torsdag, februari 26, 2009
Regnbågsfamilj to go
Ojojoj, det händer så mycket här, både skitjobbiga och alldeles fantastiska saker, men jag hinner ju aldrig med att skriva, och allt vill jag inte skriva om här heller. Ofta inkluderar allt det tunga och allt det skojiga det andra än mig och jag vill ju inte lämna ut andra här.
En sak, en otrolig grej, som jag dock vill dela med mig av är att vi idag blev godkända som adoptivföräldrar!! Japp, OK-stämpeln satt som en smäck i baken och om några år ska vi kunna få ta emot mini-crrlys syskon. Det känns helt fantastiskt, ganska overkligt men så vansinnigt kul.
För redan för ett par år sen skrev jag ju här om min kommande önske-regnbågsfamilj. Så ja. Nu har vi första steget avklarat.
Bara resten kvar ...! ;-)
fredag, februari 20, 2009
Samlade fakta om vinterkräksjukan
Inte aktuellt i vårt hem just nu, men det lär det ju snart bli igen ... *luttrad* Kolla, vad jag hittade! Tack, Serendipity!
Samlade fakta om vinterkräksjukan
"Det förekommer så många frågor, gissningar, spekulationer och felaktigheter kring vinterkräksjukan (VKS) här på FL. Därför har jag samlat fakta i denna tråd.
Det är extra aktuellt i år, då vinterkräksjukan slår nya rekord i Sverige:
http://www.smittskyddsinstitutet.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/norovirusrapporter/sasongen-2009
Vinterkräksjukan är en virussjukdom orsakad av noroviruset. Detta är en undergrupp inom calicivirusfamiljen. Även ett virus som heter sapovirus hör till samma familj. Så här ser viruset ut:
http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/calicivirus-noro-och-sapovirus
Andra virus som också orsakar maginfluensa är astrovirus, adenovirus och rotavirus. Rotaviruset drabbar främst små barn upp till 2 års ålder som långvariga (6-7 dygn) diarréer samt kräkningar. Vuxna är oftast immuna, man kan få lite diarré. Astrovirus och adenovirus drabbar främst barn i dagisåldern. Vuxna kan drabbas, men oftast inte lika svårt.
Immunitet
Noroviruset (VKS) drabbar både barn och vuxna eftersom man inte utvecklar någon långvarig immunitet mot detta virus. Forskning har inte ännu kunnat fastställa hur länge man är immun efter att ha varit sjuk, men mellan 14 dagar och ett par månader är vad som är troligast, enligt Kjell-Olof Hedlund, chefsmikrobiolog på Smittskyddsinstitutet. Man kan alltså inte själv bli sjuk igen av samma virus när man precis tillfrisknat! Samma virus kan inte återsmitta ett barn som just tillfrisknat och kommer tillbaka till dagis. Däremot finns det flera olika genotyper av noroviruset, och man blir endast immun mot just den typ som drabbat en! På dagis kan det gå runt flera olika typer av norovirus samtidigt.
Inkubationstid
Från det att du blivit smittad till det att sjukdomen bryter ut går det 12--48 timmar, med ett medeltal på 30--34 timmar.
Hur länge smittar man?
Man är dessvärre smittsam mycket länge. Innan man kan återgå till arbete eller dagis bör man ha varit helt frisk -- med normal avföring och ha ätit vanlig mat -- i 48--72 timmar. Får man en diarréattack eller kräks igen är det bara att räkna sig som sjuk igen. Det är inte ovanligt att man har en "frisk" period på 1--2 dagar och att det sedan börjar om igen. Detta innebär inte att man blivit "omsmittad" utan att man helt enkelt inte blivit helt frisk sedan sjukdomen startade!
Det finns forskningsresultat som visar att man kan sprida smitta (genom avföringen) upp till ett par månader efter att man blivit frisk. Det är åtminstone klarlagt att man smittar minst 3 dygn efter det att man blivit helt frisk.
Hur smittar man?
VKS smittar genom att virusen sprids från kräkningarna eller avföringen och på något sätt (blöjbyte, spolknappen på toa, ljusknappen i badrummet, kranar...) kommer in i munnen på en annan person. Viruset är inte luftburet på så sätt att det finns i andedräkten! Däremot kan virus virvla runt i luften då någon kräks, eller om man t ex dammsuger en matta där det finns intorkade kräkpartiklar (det kallas aerosolsmitta). Det finns inte virus i saliven, ifall inte personen nyligen kräks. Du kan inte bli smittad genom att få virus i ögonen, de måste in i munnen.
