tisdag, augusti 05, 2008

Mer mobilt (gah!)

Alltså... Det kanske är ett gott tecken att jag, när jag skrev mitt förra inlägg, uppenbarligen hade förträngt den egentliga anledningen till att jag var tvungen att byta mobiltelefon?! Jag hade *host* tvättat den i maskinen. Vilket icke alls rekommenderas. Men tydligen kan man rädda den, om man trots allt har envisats med att göra som jag, genom att lägga den i en 50 grader varm ugn över natten. Fick jag reda på senare. Alltför sent.

Nåväl. Den telefonen fick dottern. Liksom min förrförra. Och den jag har nu heter tydligen Nokia 6120 Classic, och är usel. Laddar plötsligt ur sig, stänger av sig och dör helt, man måste ta ut batteriet och greja för att få liv i den igen. Och då måste man göra om alla inställningar. Suck. Så nu måste jag ta mig till en Teliabutik igen. Gaah.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gumman! Köp en Sony Ericsson, de sviker aldrig! Eller ännu bättre, adoptera min K610 som jag inte använder längre, den är röd och alldeles gratis :-)

crrly sa...

lollobejb! Allvar?! Wow, fantaliscious isf. Men jag tänker ändå kräva en ny Nokia först, så får vi se vad som händer.

Anonym sa...

Har en Nokia N95 som har varit väldigt bra. Med 5 megapixelkamera = bra bilder på barnen och kameran är ju numera alltid med. Jättebra radio och nedladdningsfunktion = behöver ej släpa med mp3 på långpromenaderna. Har använts i -18 grader likaväl som i 30 graders värme och funkar alldeles utmärkt.Varnar dessutom i god tid innan den laddar ur och går snabbt att ladda igen. Love my N95!

Lycka till med "fånerierna"!

LYCKLIG MOR sa...

Hej!:-)
Tack för titten :-p
Tvättat i maskinen?! *asgarvar*!!!
Bra jobbat där! ;-)
Har din dotter redan fått mobiltelefoner? ;-)
Jaja det ska börjas i tid sägs det, själv ska jag nog vänta tills sonen min är typ 15 bast eller nåt sånt *fniss* (önsketänkande, men som jag även ska jobba stenhårt på bla bla bla...)
Hug!

Anonym sa...

hej du!

jag som jobbar med design av mobiltelfoner (som tur var varken på LG eller Nokia)tyckte att dina bloggposts om detta var fantastiskt roliga. De bekräftar en hel del misstankar som jag har om vad folk vill ha främst -men vad de köper. Dvs man vill ha något grymt stabilt där man slipper lära sig något nytt och komplicerat, men blir förförd av det som ser fint ut. Jag tycker att ett stort problem är att man faktiskt inte kan testa telefonerna i butiken. Då kan man ju kunnat prova vissa saker - som att skriva ett sms, ringa ett samtal och ta en bild. Det hade avslöjat ganska mycket tror jag. Sen tycker jag att ett annat problem är att telefoner inte är byggda för att hålla. Det är för att utvecklingen är så snabb - komponenterna blir snabbare ,mindre och billigare och ttelefonerna kan utvveckas enormt mycket från år till år. Därför vill ganska många köpa en tuffare telefon efter 1-2 år. Men det betyder inte att dem inte ska hålla. Ur miljöperspektiv så tycker jag det är hemskt faktiskt att de inte har längre livslängd än 2-3 år.

De telefonerna som du har blivit rekommenderade i ovan kommentarer är på många sätt rätt avancerade telefoner. De flesta telefoner är tyvärr det. Nokia 95 är en relativt stor telefon som "klarar allt", bra kamera, gps och mediasystem,men som är relativt komplicerad i sina menyer och alternativ. SonyEricsson K610 räknas nu som en klassisk "enkel" telefon men beroende på vad man faktiskt behöver så kan den vara nog så komplicerad.

Jag tycker att du ska göra en lista på vad du vill ha av din telefon och fråga dig själv vad är viktigast:
att kameran startar snabbt och har enkla menyer? eller att det finns många inställningar och megapixlar?

ska det vara radio?
för du över mycket bilder/musik till andra eller till datorn? (då är det bra med bluetooth),
lyssnar du mycket på musik? vill du ha podradio och ljudböcker?

enkel snabb textinmatning t9 - tex var är å,ä, ö placerade?

spelar du spel?
vill du ha en bra kalender?använder du outlook med att synka kontakter och kalender?

läser du mejl på telefonen?

surfar du någonsin - eller surfar du indirekt (tex prenumererar på RSS taggar eller använder Facebook)?

använder du och din Käraste videotelefoni för att visa upp lillan? eller skickar du mms med bilder till andra?


ja osv osv
utfrån det här får du en lista med saker som
1. Du måste ha
2 Som hade varit bra
3. som du kanske skulle vilja lära dig om det är intressant nog.
Ta sen den listan till affären och visa vad som är viktigast men förklara ytterligare att hållbarhet & vattentäthet (tex)är ett krav

så kanske du kommer få bättre hjälp hoppas jag. Jag känner tyvärr inte till andra företags alla modeller - men jag vet att de flesta har enklare och hållbara modeller - men de erbjudanden man får hem i brevlådan är ju alltid på nya telefoner.
Om man gillar en gammal modell ska man inte heller glömma blocket :) Då gör mna ju en miljögärning också :D Lycka till - du kan alltid posta din kravlista här i bloggen så kanske vi kan hjälpas åt att ge dig förslag :)

/Roffina