Jag är bokstavligt talat helt galen i sushi och misosoppan! *mmm* Det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på sushi. :) Jag äter dock ingen annan fisk än lax (och ätit ett par gången mussla), och lax har jag inte kunnat äta på åratal (varit snarlikt allergisk med kräkningar). Bäst är rullar och det är just sjögrässmaken jag älskar! :) Kram
Vi brukar också göra vegan-sushi hemma - supergott!!! Något som är riktigt gott att ha i är alfalfa-groddar. Annars brukar det bli standardköret med gurka, avocado, gräslök, paprika, morot som man slajsat med skalaren till minitunna skivor... Rostade sesamfrön att doppa ena snittsidan i är också gott. Helt wild and crazy att ha i är cashewnötter, men det är kanske bara jag som tycker det är gott för att jag älskar nötter? =)
mary: Oj. Ojojoj, vad många saker!! :) Vi är sushirookies, det märks va?! ;) Vi hade bara avokado, morötter och syltad (?) eller inlagd (?!) ingefära... Men nästa gång, dååå...! ;) Tack för alla tips!!!!
sofia: Ja... såg misosoppa i en affär och kollade innehållsförteckningen. Lite förvånande med tanke på att Miso i Malmö är en veganrestaurang. Eller det är väl snarare förvånande att de kallar sin veganrestaurang för Miso...
15 kommentarer:
Hm... Gott?
Han är fantastisk; det ser helt lovely ut.
Vegansk sushi skulle nog jag våga äta.....annars sushivägrare. :o)
mamse: Super! Men jag har svårt för wasabi, även om det bara var yttepytteminilite...
eva-l: Han e ju ba bäst! :)
johanna: Ja, gott! :) Vego alltså. Vägrar också med rå fisk.
Jag är bokstavligt talat helt galen i sushi och misosoppan! *mmm* Det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på sushi. :) Jag äter dock ingen annan fisk än lax (och ätit ett par gången mussla), och lax har jag inte kunnat äta på åratal (varit snarlikt allergisk med kräkningar). Bäst är rullar och det är just sjögrässmaken jag älskar! :) Kram
annika och sunflower: Jag har också ganska svårt för sjögrässmaken... men tillvänjning pågår! :)
Vi brukar också göra vegan-sushi hemma - supergott!!! Något som är riktigt gott att ha i är alfalfa-groddar. Annars brukar det bli standardköret med gurka, avocado, gräslök, paprika, morot som man slajsat med skalaren till minitunna skivor... Rostade sesamfrön att doppa ena snittsidan i är också gott.
Helt wild and crazy att ha i är cashewnötter, men det är kanske bara jag som tycker det är gott för att jag älskar nötter? =)
mary: Oj. Ojojoj, vad många saker!! :) Vi är sushirookies, det märks va?! ;) Vi hade bara avokado, morötter och syltad (?) eller inlagd (?!) ingefära... Men nästa gång, dååå...! ;) Tack för alla tips!!!!
Stopp! säger sushi-polisen! =)
Den inlagda ingefäran skall inmundigas mellan bitarna för att fräscha upp munnen!
De ser väldigt smarriga ut, era sushisar!
mary: Oj! :-o Vi har mycket att lära, märker jag! :D Tack!!
Ser jättefint ut! Kanske något som jag borde prova på, min sambo älskar sushi.
a-s: Gör det! Inte så svårt som man kan tro! :) (Ska jag säga, det var inte jag som lagade... ;)
oj vad lyxigt!! Sushi (veg såklart) är supergott!
men se upp med misosoppan om du handlar den från restaurang, det är fiskbuljong i. Fast det visste du säkert redan.
sofia: Ja... såg misosoppa i en affär och kollade innehållsförteckningen. Lite förvånande med tanke på att Miso i Malmö är en veganrestaurang. Eller det är väl snarare förvånande att de kallar sin veganrestaurang för Miso...
ser riktigt gott ut. har gått och fantiserat om sushi hela dagen. så det blir nog några rullar till kvällen :)
Skicka en kommentar