Otroligt smittsamt
VKS är mycket smittsamt. Det räcker med mellan 10 och 100 viruspartiklar för att man ska bli sjuk, och i en diarré eller kräkning finns 10 000 000 partiklar/gram. Viruset kan överleva flera veckor i miljön omkring en, t ex på spolknappen, ljusknappar, handtag, skötbordet, leksaker, mjukisdjur... Minst 12 dagar måste man räkna med att viruset överlever i rumstemperatur på ytor i hemmet/dagis.
Hur ska jag rengöra?
Viruset dör inte av frysning, inte heller av temperaturer på under 70 grader. Man måste upp i en temperatur på 70-80 grader för att viruset ska elimineras.
Viruset dör inte av alkoholbaserade rengöringsmedel, handsprit eller alkogel. Detta eftersom viruset vill kunna klara sig i den mycket frätande magsyran i magsäcken. För att döda norovirus måste man ta till klorinlösning. Om du googlar står det ofta att viruset är motståndskraftigt även mot klorin. Då menar man svagare klorinlösningar som t ex i dricksvattennätet.
Funkar då inte alkogel alls?
Så här säger Kjell-Olof Hedlund: Eftersom nu de flesta inom fältet anser att endast alkoholbaserade medel INTE räcker för att döda noroviruset, så ska rekommendationen vara att först tvätta händerna med tvål och vatten, och därefter använda spriten. Handtvätt i minst 15-20 sekunder avlägsnar nämligen en hel massa virus. Glöm inte att tvätta under ringar, klockor etc. Använder man handsprit därefter måste det vara minst 80%-igt och i kontakt med huden minst 20 sek. Det är själva gnidandet av händerna när man tvättar som avlägsnar flest virus. Att bara skölja är inte särskilt effektivt.
Smittar man innan det bryter ut?
NEJ! VKS är inte som förkylning och influensa. Man är alltså inte smittsam innan sjukdomen bryter ut. Så fort man har blivit dålig är man dock mycket smittsam, genom avföringen och kräkningarna.
Ska syskon till sjuka barn hållas hemma?
Det är olika policy på olika förskolor. Anledningarna till att det är bra att hålla syskon hemma är främst två:
* Risken är stor att syskonet är smittat och att sjukdomen bryter ut på dagis och därmed smittar många andra.
* Viruset kan finnas på syskonets händer och kläder och på så sätt sprida sig på dagiset.
Kan jag vara immun mot vinterkräksjukan?
JA! Upp till 20 % av befolkningen har en mutation i en gen som kallas Fut2. Denna mutation gör att man inte är mottaglig för norovirussmittan. Det har inget samband med vilken blodgrupp du har! Är du immun är det bara att tacka och ta emot, och kanske börja ta hand om alla som ligger sjuka. ;-)
Vill du veta om du är bärare av genen som ger immunitet? För 800 kr kan du testa dig här:
https://www.dna-guide.com/tester/dna_norovirus
Kan det vara VKS även om mitt barn bara kräks två gånger och inte alla i familjen blir smittade?
JA! Det kan det absolut. Alla reagerar inte likadant, och inte ens samma person drabbas på samma sätt varje gång. Alla i familjen behöver inte drabbas varje gång. Det kan ändå vara norovirus, och ditt barn kan smitta andra på dagis! Håll barnet hemma minst 48 timmar!
Mitt barn kräktes på måndagen, men jag blev inte sjuk förrän på lördagen. Inte kan det vara samma smitta?
JO! Det kan det. Hemma hos er finns många ställen där det kan ha samlats virus, och de kan överleva ett par veckor. Du kan ha tagit i ett dörrhandtag där det satt virus flera dagar efter att ditt barn har tillfrisknat. Eller bara handtvättat barnets nerkräkta gosedjur i 30 grader = viruset överlever.
Är vinterkräksjukan samma som kallades maginfluensa när jag var liten?
JA! Det var norovirus, eller möjligen sapovirus, astrovirus eller adenovirus, den gången också. Ordet vinterkräksjuka som började ersätta maginfluensa i Sverige i början av 2000-talet, kommer från engelskans winter vomiting disease som beskrevs första gången 1929 av forskaren J Zahorsky.
