måndag, maj 15, 2006

Sms

Fick ett sms för ett tag sen... Löd så här:

"Hej crrly! Sprang på ditt namn i min MSN-lista. Kom på att det var länge sen! Skulle va kul att ses! Hälsa maken! Kram/NN"
Har sparat det... för jag blev så förvirrad. Vi umgicks med honom, hans fru och fruns syster jättejättemycket för några år sen. Hittade på saker till vardags, hade middagar och fester ihop, en hel massa. Jag hade pluggat med fruns syster och sen överlämnade jag min förra tjänst till hans fru. Vi var väldigt nära, alltså. Så efter en fest som DE hade hemma hos OSS (det var en kräftskiva och de ville vara i en trädgård och inte i en lägenhet) med SINA vänner, en kul fest, rätt lugn, men sen... blev det tyst från deras håll. Knäpptyst. Vi ringde, mejlade, tog kontakt på massor av sätt, men nej, vi fick inte ur dem vad det var fråga om. Detta var för kanske tre fyra år sen nu... så varför skriver han plötsligt till mig?! Vad gör man?

17 kommentarer:

Anonym sa...

Fråga vad som hände.

Vi på Kantarellen sa...

Ignorera eller ta kontakt. Känns de viktiga?

crrly sa...

sandra: Har gjort det, både på msn och via mejl. Fast då för länge sen alltså. Hm, det är så konstigt!

mamse: Har ignorerat (glömt) sms:et i några månaer nu... Och om de är viktiga, det grubblar vi fortfarande på... Vi har ju klarat oss utan dem i flera år nu men just det där att man verkligen inte fattar vad tusan som har hänt...

vandrarvild sa...

Fan så underligt. De kanske hör av sig för att de vill ha en ny fest hos er? *hahah* Eller så har nån av dem nästan dött i cancer och de inte vill säga nått. Äh, inte vet jag, men underligt är det i alla fall, och vad säger man då? "Hur har ni haft det under tiden ni inte svarat på våra kontaktförsök?" och dessutom: Hör de av sig nu av samvetsskäl eller för att de verkligen vill ta upp kontakten eller för att de vill att man gör dem en tjänst?

sniket av mig att tänka så, men det är ändå sånt jag skulle tänka :/

förestren fattade jag inte ett skit av ditt sms som du skickade kvart över SJU imorse. Ja, det väckte mig. Men jag somnade om :)
kramkramkram

crrly sa...

Visst är det skumt. Ja, man undrar ju vad de (han?) plötsligt vill och varför...

Annika sa...

Hm. Konstigt.

Jag har varit med om liknande.

Jag tycker nog att det inte är någon idé, om de försvann på ett så konstigt sätt. Precis som andra som har svarat så undrar man ju varför de hör av sig nu. Eller är det bara han? De kanske har gjort slut och så var han aldrig riktigt med på att de skulle bryta kontakten med er.

Eva-L sa...

Springer man på nån plötsligt i sin MSN-lista? Nu har jag iofs bara tre namn i min, men ändå:-)
Du och jag (och din man) har ju inte alltid haft kontakt, men det har aldrig känts obekvämt att återuppta kontakten tycker jag. Om det gör det kanske man ska strunta i det. Eller så stillar du din nyfikenhet ang. vad som hände.
Jag vill ge dig en massa kramar idag också (och din man med förstås).

Anonym sa...

jag tror inte de hör av sig av dåligt samvete så här långt efter, personligen så tycker jag (cyniker) att det låter som om de vill ha något och jag skulle fortsätta med att ignorera det där smset!!

crrly sa...

eva-l: Det är sjukt att "springa på" nån på msn ja! Reagerade också på det uttrycket. Dessutom hade jag tagit bort honom åratal innan eftersom han alltid ignorerade mig där (ja, sen den famösa festen...); var jag då ändå kvar på hans lista?! Konstigt.

virvla: Ja! så tänker vi också. Vi fattar bara inte vad.

Anonym sa...

Om du inte vill synas på nåns lista måste du blockera denne innan du tar bort personen från din egen lista. *tipsar*

alter ego sa...

Personligen skulle jag vara så nyfiken/fundersam på vad som egentligen hände, att jag skulle svara - just för att fråga (igen) vad som gick fel. Kanske via msn!?
Men det låter verkligen hur konstigt som helst.

vandrarvild sa...

Jaa, jag tror de vill något, de vet att ni har kontakt med någon eller koll på något som de behöver hjälp med. Men du kan ju bara låta bli att svara så lär _de_ sig hur det känns att bli dissad. Instant karma, typ.

crrly sa...

johanna: Ah! Tack för det tipset... Jag har undrat ibland varför "gamla synder" dyker upp och säger nåt då och då...! ;)


alter ego: Har en känsla av att han aldrig skulle svara på det; det är nog tjejerna man isf skulle ställa mot väggen. Men konstigt är det!! Vi träffar deras kompisar (som ju i sin tur blev våra vänner) på stan ibland, aldrig att de hälsar längre!! Helt otroligt.


vv: Mmm.

Annika sa...

Helknäppt är det.

Våra bästa vänner flyttade till Kanada 2001 och sen hörde vi aldrig av dem mer. Ingen adress, inga mail. Våra gemensamma vänner vill inte heller träffa oss och vi hälsar därför extra glatt på dem på stan.

Vi har aldrig fått någon förklaring och fattar inte varför de gjorde så. Nu har vi flyttat och jag har nyss bytt efternamn. De har ingen aning om var vi bor, att vi har en bebis eller någonting.

Detta var människor som jag hade känt i åtta år och T hade känt i femton år. Nu har de flyttat tillbaka till Sverige och bor i Lund. Det kommer att bli rena chocken om vi räffar på dem av en slump.

crrly sa...

annika: ????? Men herregud!! Alltså... ibland undrar man. Ibland undrar man väldigt mycket.

Unknown sa...

skumt!! jag säger som de flesta andra: de måste vilja ha något av er... el. så har de kommit på att livet är för kort för att slösa bort vänner.

svårt att välja: ta kontakt el. inte. Jag är så nyfiken så jag skulle nog svara. Men kanske lite surt typ: vad vill du? och hålla mig ganska kort.

har ni bestämt er för något?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.