måndag, augusti 25, 2008

Bästa utställningen

Ja, vi var ju då alltså i Göteborg i helgen, och träffade underbara vänner och fantastiska släktingar. Så många vi har som vi älskar där, det skulle minsann inte alls kännas jättehemskt att flytta tillbaka dit ... ;-) (Och iac, Anstai med flera, vi hann inte ens med er! Nästa gång ...!)

Mini-crrly fick testa Farfars bilar och Kaninresan på Liseberg, vidare vinkade hon massor åt en
Lisebergskanin, klappade den på kinden och tryckte på dess nos, och sen satte hon av in på Kaninbutiken och demolerade grejer och kastade saker omkring sig. Underbara killen som jobbade där skrattade bara! Darling och jag åkte bara Balder, och när vi efteråt frågade Mini-crrly "Hur gör Balder?" så visade hon en svepande rörelse i luften ovanför huvudet (annars reserverad för flygplan) och så lät hon som en dov, morrande motor.

Sen bar det av till Världskulturmuseet där Mini-crrly fick låna en soffa för en stunds välbehövlig slummer, och så åt vi av deras fantastiska lunchbuffé. Mycket gott! En enorm bonus väntade på plan 1: utställningen "Take Action! 83 Ways to Change the World". Läs mer här! Missa den inte, gå dit!! W O W, säger jag bara. Massor av fina crrly-tankar samlade på ett ställe!!!!!!! Länge sen jag blev så glatt överraskad. Vi som mest skulle in på museet för att äta, och så hittade vi det här.

Här och här och här kan man ladda ner Do it yourself-manualer till en massa coola aktiviteter. Jag blir på så jäkla gott humör av sånt här! Och det är verkligen modigt av museet att lyfta fram det.


Sen var vi ganska trötta allihop men sprang ändå igenom Universeum och visade Mini-crrly en massa fiskar, grodor, apor och krokodiler. Samt handlade en massa fint på rean i shopen! Farligt. (Jag hade dessutom fyndat en fin Dalai Lama-T-shirt i museibutiken, det som är kvar av den, på Världskulturmuseet ...)


Tja, några anspråkslösa förslag på vad man kan ta sig till en solig lördag i Göteborg. :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lugnt, vi var inte ens hemma :-) Eller tja, vi kom med bussen 03:00 till centralen från Norge ...
Kul att se vad Världskulturmuseet gjorde av den idén, jag läste om den redan i julas.

crrly sa...

Alltså, du och skord bara måste ju gå dit! :-)

Pumita sa...

Utställningen Drömmens syster verkar helt underbar! Synd att jag är så långt ifrån Gbg. Annars är Etnografiska favvomuseum nr 1.

crrly sa...

pumita: Jag hann med alla utställningar UTOM Drömmens syster! Sen vaknade ungen, typiskt nog.

christel sa...

Tack för tipsena! Hittade hit via pumans dotter, är också väldigt långt från Gbg, annars skulle det vara kul att gå.. DIY manualerna var ju bara bäst! Jag vart helsugen på att virka en väska :)

crrly sa...

christel: Hej hej! Det vore ju kul om utställningen blev en vandringsutställning... Visst blev man sugen på att göra allt möjligt! :-)