onsdag, november 15, 2006

Önskningar, jul, födelsedag, paaarty

Jag fyller ju år rätt så snart (nåja...) och har kommit på att jag önskar mig en karaokemaskin och en discoboll! :) Karaokemaskin för att det var så sjukt kul på möhippan i våras då en sån maskin åkte fram rätt sent på kvällen, discokula för att jag var på Bauhaus häromdagen och såg att det fanns elektriska, som snurrar... Å, vad roligt.

I många år har jag önskat mig en samovar och en jukebox men jag har aldrig fått något av det, undrar varför...

I julklapp kan jag inte önska mig någon av dessa saker, eller önska kan jag väl men det är ingen idé för sen några år tillbaka gör vi bara så att det lottas vem man ska köpa en (pocket)bok till, och så köper man den och så får man i sin tur en bok av någon annan. Det är så skönt att slippa julklappsstressen; i många år var det värre än hysteriskt. Mamma var nyskild och bodde i för dyr lägenhet och tjänade usla små pengar, då blev hon martyr och sa: "Nu har jag tagit banklån för att ha råd med alla era julklappar." Tack som fan, vad glad man blir. :-/

Som ett annat mått på hur sanslöst det var, hur det hade gått överstyr, kan jag nämna julen när jag glömde två stora julklappskassar hemma i hallen. Det idiotiska var att jag hade sorterat alla julklappar, en kasse åt mamma, en åt pappa och så vidare. Och de två kassar jag glömde var pappas och brorsans. Men: Det märktes inte!! De saknade julklapparna saknades icke eftersom alla ändå hade såna gräsliga mängder paket. Dock var jag otröstlig, såklart. Det var inte alls samma sak att sen få överlämna paketen i efterhand...

Därefter bröt jag ordentligt med alla traditioner när jag lockade med halva släkten (vi var elva tolv pers) för att fira jul med (eller fixa jul åt) hemlösa och andra ensamma. Vi hade stort julbord och både uppträdde och ledde allsång, och så kom tomten indansande med en stor säck (min darling, haha, han gick fram till narkomanbordet och frågade: "Finns det några snälla barn här?" De stora starka tatuerade långhåriga gossarna i skinnvästar stirrade stint ner i bordet och skämdes. Så kom det, unisont med svaga röster: "Neeeej..." Älskling kom nästan av sig men så frågade han: "Lovar ni att vara snälla nästa år då?" "Jaa..." "Då så!" Och så langade han upp paket åt alla.). Det blev en succé och var fantastiskt kul och givande, men tyvärr blev det ingen tradition av det; en kusin fick barn och därmed försvann halva gänget etc.

Nå, sen dess kör vi med "enbokssystemet" i alla fall, och det funkar bra. Det är ju fortfarande jag och mina syskon som är yngst, liksom, det blir väl annorlunda sen med barn i familjen. (Uteliggaråret då vi firade med kusin var ett undantag!) Men som sagt, att då önska sig en jukebox vore verkligen fåfängt. Men visst vore det coolt...! Var jag nu skulle ha den.

Darling är jättesmart och har bokat in en konferens på en kanarieö en vecka, just under min födelsedag. Tack för den. Ett tag var planen att jag och en kompis skulle åka ner dit, halvinkognito, ta in på ett annat hotell och smyga på honom och hans kolleger... men det föll tyvärr på kompisens ekonomi. Dock kanske hon ändå kan komma ner till mig under den veckan... och på min födelsedag tänker jag ha tjejfest! :) Jag nämnde det för cree, och då sa hon: "Ja! Med åttiotalstema!" Så, det får det bli! :) Förhoppningsvis med karaokemaskin och discokula dårå. Vilka vill komma?? :)


Bild knyckt från svt.se, jag kan tyvärr
inte lägga ut nån liknande på mig själv
eftersom jag är på jobbet och här inte
har såna bilder...

8 kommentarer:

Anonym sa...

det där är väl liselott (http://www.flickr.com/photos/liselotte/) du knyckt bild på?

vi har discoboll i sovrummet. katterna älskar den, en katt jagar ljusfäclarna, en annan ligger bara och stirrar på den som om den vore gud..
jag stör mig mest på att den surrar.

crrly sa...

Aj. Var det nån du kände, det var väl typiskt. Ja, så hette hon visst.

Vad coolt. Kan man inte stänga av surret?

Anonym sa...

nej, känner henne inte men det verkar typ finnas alltför få färgglada svenskar på livejournal och flickr, så man stöter på henne ganska ofta.

surret kommer när den snurrar.

Anonym sa...

På tal om Samovar... Jag har en elektrisk Samovar inköpt i forna Sovjetunionen men, som den försomsfulle skitstövel jag är, har jag aldrig vågat plugga in Samovaren i det svenska elnätet eftersom jag inte riktigt litar på elsäkerheten i en vara från det forna östblocket. När jag ser min Samovar ståta på sin hedersplats leds mina tankar dessvärre mer mot Ignalina och Tjernobyl än mot skållhet och välsmakande te.

Anonym sa...

För övrigt anser jag att skållhett bör stavas med två t, speciellt om man skriver om te, te he he...

Eva-L sa...

Rätt så snart ja. Jag ska åka till brighton rätt så snart också.
Jag har önskat mig en discoboll åt kidsen i julklapp. Hoppas verkligen de får en!
En samovar vore väl kul? Det tycker jag att du ska få. Åker Darling aldrig på affärsresor österut? Kanske skulle de söka sig till nya marknader...

crrly sa...

schmut: Ahaaa och ahaaa. ;)


wandus: Wow. Kan du inte gå med den till en elaffär och be dem kolla den då?


e-l: ... Eller också är det han som får söka nya jaktmarker... ... Vi får la se! ;)

crrly sa...

e-l: Hoppas tomten är lika snäll som dina barn, skulle jag ju säga också. Är discoboll plötsligt årets grej eller vadå?!