Vad ska man äta när man är sjuk och efter?
Det är viktigt med vätska, särskilt barn blir uttorkade mycket fort. Kräkningar kan behandlas med små mängder dryck, ofta med tesked eller i mugg. Undvik att ge barnet nappflaska eftersom sugandet ökar illamåendet. Även diarré behandlas genom att ge barnet små måltider eller vätska ofta, men man behöver inte vara lika försiktig som vid kräkningar. Barn i åldrarna 6-12 månader behöver en halv till en liter vätska per dygn och barn över ett år en till en och en halv liter.
Ett grovt mått är "en kopp för varje diarré".
Ge inte mjölk, mjölkprodukter eller fullkorn till barn som just tillfrisknat, det klarar magen och tarmarna inte av. Man kan bli tillfälligt laktosöverkänslig efter genomgången magsjuka. Tänk på att även vanlig majs-och risvälling innehåller laktos!
Hjälper vitpepparkorn mot VKS?
NEJ! Vinterkräksjukan orsakas av ett virus. Det spelar alltså ingen roll ifall vitpeppar möjligtvis hjälper mot bakterier. Det hjälper inte mot virus.
http://www.smittskyddsinstitutet.se/smittskydd/arkiv/myter-och-folktro/myter--peppar-peppar
Har du kräkfobi?
Så att det påverkar din vardag och ditt liv, särskilt nu på vinterhalvåret? Fobin heter med ett finare ort emetofobi. Mer fakta finns här: http://www.emetofobi.se/?page=faq
Finns det inget vaccin mot vinterkräksjukan?
Ligocyte Pharmaceuticals Inc håller på med kliniska prövningar gällande ett vaccin, men det tar många år innan det isåfall når marknaden.
http://www.ligocyte.com/norovirus/norovirus.html "
Vidare:
"Lite mer om behandling
Vad kan du göra själv om ditt barn får diarré och/eller kräkningar?
Skriv upp vad barnet får i sig och hur mycket det kissar, bajsar och kräks samt ta tempen. En sådan lista underlättar vid eventuell telefonkontakt med sjukvården.
Kräkningar
Under de första 4-6 timmarna ges klar dryck från sked, 1-2 skedar var femte minut.
Låt barnet emellanåt vila längre perioder.
Exempel på klar dryck är vätskeersättning (finns på apoteket), svag saft eller äppeljuice (ej light) och isglass.
Kräkningar och diarré
När kräkningarna avtagit, men diarréerna fortsätter: Ge klar dryck tills magen verkar ha lugnat sig.
Ge sedan det som barnet är sugen på, men i små portioner.
Undvik mjölk och glass de första 3--4 dagarna.
Undvik fullkornsvälling och andra fullkornsprodukter tills avföringen är normal.
Det kan ta upp till två veckor innan avföringen blir normal.
Vätskebehov
Barn i åldern 6-12 månader behöver 1 liter vätska per dygn.
Barn 1--7 år behöver 1--1,5 liter per dygn.
Barn 8--12 år behöver 1,5--2 liter per dygn.
Tonåringar behöver upp till 2,5 liter per dygn.
Vid svårare diarré ges första dygnet enbart vätska, till exempel i form av vätskeersättning (finns på apoteket)."
---
Jag önskar lägga till också att man ska observera att "mjölk" i de här sammanhangen betyder komjölk -- som är slembildande -- inte bröstmjölk. Ofta kan bröstmjölken vara det enda som barnet kan behålla, så om barnet klarar av själva sugandet och inte mår illa av det så är det jättebra att amma under kräksjukor!
torsdag, februari 19, 2009
Feberfest
Jättejobbtrötta crrly sitter på urtrista jobbet och läser samma tjatiga, ointressanta, larviga, totalt oviktiga texter gång på gång, spyr på skvallriga och löjliga kollegerna, är jättetrött på lång pendling och långa arbetsdagar, på att livet forsar förbi utan att hon riktigt är med... och avundas de kolleger som slipper vara där, de kolleger som gång på gång får vara hemma med sina sjuka barn! Tänk att få servera varm saft (?! ja, så tänkte crrly, varm saft till sjuka barn, av nån anledning) på soffkanten till blekt litet barn som bara orkar titta på film och sova, och så får mamman (som det är i dessa fall) göra vad hon vill hemma, ha en massa extra lyxtid, strosa omkring, behöver inte ens vara påklädd och ordninggjord, tänk vilken otroligt ofattbar lyx ... "Jäkla glidare", har crrly tänkt ganska surt. "Här måste man sitta och läsa en massa idiottexter om idiotiska ämnen skrivna av idioter, och sitta och vara omgiven av idioter... grrr... medan vissa bara kan vara hemma och mysa!"
