onsdag, februari 22, 2006

Nej men hoppsan

Jo, jag sa ju det att "jag ska åka hem strax och tänker slänga in lite bilder från resan"... Yea right. Min gårdagskväll såg ut som följer: Kom hem och såg att bror ringt, ringde upp honom medan jag var på toa och sen åt lite (delade en portion Havrefras med grannes hamster som vi passar). Samtidigt som jag lyssnade på honom (bror, inte hamster) slöbläddrade jag i en tidning. Precis när vi hade lagt på ringde mamma; medan vi pratade ringde annan bror, jag tryckte R3 och vi pratade allihop, kul, sen överlämnade bror lur åt sin sambo, så fnittrade vi ihop istället, svägerska, mamma och jag. Skojigt. Svägerska berättade om sin syster som ska flytta. Mammas replik, med iver i rösten: "Till Lidingö var det va? Å, crrly, vet du vad, där bor Povel Ramel!!!" Jag tror att jag skrattade i fem minuter. Povel Ramel, liksom?! Jag upplyste henne om att det finns det fler som gör...

I helgen väntar släktträff, eller i alla fall med samtliga föräldrar och syskon, samt ett par respektive och dessutom respektives syster med barn, det ska bli sååå kul. Vi träffar faktiskt bara våra föräldrar ett par gånger om året, och mamma har ju inte flyttat ner hit riktigt än. Inte mindre än tre av oss ska firas, alla fyller de första tre månaderna.

Jaha, sidospår. Medan jag pladdrade i tel packade jag upp lite men jag hann inte så långt igår heller. Nu står och ligger fortfarande mina väskor, med prylar och kläder i, i hallen, vardagsrummet och sovrummet, och kassar ligger och står utspridda här och var. Ja, sen kom darling äntligen hem från jobbet och vi småpratade lite, men han skulle fortsätta jobba och jag ville vila. La mig på det goa värmegolvet i nyrenoverade badrummet och skulle göra avslappningsövning till Enya. Har haft Caribbean Blue på hjärnan i två veckor snart, av förklarliga skäl, och var bara tvungen att lyssna på den.

...they say the sky high above
is Caribbean Blue...

Lyssnade på den två gånger i rad, sen kommer jag inte ihåg mer förrän klockan 23.30 när älskling äntligen lyckades få liv i mig, och då var det ju dags att gå och lägga sig. Stora goskatten och jag sov och sov och sov och sov så himla gott där på golvet... urskönt! Sen var det inte jättelätt att somna om när man väl kom i säng.

Dessutom fick jag, just när jag skulle somna, en massa renoveringsidéer om köket. I hallen har vi en stor garderob med spegelskjutdörrar och jag kom på att jag vill ha en sån i köket också. Varför inte, liksom. Att få undan en massa porslin och prylar och t ex kökshanddukar i, suveränt ju. Dessutom gör speglarna att det ser större och ljusare ut. Blev riktigt sugen, faktiskt...

4 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Om du älskar att putsa fett från spegeldörrar ska du absolut ha det.

crrly sa...

mamse: Jag har tänkt på det, men tror inte att det blir så farligt faktiskt. Den kommer att stå så långt från spisen kan man komma, dessutom antagligen åt andra hållet (bakom spisen liksom, om vi nu skaffar en köksö, det verkar faktiskt praktiskt förutom att det är snyggt).

Anonym sa...

men spegeldörrar? är det inte lite 80? ;)

crrly sa...

morry: Det vore värre med spegelvägg med svarta pluppar mellan rutorna! ;) Jo, det är det säkert men det är himla snyggt och praktiskt!