söndag, november 19, 2006

Bulle i ugnenNu ska jag inte vara så hemlig längre , nu gör jag det officiellt: Efter massor av år har vi lyckats bli gravida (jadå, darling är såklart med på detta han också så därför uttrycker jag mig så).

Ja, som en förklaring till att jag tyckte att det var jättejobbigt att behöva skriva om mat i min bloggpicknick/picknickblogg och att det dessutom var jättejobbigt att behöva läsa Arthur & George (se kommentarerna till inlägget): jag mår så sanslöst illa och har gjort det i sju åtta veckor nu, så mat var det sista jag ville tänka på när det gällde att skriva blogg, och vad gäller boken så luktade den så otroligt illa att jag höll på att kräkas varje gång jag slog upp den!

Jadå, jag har tagit Postafen, druckit en massa ingefärste, testat Sea-Band och dessutom att försöka stimulera illamåendepunkten själv, men inget har hjälpt. Jag är inte ens särskilt hjälpt av Lergigan comp som man får på recept, men jag ska börja ta den varje dag nu istället för bara de dagar det är som värst. Jag blir mest bara speedad av den och kan inte sova; den innehåller koffein och efedrin och ja, jag är känslig.


I övrigt, klart jag är glad men det är jobbigt -- och nästa som säger att jag ska "se det positivt" tänker jag nita. Illamåendet har för längesen tagit över hela min personlighet, det är ständigt närvarande och förstör verkligen hela livet. Jag är helt isolerad, det enda jag gör är åker till och från jobbet, när jag är där är jag mest i min egen bubbla, sen åker jag hem och spyr, gråter, sover och stökar till. Jag kan absolut inte städa, diska, tvätta, inte böja mig framåt, inte öppna kylen, inte vara inne när älskling lagar mat, inte ens se mat... det är handikappande och det känns ofta som om jag håller på att bli galen.

Och så är jag medveten om att detta sticker som fan i ögonen på många, men just nu känns det faktiskt så här. Jag ska försöka bli glad snart. Önskar bara att jag kanske inte hde varit fullt så naiv och trott att livet skulle bli rosenskimrande så fort man fick sitt plus.

Visst, antiklimax... men lyckoruset ska nog förhoppningsvis komma till mig också.
Ett spralligt kryp vinkar i magen på mig!! I vecka 12 + 1.Moi, för några veckor sen. Efter en fest
med mycket god mat, ska tilläggas. Den
enda fest jag har vågat mig iväg på...

42 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Jag VISSTE det... jag visste det!

Eller anade kanske man ska säga!

Grattis grattis! Jag är så glad så jag nästan ramlar av stolen.

Vi på Kantarellen sa...

Hm.... kan det vara en lite snopp som syns på bilden? (Ultraljudet alltså) :-)

Anonym sa...

åh - världens största grattis!! Man ser redan nu att bebisen är en söting!!!

Kram kram och grattis igen!!!!!

Anonym sa...

Då får jag passa på att säga grattis här också! ;-)

Anonym sa...

Grattis! Och hoppas att illamåendet snart går över.

Anonym sa...

ÅÅåååå... grattis! Till illamåendet alltså. ;) hehe

Jag förstår att det måste vara omtumlande med alla känslor, alla förhoppningar och farhågor. (Och misstanken om utomkvede?) "Törs man våga glädja sig nu?" Ofta kommer det magiska tänkandet in i bilden ganska starkt.
Nu uttalar jag mej förstås bara som åskådare för jag har ju aldrig upplevt det för egen del.

Grattis till alla inblandade! Hurra!

deeped sa...

Oh shit! Nu fick jag, den cyniske deeped, en tår i ögonvrån av lycka!!!!!!!!!!!!!!!
Grattis! Å vilken underbar nyhet!!!

deeped sa...

En sån vacker mage!
Och jag tycker du har all rätt att vara irriterad över illamåendet.
Fördelen är att jag hittills inte hört talas om någon som mått illa genom hela graviditeten...

Anonym sa...

alla i Lund är gravida samtidigt. ska vi se till att Cree och Anso också blir impregnerade snarast? det måste ju födas upp en ny blogg-generation som kan ta över.

tips; ingefärstabletterna på tex Ris&Curry. fungerar även vid åksjuka.

Anonym sa...

Grattis! Och jag håller tummarna för att illamåendet snart går över.

Christian sa...

Grattis. Igen. Nästa gång ger jag dej ett politiskt ämne i Blogstafetten - vare sej du vill eller inte ;)

Anonym sa...

Stort grattis från mig.
Hoppas att illamåendet går över.

Ha det
//Anna

Anonym sa...

Jätte grattis, vilken söt lite mage du har!

Supernova sa...

grattis som fan. huh, låter verkligen frukansvärt att vara så illamående hela tiden, men du får väl se det så att det går över, och kanske är värt det(?) i slutändan med tanke på resultatet. :)

Anonym sa...

Grattis! Vad kul att se ultraljudsbilden, jag är i v.12+6 idag och jag har nog inte förstått att det ser ut som det gör i magen. Coolt!. Jobbigt med illamående, jag har klarat mig rätt bra även om jag känner mig uschlig nu och då.

Unknown sa...

ja: jättegrattis!! vad superroligt!

hoppas hoppas verkligen illamåendet går över snarast.

K sa...

nu sitter jag i soffan och gråter! GRATTIS till er båda! jag är så jävla glad för er skull och det här kommer att bli jättebra!!!
vi kan väl ses någon dag? kanske inte ä t a utan bara ses liksom?!!

puss och kram, klappa magen från mig!!!

