söndag, juli 31, 2005

Whytown


Annelie åkte igår, snyft. Vi har gjort en massa mys: spa-at här så klart och en hel del mer. En dag åkte vi med Lollo till Ystad, på Lollos förslag. Det var kul men vad är det med näringsidkarna som driver restaurangplejs i den stan?! Vi gick på Bryggeriet och skulle ha dagens men när nån överhuvudtaget äntligen tog notis om oss himlade han med ögonen och tyckte att vi typ var dumma i huvudet som trodde att vi skulle kunna få dagens när den rätten hade gått åt till de första hundrafemtio gästerna. Å, så jobbigt för stackarn liksom, att ha folk som vill äta på hans restaurang!

Innan vi gick (deras Ysta färsköl kan rekommenderas förresten) ville jag gå på toa men inne i de båda båsen satt... hmmm, vad heter det? Mongoloida? Förståndshandikappade? Tja, nåt sånt, jag är ingen expert men det finns säkert nåt politiskt korrekt uttryck att använda här... Det satt två "såna" där inne i alla fall, och hade inte låst dörrarna. Varför kunde inte någon av deras skötare/vådare/ledsagare/whatever se till att ingen (läs: jag) rusade in där när stackarna inte hade låst?? Gaah. Pinsamt, jobbigt. Sen slog min bacillskräck till också så att jag inte vågade gå in där efter dem. Ja, jag vet, men vaffa.

Sålunda kissnödig gick jag alltså vidare för att turista lite, ja med A, L och darling dårå. L fick energimassage mitt på gågatan, ska se om jag kan lägga in en bild av det här, för det såg så skojigt ut. Ingen toa hittades, varför jag klev in på en pizzeria i ett hus som såg ut som en kil, kommer inte ihåg namnet på stället tyvärr, för det o-rekommenderas verkligen.

Såg ingen att fråga efter toa, så jag gick med raska steg mot ett hörn där det såg ut att vara. Bakom mig gick A, som var min väskhållare. Just när jag klev in på toan hörde jag henne säga: "Nä, vi ska bara låna toan." Efter att ha uträttat vad jag skulle därinne, äcklats och svurit långa ramsor över att de inte hade nån tvål (!! på en pizzeria liksom!!! FRÄSCHT) klev jag ut och såg A, som sa: "Nu har jag betalat tio kronor för dig!" "VA, för att jag lånade toan??! En tia??!" fick jag ur mig, rätt chockad. Vad fan är det för sätt?! Jag klev fram till servitrisbruden och sa, ganska argt: "Betalar man TIO spänn för att få låna er toa kan man väl åtminstone kräva att det finns TVÅL!" "Va, fanns det inte", pep hon mesigt och vände sig till en kille som satt och slöläste en tidning bredvid. "Jag hämtar", sa han. Jag lät med flit bli att ta emot tvålen han kom ut med från köket utan lät honom gå bort till toaletten och ställa dit flaskan. "Sådärja, varsågod!" sa han, men jag underlät surt att svara alls. Tvättade mig men var fortfarande irriterad som fan. På väg ut gick jag bort till disken och sa högt till killen att jag minsann aldrig tänkte rekommendera hans ställe för nån. "Va", sa han bara och såg dum ut men när jag hade svängt om på klacken hörde jag bakom mig hans lama: "Toaletten är bara till för våra kunder!" Det var minsann på vippen att jag då hade gått in och tagit en cola eller nåt för de tio kronorna stackars A la ut. Gah. Tjänar man nåt på att vara så j-a småsnål?

Vi åkte till Ales stenar sen, A hade aldrig varit där. En fantastisk plats. Och så träffade vi oförhappandes på Eva där! :)


Igår hade vi en kollega till älskling här, med fru och treårig son. Det var kul, men små barn och kattungar... Ojojoj. Hoppas Sagogrynet inte har fått men för livet nu. Killen var ju snäll och söt och så, men att han sprang och klampade hårt och samtidigt skrek: "Klappa" Klappa!!" är inte direkt populärt hos minimissar. Och mamman hade gärna fått låta bli att ta upp missen hela tiden och burit henne. Jag är faktiskt glad att min mamma var så pass klok att hon, när jag var i 4-5-årsåldern, sa till mig att katter inte ville bli burna utan de vill gå själv. (Ja, jag kommer ihåg det, för det var liksom en aha-upplevelse för mig.)


Men herregud, vad jag klagar. Jag har ju jättetrevligt och mysigt hela tiden! Har bara en viss söndagsångest idag, för semestern tar slut...!!! Buhuhuhuhu.


Först dock: snart kommer bror + hans sambo + sambons syster med man och tvååring dotter!

4 kommentarer:

deeped sa...

Hon ser ut som en rymdvarelse!

Anonym sa...

Skönt att det är fler än jag som har åsikter om service. Vi gav inte en enda (dansk) krona i dricks på vår semester, servicen var urdålig. På ett ställe tittade servitrisen surt på mig som att jag var helt pantad som inte gav dricks. Men jag stirrade bara surt tillbaka... :o)

Och nej, vi har inte pratat om panikångest... Mycket annat, dock. :o)

Mintkakan sa...

Oj! Är din semester REDAN slut!?!
Tiden bara rusar fram =/ Låter som du haft en jättetrevlig helg. *kramar om*

crrly sa...

deep|ed: Heh! Ska framföra det till henne! :p

vickevire: Bra, bra! Nä, varför ska man ge dricks om personalen inte förtjänar det?

mintkakan: Jaa, redan! :-/