Jojo. Gissa hur mycket crrly nu har fått äta upp alla dessa svarta tankar om vabbande mödrar hon hyst förr om åren? Dagisbaciller, var det. Icke att förringa. Stackars mini-crrlys stackars immunförsvar får verkligen jobba. Ändå är det här en väldigt frisk unge. Men nu ... Fyra dagar med närmare 40 graders feber, och nu orkar inte ens mini-crrly vara tapper längre. crrlys verklighet liknar inte alls hennes fantasier om varm saft och att få gå och skrota för sig själv. crrlys verklighet är snarare ett fängelse med nedrullade gardiner för att stänga ute den (ack så starka och klara) obarmhärtiga februarisolen, en unge som inte orkar vara sjuk längre utan får raseriutbrott och vrålattacker då crrly är helt hjälplös och inget av det hon försöker med hjälper; drama queen-ungen gör vad hon kan för att skada sig själv och verkligen få anledning att gasta: försök att kasta sig ner från den höga sängen och dunka huvudet hårt i golv/vägg hör till de vanligaste. Tröst blir det bara värre av. Bröst blir det bara värre av.
Maratonamningar, ja. crrly är vanligtvis väldigt glad och tacksam över att mini-crrly fortfarande vill amma så mycket, det är det godaste och mysigaste hon vet (mini-crrly alltså), och även crrly tycker att det är jättegosigt, men nu ... De två första dagarna hemma med timmar i underliga ställningar i sängen gick bra. Stel, visst, men det funkade. crrly kunde läsa böcker och tidningar under tiden, himla bra. Men sen vände det. mini-crrly kom på att mamma inte hade 100 procent fokus på henne -- raseri, fullständiga vansinnesattacker där inte crrly fick kontakt med dottern. Obehagligt, riktigt otäckt. crrly fick finna sig i sitt oblida öde: ammmmmmmmmmmmmmmma timme ut och timme in, stirrande i väggen. De till en början käcka försöken till positivt tänkande övergick snart till bitterhet och leda. Sammanbrott. Nu orkar crrly inte mer ... och är ganska trött på de käcka och föga medkännande "Jaa! Så är det!" hon får från vissa håll (läs: sin mor). crrly inser att livet med barn bara har börjat, prövningarnas tid är bara att uthärda i många år framöver ... och visst, man får skylla sig själv.
MEN CRRLY SKA ALDRIG MERA TRO ATT DE SOM ÄR HEMMA MED SJUKA BARN ÄR GLIDARE!!!
Man lär sig.
Jojo. Gissa hur mycket crrly nu har fått äta upp alla dessa svarta tankar om vabbande mödrar hon hyst förr om åren? Dagisbaciller, var det. Icke att förringa. Stackars mini-crrlys stackars immunförsvar får verkligen jobba. Ändå är det här en väldigt frisk unge. Men nu ... Fyra dagar med närmare 40 graders feber, och nu orkar inte ens mini-crrly vara tapper längre. crrlys verklighet liknar inte alls hennes fantasier om varm saft och att få gå och skrota för sig själv. crrlys verklighet är snarare ett fängelse med nedrullade gardiner för att stänga ute den (ack så starka och klara) obarmhärtiga februarisolen, en unge som inte orkar vara sjuk längre utan får raseriutbrott och vrålattacker då crrly är helt hjälplös och inget av det hon försöker med hjälper; drama queen-ungen gör vad hon kan för att skada sig själv och verkligen få anledning att gasta: försök att kasta sig ner från den höga sängen och dunka huvudet hårt i golv/vägg hör till de vanligaste. Tröst blir det bara värre av. Bröst blir det bara värre av.
