tisdag, november 29, 2005

Överslag

Hjälp, hjälp, just nu har jag alldeles för mycket att blogga om på en gång, måste göra en massa olika inlägg, men det går inte, för snart kommer Älskling hem från joggingrundan och då måste jag ju gosa massor med honom och då hinner jag inte skr...


Äh.


Så här va: Råkade ramla in på nån som heter Tunström (!) och bloggar, wow, bara det, är det nån nutidsförfattare som är min Idol så är det Tunström, Göran dårå, förresten drömde jag häromnatten att jag skulle få en son som jag absolut skulle låta heta Göran för det var sååå fint men jag vet bestämt att det varken hade med Persson eller Tunström att göra. Nu trasslade jag ju bort mig. Jag hittade alltså Tunströms blogg. Naturligtvis inte Görans (RIP), jag vet inte ens om de är släkt, men på hans sida hittade jag i alla fall Lix, ett kärt återseende! :)

Lix, läsbarhetsindex, baserat på antagandet att korta ord är lättlästa medan långa är svårlästa. Som kuriositet kan nämnas att en killkompis berättade att han hade stött på Lix en enda gång under sitt liv: i säljtexten på baksidan av deras hemkunskapsbok från högstadiet. Absurt. Och komiskt, tycker jag: är det ett försäljningsargument att hemkunskapsboken har ett lågt Lix?!

Nåväl, jag klumpade ihop mina tre senaste bloggar i en och körde dem i den magiska Lixmaskinen. Fick Lix 30. Här är skalan:

- 24 Mycket lätt • Barn- och ungdomsböcker
25 - 34 Lätt • Skönlitteratur för vuxna
35 - 44 Medel • Dags- och veckopress
45 - 54 Svår • Officiella skrivelser, populärvetenskapliga artiklar
55 - Mycket svår • Facklitteratur, avhandlingar, läroböcker, lagtexter


Ja, jag hade ju faktiskt blivit lite oroad om det jag kladdar ner i min blogg hade fått avhandlingsspråksstatus...

4 kommentarer:

Unknown sa...

hihi mitt senaste inlägg fick 16 dvs mycket lättläst, barnböcker...

men så är jag ju barnbibliotekarie också.

Mollan sa...

Din blogg är inte det minsta svårtillgänglig! Bara mycket njutbar! *ler*

Anonym sa...

LIX är ett väldigt bra ord när man spelar scrabble! :o)

crrly sa...

Sofia: Haha!

Mollan: Danke!

Johanna: Va, men det är ju en förkortning?!