tisdag, februari 03, 2009

Dun och dubbelmoral


Det är ju jättebra att det här med dunet nu kommit upp till ytan så att folk blir medvetna om djurplågeriet som sker för att de ska få sköna kuddar och jackor... men är det inte liiite hyckleri att uppröras över det och samtidigt inte vilja höra talas om hur den goda biffen egentligen kommer till?

8 kommentarer:

Saga sa...

Med risk för att hamna i en för- och emotdiskussion gällande kosthållning så måste jag bara få påpeka att det faktiskt är skillnad på att avliva djur (i Sverige sker det åtminstone humant) vid slakt och att plocka fjädrar från levande fåglar utan att ens bedöva dem först.

(och innan jag får mothugg och får höra att jag är dubbelmoralisk - låt så vara - så har jag inget emot vegetarianer/veganer och har funderat på att bli det själv)

crrly sa...

Saga: Att slakt sker på ett "humant" sätt i Sverige råder det delade meningar om. Jag har läst alldeles för många vittnesskildringar om motsatsen för att tro på det. Varför skulle djuren exempelvis inte tycka att det var lite jobbigt att se sina artfränder framför i kön dö? Nej, dur har ju inga känslor, så psykiskt lidande är ju omöjligt, eller hur var det nu.

Jag har inte satt mig in jättemycket i slaktfrågan, för att jag mår så illa av den, men en hel del har jag läst och sett, av pålitliga källor, som gör att jag inte håller med om att slakt skulle vara human. Eller för den delen djurhållning i sig, eller transporterna!

crrly sa...

"dur" kanske inte har känslor, eller moll heller, men djur har det kanske. *korrläser lite och rättar mig*

Anonym sa...

sms:a VEGO till 72120

Vegetariskt startpaket - gratis!

:-)

crrly sa...

Anonym: *misstänksam* Spam? Hur kom du igenom spamfiltret? Vadå "startpaket"?

Anonym sa...

googlade på 72120 VEGO och det verkar vara www.djurensratt.se som står för det hela. Fast personen som skrev inlägget har nog inte läst så myket i din blogg om h*n tror att du behöver ett startpaket om vego. :-)

LYCKLIG MOR sa...

Hej :-)
Tänkvärt.
Hoppas allt är bra med er!
Dun har jag inte, men kött i frysen har jag...
Jag jobbar på det...IGEN...
Kram!

Anonym sa...

Själv drar jag mig framförallt till minnes debatten om delfiner i tonfisknäten och kraven på "delfinfri tonfisk". Hallå, har ni märkt att det fastnar TONFISK i näten? Har ni märkt att vi håller på att utrota tonfisken helt?

Det är sånt som får mig att tänka "föreningen för de söta och gulliga djurens bevarande".