måndag, maj 01, 2006

Zzzzzzz

Jag bara sover och sover. Sovit halva dagen, eller nä, mer. Min kropp inbillar sig verkligen en massa just nu.

Sett film den här helgen också: A history of violence, men bara en bit innan filmjäveln började hacka och till slut bara stannade, sen hoppade fram jättelångt och sen stannade igen. Så surt. Tillbaka med den, fanns inga fler exemplar, fan också, tog Narnia istället. Zzzzz säger jag om den. Såg också Zozo, besvikelse. Sure, kan kanske vara bra att visa i skolor etc, men näe, jag gillade den inte. Vill dock mer än gärna fortsätta se A history of violence, den verkar skitbra.

Ja, sovit, sett film... och läst. Håller på i både Alexandra Coelho Ahndorils Stjärneborg om Tycho Brahe och Hjalmar Bergmans Chefen fru Ingeborg. Man kanske ska befinna sig på Ven när man läser Alexandras bok (nej, hon är inte släkt med Paolo Coelho). Ven är ett smultronställe!! Så otroligt vackert.

För övrigt har nåt konstigt hänt med datorn: Vi har fått en extra ikon nertill, en blå stjärna som säger "You may be a victim of software counterfeiting". Eh, va? En ballong kommer upp då och då också och påstår att vår Explorer (som vi knappt använder) inte är äkta (det är den; det här är från början en sån där dator man fick hyra och sen köpa loss från jobbet!). Klickar man på ballongen kommer det upp en miljon fönster som erbjuder en att istället för detta falska program köpa äkta Explorer. Vad göra?? Är det ett virus?

9 kommentarer:

deeped sa...

Japp. Har ni inget anti-virusprogram?

deeped sa...

Eller så är det så att ni helt enkelt har en fulkopia av Windows... "You may be a victim of software counterfeiting" - Google Search

crrly sa...

Vi har Norton. Och givetvis ingick en äkta Windowsskiva när vi hyrköpte datorn. Jag fattar i-n-g-e-n-t-i-n-g.

crrly sa...

Jo, så här var det tydligen: Det kom upp en ruta om att det finns uppdateringar tillgängliga, och då tryckte darling JA, och nästa gång datorn startades så kom den där jävla ballongen.


Fan, vi får väl kasta den här datorn.

Efva sa...

Fan, vi får väl kasta den här datorn.

Nä men ni måste hitta den där grejen och göra er av med den. Det låter som en trojanare ni har fått. Kör virusprogrammet (uppdaterat!!) men kolla oxå med ett bra anti-spywareprogram (Microsoft har faktiskt ett som inte är så dumt... trots att det är Microsoft.)

Sådär allmänt... Norton är inte jättebra som virusprogram tycker jag. Testa AntiVir Guard, ett gratisprogram som är mycket bra. Och byt till Firefox som webbläsare. IE är ett rätt känsligt program som lättare släpper igenom skit. Firefox tex har mycket bättre block på pop-ups och eftersom det inte är så integrerat med Windows så är det inte lika lätt för skit att skada datorn för att det får rena motorvägen rätt in så att säga.

Eva-L sa...

Ja, jag vill också åka till Ven! Jag har fått för mig att det är strålande vackert. Har ni varit där?

Anonym sa...

Hej! Låter som att ni kan ha fått ett virus, kan ju aldrig skada att kolla! Testa en on-line scanner, tex http://www.kaspersky.com/virusscanner, och sen är det också bra att köra en kontroll med ett anti-spyware-program, tex http://lavasoft.com, klicka på Ad-Aware Personal, den är gratis att ladda ner.

crrly sa...

Freja: Norton scannar igenom datorn jätteofta... och vi har alla möjliga spywareprogram också. Jo, vi använder Firefox, men när man ska in på internetbanken är Explorer det enda som funkar. Ska testa Antivir guard, tack. Om det nu funkar för alla brandväggar...

eva-l: Javisst, flera ggr. Underbart, alldeles fantastiskt.

elin: Usch. Tack, ska testa när jag kommer hem.
Har förresten pratat med Microsoft och de fattar ingenting, verkade inte ens ha hört talas om detta. Undrar om det trots allt var en piratskiva vi fick från första början???? Skitkonstigt.

Efva sa...

...internetbanken...

Ah. Ja dom brukar envisas med IE på såna ställen. En del iaf. Och om man ska boka flyg på SAS. Samma sak där. Och mina kurshemsidor på SLU. Shiiiit. Dom e lide hemliga! *skrattar*