tisdag, maj 30, 2006

Jag, idag och ofta


av Lise Myhre © Iblis


Nemi idag i Sydsvenskan. Så jäkla träffad jag kände mig! :) Apropå t ex diskussion ang kvinnlighet vi förde lite smått här en gång i tiden bland kommentarerna. Försöker förgäves då och då förklara vad jag menar, jag förblir en pojkflicka i själ och hjärta hur jag än ser ut och vill inte bli dömd och bedömd efter mitt kön. Senast i helgen diskuterades detta, med holländarna i Italien, och det var fan inte lätt att försöka förklara det på engelska heller.Fast jag lyssnar inte på Tori Amos. Borde jag?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet ju inte alls vad du har för musiksmak, men jag *älskar* Tori Amos och brukar alltid försöka "göra reklam" för henne! :) Det brukar inte falla så väl ut, dock; jag antar att antingen så älskar man henne, eller så förstår man inte alls vad det är med hennes musik. :)

crrly sa...

Hej carra! Aha, låter intressant. Måste kolla upp om jag kan låna nån skiva av henne. Min musiksmak är sanslöst bred; lite av den hittar du på min presentation!

Eva-L sa...

Ja, du borde lyssna på Tori Amos.

Eva-L sa...

Och det kan du göra när du kommer hem:-)

crrly sa...

eva-l: Kommer hem?

Eva-L sa...

Till din mail hemma.

Anonym sa...

*fnissar*
Så himla träffande!

crrly sa...

eva-l: Men åååh! Nu fattar jag! Tack! Ska åka nu! :)

mifflan: :)

Farsan_Baloo sa...

Hej där

En liten hälsning från Solidaritetsbloggen. Det är ny runda. Denna gång går våra pengar till PLAN Sveriges hjälp till jordbävningsdrabbade barn i Pakistan.

Vi hoppas naturligtvis att du vill fortsätta vara medlem.

mvh / Marcus

Anonym sa...

Jodå, du borde lyssna på Tori. Inte för att jag lyssnar vidare ofta på henne, men det beror på att jag har så många skivor. Favoritskivan är väl "under the pink". Att mitt exemplar är i alldeles underbar ROSA vinyl och ser så läcker ut att det är svårt att motstå frestelsen att smaka på den för att se om den är i nån slags hallongodis gör inte saken sämre.

"Boys for pele" är för den delen i genomskinlig vinyl.

crrly sa...

eva-l: Men tack!!! :) Och jag HAR ju visst lyssnat på Tori Amos, kom jag på! En av låtarna hade jag ju t o m redan! :)

rasmus: Hehe, kul med ätbara skivor. pele? Pelé??

Anonym sa...

Pele :) är en hawaiisk gudinna, om jag minns rätt.
Och det är min favoritskiva. Min, liksom Toris "skilsmässoskiva". (Nej jag är inte frånskild, men "dumpadskiva", då)

Anonym sa...

Jepp, Pele är vulkangudinnan, en vacker men eldfängd dam som bor i vulkanen Mauna Kea. http://www.mythicalrealm.com/legends/pele.html och http://en.wikipedia.org/wiki/Pele_%28mythology%29 hade mer att berätta.

Anonym sa...

Hehe, gjorde personlighetstestet nu, och fick "Genuine leader" ... hm.

Anonym sa...

Bara för det lyssnade jag på "under the pink" idag. Nu begick jag visserligen den där dödssynden jag så ofta gör: lyssnade på musiken utan att ens försöka höra vad låtarna handlar om, men hela skivan är kanon. Tori har hörlig röst och plinkar underbart på pianot.

Anonym sa...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»