ge min dotter socker jag också, men det var åtminstone inte med flit. Det var bara för att jag råkade missa att läsa innehållsförteckningen på vita bönor i tomatsås-burken, bruna bönor-förpackningen och risgrynsgrötsförpackningen.

Men liksom?! Så oroar folk sig för att vegetarianer inte ger sina barn tillräckligt näringsrik mat?!

Det är fan så att jag har lust att skvallra för BVC.

För helvete, det är barnmisshandel att ge sin bebis socker och annan onyttig och totalt onödig skit!! Mat är bränsle, varför förorsaka exempelvis blodsockerdippar och i framtiden en massa sjukdomar?!

Den här mamman är fet. Bebisen har således genetiskt en risk att själv bli fet. Ge ungen en chans att slippa fetma och diabetes!


Jag blir så förbannad. Och allt jag har kunnat säga är ett usch. Ett litet usch.

12 kommentarer:

e sa...

Visst får man höra mycket märkligt. Jag har levt i någon naiv liten bubbla att alla får så mycket info på bvc att det inte kan bli hur illa som helst. Sen kan det ju råka hända att det slinker med tex lite socker och det tror jag inte är så farligt(att majs på burk innehåller socker var en överraskning för mig tills jag råkade läsa innehållsförteckningen). Och varför kan man inte säga mer än ett litet usch - jag har varit i liknande situaitioner och jag har just så pass pipit fram ett usch.

Översättarhelena sa...

Ja, varför säger man inget? För barnets skull? Det har jag ofta undrat. Min bror och svägerska gav till exempel sina barn nyponsoppa i nappflaska när de var bebisar. Nyponsoppa är ju illa nog, men i nappflaska blir det etter värre, för tänderna alltså. Mycket riktigt hade mina stackars syskonbarn tänderna fulla med hål redan när de var ett par år gamla! Jag har riktigt dåligt samvete för att jag inte sa något.

Anonym sa...

Usch fy och ryser
/wero73

Anonym sa...

Ahhh, jag läste det som "Hört på förskolan" - och trodde det var dags för inskolning nu. Men det var det alltså inte. Har ni fått dagisplats eller det dröjer?

Anonym sa...

Men jisses! Jag har inga barn själv, men vem som helst fattar att man inte ger ungar vad som helst.

& hur kan man bara sitta & skryta om att ens unge drack en hel milkshake?
Jag hade skämts!

crrly sa...

e: Nej, nej, på BVC säger de inte mycket som är särskilt smart precis... Men man borde ha kurser i kost och näring!

Majs innehåller ju socker i sig, det är inget tillsatt socker i burkmajs. Eller vad var det för sort du hittade?

Hade den här mamman och jag varit något liknande vänner hade jag väl kunnat säga något men nej, vi är inte alls på samma nivå vad gäller någonting, vi bara råkar ha lika gamla döttrar och bo i samma håla. Men eftersom vi bor just i en håla är vi ganska utlämnade till varandras sällskap, och då känns det viktigare att inte göra sig osams med folk. Vem är jag att komma och diktera hur andra gör med sina ungar?! Jag lär få mycket att reta mig på framöver, känner jag...


ö-helena: Jag har redan lagt mig i alldeles för mycket när det gäller brorsans son, känner jag... Sonen är lika gammal som min dotter, svägerskan och jag var således gravida ihop, men jag gjorde alltför ofta klavertramp när det gällde både det ena och det andra. Jag och min stora käft... :-/


wero: Eller hur!


jessica: Det blir inga problem med förskoleplats när det blir dags för det, men jag ska vara hemma länge än, börjar i november. I det här hemmet är vi extremt ojämlika vad gäller föräldraledighet, säga vad man vill om det (och det har jag gjort...).


emma: Man undrar var en del har gjort av sina hjärnor.

Anonym sa...

My goodness! Orkar inte säga mycket annat än att folk är folk... jisses!
Mitt BVC har kurser i kost och näring... inget avancerat iofs och högst frivilligt att både gå dit och att lyssna så klart. :D

Eva-L sa...

I Gröna Jättens majs är det tillsatt socker, de har även en sort utan socker (och salt) men den har jag aldrig sett i Sverige. Fryst majs är bra för den har inga tillsatser (iaf inte den jag köper). Hur gamla är de här andra barnene egentligen? Om de är lika små som dina barn ska de ju inte äta korv pga salthalten. Jag blir alltmer präktig, inga hel- eller halvkonserver här utom i nödfall (vissa av barnens kompisar vägrar helt enkelt mat som inte är full av konserveringsmedel, oftast ger jag dem bara en macka istället), men ibland får de äta kex, och det händer att vi går på McD, fast de får aldrig milkshake, bara mjölk, eller vatten eller äppeljuice. Och frågar de vad det är i blodpudding så talar jag om det.
Jag har en vän som ger sina barn tvivelaktig mat och jag har funderat på att säfga nåt, men det är svårt. Vännen vet att det är dålig mat dessutom.

Översättarhelena sa...

Jo, det finns en burkmajs från Gröna jätten som är utan socker även här i Sverige. Den heter "salladsmajs" om jag inte minns fel. Men som jag minns det från när mina barn var små så ska väl inte bebisar äta mat från konservburk överhuvudtaget? Fast så är det kanske inte längre?

crrly sa...

e-l och ö-helena: Aha, jag har aldrig köpt Green Giant så det visstejag inte. Ännu en anledning att bojkotta det då.


e-l: Tjejen i fråga är som min dotter, ja...

Anonym sa...

jävlars! kan du inte komma med nån syrlig kommentar någon dag. hon verkar ju sorgligt pantad, den där mamman. aaarrggghhhh! till ett litet barn? och vaddå "vissa äter frukt, andra äter kakor?". Vad är det för PUCKOBRUDJÄVEL. om man nu ska vara snäll, förlåtande och öppensinnad... eh hehe. så... nu är jag nog avreagerad för en stund... kramkram!!!

Anonym sa...

Köper nästan aldrig halvfabrikat utan lagar maten själv från bra råvaror. Dock har vi ett problem med en matvägrare i familjen och jag ser hellre att mitt barn får i sig något som inte är allt förbra än att svälta det men det är väl jag. Sen undviker jag mest både frukt, grönt och kakor i största allmänhet. Dvs sånt som kroppen gör om till socker helt själv.

Alla är vi olika, har olika syn på saker. Det gör inte dig bättre än mig eller någon annan.