onsdag, mars 12, 2008

Köttindustrin som miljöbov


Det är så gött att de här frågorna äntligen tas upp i mainstream-medierna, det känns som om det har varit tabu länge nog att ifrågasätta våra matvanor och deras påverkan på miljön. På sistone har jag läst ett flertal artiklar om jätteräkorna, torsken och allt möjligt annat, även i en så pass stockkonservativ (jodå!) tidning som Sydsvenskan. (Orkar, hinner, dock inte leta upp själva artiklarna nu.)

Ikväll är det köttindustrin som förhoppningsvis får det hett om öronen, i Uppdrag Granskning. Se!

Själv missar jag det typiskt nog, men kanske hinner jag se reprisen någon gång.

3 kommentarer:

Miljövän sa...

I Uppdrag Granskning säger de att politikerna struntar i köttkonsumtionen. Jag vill framhålla min riksdagsledamot Birgitta Ohlsson som sagt följande: "Jag är sedan snart 20 år (född 1975) vegetarian. Detta är ett klokt beslut inte bara för djurens skull, men också för naturen, då vegetarisk mat kräver mycket mindre ytor globalt att producera."

Lyft fram de goda exemplen!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=59493&a=696521

f i f f i. sa...

Hej!
Vill bara göra dig uppmärksam på att den är här nu.
Min bok.

Den heter "Dom är här nu!" och finns under kategorin humor på www.vulkan.se

Den handlar inte ett dugg om kött, men är rätt bra ändå ;)

Tjingeling.
//Fiffi

Petra sa...

Hoppas att det går in i huvudet på svenska folket också bara