Maratonamningar, ja. crrly är vanligtvis väldigt glad och tacksam över att mini-crrly fortfarande vill amma så mycket, det är det godaste och mysigaste hon vet (mini-crrly alltså), och även crrly tycker att det är jättegosigt, men nu ... De två första dagarna hemma med timmar i underliga ställningar i sängen gick bra. Stel, visst, men det funkade. crrly kunde läsa böcker och tidningar under tiden, himla bra. Men sen vände det. mini-crrly kom på att mamma inte hade 100 procent fokus på henne -- raseri, fullständiga vansinnesattacker där inte crrly fick kontakt med dottern. Obehagligt, riktigt otäckt. crrly fick finna sig i sitt oblida öde: ammmmmmmmmmmmmmmma timme ut och timme in, stirrande i väggen. De till en början käcka försöken till positivt tänkande övergick snart till bitterhet och leda. Sammanbrott. Nu orkar crrly inte mer ... och är ganska trött på de käcka och föga medkännande "Jaa! Så är det!" hon får från vissa håll (läs: sin mor). crrly inser att livet med barn bara har börjat, prövningarnas tid är bara att uthärda i många år framöver ... och visst, man får skylla sig själv.
MEN CRRLY SKA ALDRIG MERA TRO ATT DE SOM ÄR HEMMA MED SJUKA BARN ÄR GLIDARE!!!
Man lär sig.
söndag, februari 15, 2009
De sista entusiasterna ...
... eller kanske de första? Årets första i alla fall, kanske. Vi har nämligen begått picknick 2009-debut idag. Korvgrillning, strandtennis, fotboll, sittunderlag, varm choklad, hela kittet. Synd bara att kolet i engångsgrillen hade blivit sur. Det var inte lätt att grilla när det bara var toapapper som gick att fjutta på! Nåväl, tinad sojakorv var okej, halvtinat bröd likaså. Burgarna ville inte ens tinas, dem tog vi hem igen för ett nytt försök i stekpannan sen. Chokladen var god! Men mini-crrly ville bara ha vatten, hon vägrade att ens smaka chokladen. Nå, vi är inte de som är de, det är ju bara bra.
Jag kände mig i alla fall lagom optimistisk på väg hem, med fotboll under ena armen och bodyboard under andra! :-) Och ketchup runt munnen, såg jag nu när jag kom hem...
Nu blir det bastu. För ja, det var faktiskt ganska kallt ...
Jag kände mig i alla fall lagom optimistisk på väg hem, med fotboll under ena armen och bodyboard under andra! :-) Och ketchup runt munnen, såg jag nu när jag kom hem...
Nu blir det bastu. För ja, det var faktiskt ganska kallt ...
fredag, februari 13, 2009
Hej Eva-L
Godafton! Här sitter jag och njuter av senaste numret av Språktidningen (som min man nästan har övertygat mig om att fortsätta prenumerera på, trots att jag har den på jobbet) och kan knappt slita mig, men eftersom jag känner att jag ligger lite efter med att svara på utmaningar jag fått av Eva-L så OK då!
01. Stänger du av mobilen när du sover?
Jag är usel på att komma ihåg att jag har en mobil så jag vet sällan om den är på eller ej.
02. Vem såg dig senast naken?
Dottern, tror jag. (Sorgligt va?!)
03. Hur såg du ut på högstadiet?
Gräslig. Räcker det som svar?
04. Hur kommer du se ut om tjugo år?
Som nu men lite rynkigare och med gråare ton i håret.
05. Hur var du på dagis?
Busig!
06. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Se föregående fråga, haha. Babblig, frågvis, flamsig och smart. Yeah.
07. Har du celluliter?
Mängder. Det hade jag även som 52-kilosmänniska, ska jag påpeka.
08. Biter du på naglarna?
Aldrig i livet, blääää.
09. Har du något handikapp?
Det kan jag nog inte påstå.
10. Är du rädd för att få hängbröst?
Tänker inte på det.
11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?
Inget av det.
12. Svär du?
Ja.
13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Om de förtjänar det.
14. Hur homo är du på en skala 1 - 10?
Alltså, 1 = 100 % hetero, 10 = 100 % homo? Tre och en halv eller fyra.
15. Tror du på utomjordningar?
Varför inte?
16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?
Min pasta- eller couscous- eller bulgursallad som innehåller typ allt en vegan kan tänkas älska.
17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Ja, det är väl något animaliskt. Fast det har ju hänt och det har jag kommit över. Det har även den som bjudit mig.
18. Har du blivit arresterad?
I Sverige säger man nog snarare att man blir gripen? Njae, inte direkt.
