torsdag, september 13, 2007

Mer om böcker


Två av de tre senaste böckerna jag nu har läst är Nobelpristagaren John Maxwell Coetzees Pojkår respektive Ungdomsår. Jag fick en hel del Coetzee-böcker det år han fick Nobelpriset men eftersom jag alltid är skeptisk mot sådant som hajpas så har jag låtit dem vara... till nu då alltså. Dessa två är de första av Coetzee jag har läst, och oj, vad jag gillade dem. Jag kände till stor del igen mig i honom också -- i mycket av hans "lillgammalhet" och torrhet (stycket om vad dans egentligen ska vara bra för är underbart), och det gör dem förstås ännu roligare. Nu ser jag fram emot att sätta tänderna i resten av hans författarskap!

Den tredje av de tre senaste böckerna jag nu har läst (som jag läste parallellt med Ungdomsår) är Jonathan Safran Foers Allt är upplyst. Vilken bok!! Jag blev verkligen positivt överraskad. Språket är fantastiskt -- när man har knäckt koden... Boken blev redan efter de första sidorna en av mina absoluta favoriter, alla kategorier. Och vad jag har förstått är den nu film också...? (Jag lever i en bubbla helt utan massmedier, så jag hänger inte med alls! Först gravidillamåendebubblan, sen bebisbubblan.)

Ja, jag läser och läser och läser och läser... Är så tacksam inte bara för att min bebis är så sällsynt vacker och söt ;-) och frisk och fin, utan även för att hon har min dygnsrytm och är uppe halva nätterna och sover bort förmiddagarna, och dessutom gärna maratonammar. Dessa amningssessioner är underbara; jag läser och sover, sover och läser... Mysigt. Tre fyra böcker i veckan blir det på det sättet, minst. Hur gör de som har bebisar som kräver att bli underhållna från klockan sex på morgonen och som dessutom klarar av ätandet på tio minuter??!

Återkommer med fler bokomdömen. Två av de absolut bästa böckerna jag någonsin har läst har jag inte bloggat om! :-o Det blir nästa gång.Fler i familjen gillar böcker.

1 kommentar:

Jenni Shortt sa...

I wish I could understand your language! I love your country and we seem to have lots in common,
ciao
Jenni