onsdag, maj 03, 2006

Baj baj bloggen?

Hmmm. Datorstrul, var det. Och inte lite heller. Nu verkar det som om det trots allt är så att vi har en piratversion av XP men de där varningsskyltarna hade man väl kunnat stå ut med -- om det inte vore så att jag hade laddat hem det där antivirusgrejset som hette nåt med Kasper... Kaspersky? Datorn typ brakade ihop. Vet inte hur det går nu. Tusentals foton, låtar... Hade inte backup på allt. Den hänger sig så fort man försöker sätta igång den, och det känns inte ett dugg bra. Nu har vi två trasiga datorer hemma med en massa saker vi hade velat spara...

Och eftersom jag inte får/vill/kan/hinner/orkar/vågar blogga på arbetstid så är det kanske adios nu.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Nej!
Lös dina datorproblem istället. Kanske funkar det om du avinstallerar virusprogrammet? Kanske om du avinstallerar Windows och lägger dit en riktig version.
Förresten, alltid när man går och handlar så brukar det sitta lappar i affaären typ: "Jag hjälper dig med din dator för 200 spänn" och sånt. Försök med det. Sluta inte blogga.

Anonym sa...

men hallå - jag förbjuder dig att sluta!!!!!!!!! gör som johnny säger - han vet allt =)

Anonym sa...

du slutar inte blogga för då jävlar! jag vet var du bor... ;-D

Anonym sa...

Åh nej. Sluta inte, för guds skull!

crrly sa...

*s* En fanclub?! ;) Tack, söta vänner. Men jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra, datorn hänger sig direkt när man sätter på den.

deeped sa...

Det du uppenbarligen behöver är att starta datorn i felsäkert läge, avinstallera Kaspersky och starta om som vanligt - alternativt köpa en riktig version av XP, sätta in skivan och köra. Grejen är att det är ett rätt elakt säkerhetsprogram Windows skapat...
Det du har sparat är sparat så länge du inte formaterar någon disk. Skulle inte datorerna fungera så är det bara att ta ur hårddiskarna och sätta in dem i en annan dator. Been there done that. Oroa dig inte för det. Fixa en riktig version av XP så löser sig allt i slutänden. Faktiskt är det billigare med ca 1500 spänn för ett system än att hålla på att köpa nya datorer när säkerhetsspärren slår till.

Vi på Kantarellen sa...

Nääää, inte du också!

Anonym sa...

crrly: lyssna på deep ed - han är superbra på sånt!!!

Anonym sa...

Precis som alla andra säger så får du förstås inte sluta blogga. Gamle veteranen Erik Stattin har hävdat att det är en mänsklig rättighet att inte blogga, men det vete tusan om han har rätt. Du kanske är ett specialfall? ;)

Senast jag råkade ut för något liknande själv så var det för att ett program rensade bort ett par viktiga filer under "roten" på hårddisken, alltså sådant som ligger direkt på C:\ och inte i någon underkatalog.

Om du lyckas starta datorn i felsäkert läge kan du kolla om dessa saknas:

Först vill du öppna ett fönster med en "kommandoprompt":
Gå till Startmenyn > Kör..
Skriv cmd och tryck enter

I kommandofönstret navigerar du till rotkatalogen på hårddisken:
Skriv "cd C:\" (utan citattecken) och tryck Enter.

Till slut vill du lista systemfilerna i denna rotkatalog:
Skriv "dir /AS" (utan citattecken) och tryck Enter.

Bland de filer som listas bör det finnas till exempel BOOT.INI och BOOTSECT.DOS. (På min XP-maskin listas totalt 10 filer och 4 kataloger).

Om dessa inte finns har du problem, men vet i alla fall lite mer om vad problemet är...

Anonym sa...

I värsta fall kan du eposta in dina blogginlägg via mobilen... Bara så du vet.

crrly sa...

Hmmmmm, tack. Det ni skriver kunde lika gärna vara turkiska eller kinesiska men tack för att ni försöker. Men jag kan inte starta datorn i felsäkert läge (det är nån F-knapp, va? Det var det enda en kollega visste, annars känner jag ingen som vet ett skit om sånt här, vi är bara jävla dumma humanister hela bunten, GAH...), datorn hänger sig DIREKT när man sätter på den och det händer inte ett skit vilken knapp man än trycker på. Skulle gärna köpa XP bara jag kunde starta datorn.

Och Tina: Ehm, nä, inte om man har en mobil från... 2002 eller nåt sånt... ;p och det är inte bloggen jag har mest panik över just nu, det är att nå internetbanken -- för vi har inga pengar på de konton som är knutna till våra visakort. Ja, plus alla tuserntals foton och allt jag har scannat till brorsans bröllop i somamr... Och jag FÅR INTE bli ens det minsta upprörd just nu...

crrly sa...

Tack, Hakke! Skriver ut det du har skrivit här så kanske jag kan... ehm, försöka visa nån som vet mer om datorer än att det är typ stora bullriga skrivmaskiner med ett eget liv.... ;p

Anonym sa...

Ojojoj! Säger datorn något innan den hänger sig? Känner du verkligen ingen som skulle kunna hjälpa till? I ditt ställe skulle jag gå till en datorbutik och be dem göra en backup av informationen på hårddisken. Den finns där, det är bara systemet som strular!

Du fick inte CD med windows på när du köpte datorn? När du gjort backupen så kan du ominstallera Windows.

Konstigt det där med Kaspersky! Det var ju mitt tips :-( Vi brukar ofta använda den på jobbet och har aldrig haft problem...

......... sa...

jag kan ge dig ett litet halmstrå att gripa efter, en strimma av hopp som ev. skulle kunna fungera:

ring Monsterpappan.Alias dataslöjdaren. Han kan sitt datakrångel och har hjälpt många. Han kan kanske tipsa er vidare.

crrly sa...

elin o monstermamman: Det har ev fixat sig... men tack!

Anonym sa...

best regards, nice info mobile phones Scaring penis freezing vitamin e Her majesty s stationery office How laser eye surgery works mcallen tips for laser hair removal Kose skin care products side effects to xenical Florida hair intitle intitle intitle intitle laser removal volvo xc90 electrolysis hair removal schools in sc or nc