19. Ljuger du?
Inte särskilt ofta medvetet, är nog ganska dålig på det.
20. Har du kysst en polis?
Not that I know.
21. Är du rädd för Securitasvakter?
Nä, de brukar vara schysta ju.
22. Har du någonting att dölja?
Mm.
23. Vad har du på din nyckelknippa?
Nyckel hem, till jobbet och till mamma + en otroligt tjusig nyckelring i form av Iprenmannen.
24. Är du / har du varit gift?
Jag är.
25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?
Beror på om jag är vaken redan, men svårt med dottern ju. Han får väl ta taxi.
26. Kan du laga cyklar?
Hoppad kedja, nä, punktering, nä. Så nej, jag antar inte det.
27. Kan du fixa med bilar?
Jag kan lufta bildäck, det är kul. Eller har kunnat, i alla fall.
28. Brukar du köra om?
Ja, det gör jag ganska ofta, om det är (relativt?) riskfritt. Ligger någon under eller exakt på 70 på 70-väg och jag känner mig stressad kan jag tyvärr oftast inte stressa ner tillräckligt för att bara ligga bakom, så om det är fri sikt kör jag om.
29. Kan du baka bröd?
Nej, tyvärr inte.
30. Vet du hur man frostar av en frys?
Tjaa, ska det vara så svårt...?
31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i?
This life, Livet kan börja, såklart. Om jag fick vara Miles brud!
Eh, jaha, skulle man utmana folk också? Jag har ju varit så skämsdålig på att hänga med i bloggvärlden det senaste så jag vet inte vilka som redan har svarat på de här frågorna, men jag droppar väl några namn på folk det skulle vara kul att tagga:
Anna Toss
Anna
Katta
Lena
Uppdatering: Eva-L uppmärksammade mig på att nr 28 saknades (eftersom det gjorde det hos henne också, och jag inte såg det), men nu är det fixat.
Fin vegan-pdf
Råkade -- av jobbrelaterad orsak faktiskt! -- ramla in på The Vegetarian and Vegan Society of Queensland och hittade en himla fin pdf.
Och så ska jag skriva i bloggen och inte bara lägga in en massa länkar, lovar. Snart så.
torsdag, februari 12, 2009
Dagens länkar
Länkar som ska kollas in närmare vid tillfälle:
Macondo.
Edvina. (Lilltjejen på bilden är inte så olik mitt bustroll.)
onsdag, februari 11, 2009
Internetbajsleverantören igen ...
Det är väl typiskt att just när man är bräddfull (med ä!) av bloggidéer så dör internetuppkopplingen hemma!!! Jag är sååå trött på internetleverantören så jag vet inte vad jag gör snart. Det har jag ju skrivit om ett antal gånger förut. Nå, varför byter vi inte då? Helt enkelt därför att jag inte vill byta till någon annan, för alla verkar fungera dåligt och ha usel service och vara allmänt otrevliga. Eller? Någon som säger emot? I så fall, låt mig få veta vilken internetleverantör vi ska byta till! :-) Jag kan tyvärr inte avslöja här vilken vi har eftersom det är ett litet lokalt bolag, och mer anonym än så vill jag minsann vara.
Och nej, vi har fortfarande inte något internet hemma, jag busbloggar på jobbet ...
Aj oill bi bäck.
tisdag, februari 03, 2009
Dun och dubbelmoral
Det är ju jättebra att det här med dunet nu kommit upp till ytan så att folk blir medvetna om djurplågeriet som sker för att de ska få sköna kuddar och jackor... men är det inte liiite hyckleri att uppröras över det och samtidigt inte vilja höra talas om hur den goda biffen egentligen kommer till?
söndag, februari 01, 2009
Helt sjukt
Håhåjaja, dagisstart så här års, jag säger då det... Vi har redan gått igenom en del: för mini-crrlys del två eller tre (beroende på hur man räknar) kräksjukeomgångar på ett par veckor (hittills...), för min del testar jag nu nåt bihåleinflammationsartat. Very interesting. Det känns som en korsning mellan migrän och tandvärk, för er som undrar. Jag försöker fördriva det onda med pepparrot, Sinova, nässpray och gurkmeja, på inrådan av min naturläkemedelsmorsa. Har ännu ej utrönat om det verkligen fungerar.
Vad övrigt är, är sprita.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)