Anonym sa...

Supergrattis! Jag vill också göra UL nu!! Men jag får glatt vänta några veckor till trots v. 14.

Vilse sa...

hmm, ja Grattis.. =)

Ni vill väl båda ha barnet och försökt länge..? Då kommer glädjen nog i samma takt som illamåendet ger med sig. Kram!

crrly sa...

Ojoj. Tänk att kommentarerna inte kom inramlade förrän allihopa på en enda gång nu, kl halv nio på kvällen, min dator är helt psyko!

Tack så mycket alla. Jag är ju _egentligen_ överlycklig, nånstans innerst inne... ;) Fast lite knasigt är det: först fattar man det inte bara. Sen överfalls man av illamåendet så till den grad att man bara har plats för det och inte för några lyckokänslor. Men vad fasen, jag kommer igen!

Men jag har hört om personer som är jätteillamående under hela graviditeten, men det är inte så vanligt. Och jag tänker INTE bli en av dem!

Och ang utomkvedsgrejset: Jo, det var en till från början, som knallade iväg och satte sig alldeles fel, men den lyckades min fantastiska kropp bryta ner av sig själv!!


Epi: Klart vi ska träffas. Ska bara... försöka... må... lite... lite... lite ... bättre... :)

Anonym sa...

Hoppas du snart mår bättre! Grattis igen! *vinkar tillbaks till lilla pyret*

Anonym sa...

Grattis! Och kom ihåg att gravida kvinnor och fyllon är de enda som kan spy med ett leende på läpparna... öh, ett hemgjort och något vulgärt talesätt, hur som helst - grattis!

Anonym sa...

Grattis fining!! :) Blir otroligt glad för er skull! Känn dig inte dålig för att allt inte är på topp nu. Jag tyckte att min graviditet till största del var ett helvete. Jag mådde så fruktansvärt illa och kräktes av nästan vilken lukt som helst. Kräktes när jag knöt skorna, när jag cyklade, på bussen, överallt. Men helt plötsligt, efter 3-4 månader gick det över. Jag håller tummarna för att det går över för dig också! Inte så lätt att vara glad när man mår så otroligt dåligt... Puss o kram.

Anonym sa...

*hurra hurra hurra* Gud, vad är jag är glad för din, för er skull! *skuttar runt i glädjeruset* Grattis grattis grattis tusen gånger om! Visst det är hemskt att vara så illamående (inte för att jag vet hur det är just det illamåendet, men jag blir lätt åksjuk så jag har lite erfarenhet). Det finns inget positivt i det. Men det kommer, det kommer! :) *glad*

Dabitch sa...

Grattis grattis. För illamåendet tänkte jag bara tipsa om vanliga hederliga salta kex (eller salta pommes fritt men uj vad man blir tjock då). Det var det enda som lugnade ned det för mig - och jag var tyvärr ganska kraftigt illamående i hela fem månader. :)

Anonym sa...

Oj, en minibloggare:
http://tinyurl.com/yyzfbq

Anonym sa...

Grattis! Jag tror det är Darlings surfande som gjort susen och gett honom vitaliteten som behövs. ;)

Och justja. Vet inte om det inger hopp eller förtvivlan, men en graviditet varar i nio månader, att ha barn varar i tjugo år eller så, mer ändå om landets regering om 20 år är kass på att fixa jobb eller bostäder.

Unknown sa...

Jag känner mig fortfarande helt pirrig varje gång jag tänker på att ni är gravida!

Ledsen över illamåendet dock... Vet hur det är att gå i en illamåendebubbla. Jag håller tummarna så hårt jag kan för att du snart ska må bra igen!

Kram! Kram! Kram!

vandrarvild sa...

Jamen, Grattis igen då, den här gången mer offentligt :)
Vet du om att det finns en illamåendepunkt vid näsan, eller är det den du menar kanske? precis där överläppen övergår till näsa, i slutet av amorbågevecken mellan näsborrarna. Haha, det där låter knäppt som fan, men du kanske fattar ändå.

tusen kramar

Anonym sa...

Men SÅ ROLIGT Malina! Jag blir lite till mig ;-) Nu skall jag hålla tummarna att ditt illamående snart går över så att du kan börja njuta av ditt havandeskap. Ps: schlumbergera = novemberkaktus. Massa ******* till dig.

Astillbe sa...

Välkommen ut ur garderoben!

Kramar!

crrly sa...

vv: Tack! :-* Enligt min akumamma är det en "väcka upp efter avsvimnings-punkt" som sitter under näsan, och så långt har det inte gått än! ;)


Tack, söta Calle!! :) Och vad bra att du redde ut det där med kaktusen, hehe.


astillbe: :) Tack!!

Anonym sa...

Fan, här har man missat att gå in på bloggen på ngn vecka och vad läser man? Gratulerar! Det blir säkert en tjej, statistiken talar för det. Bland alla jag känner som fått barn senaste året har sådär 80 % varit små tjejer.

Anonym sa...

Grattis!

crrly sa...

anstai och linda: Tack tack!

Anonym sa...

GRATTIS!!!
Och beklaga dig allt du kan! Det är få som mår så dåligt som gravida som mår illa, de har inte bara ALL rätt att beklaga sig oavbrutet, utan dessutom äger de rätt att oavbrutet inhösta kopiösa mängder medlidande!!!
Klart som fan det är svårt att vara glad när spyan sitter under i halsgropen hela tiden, man är grön, kallsvettig, darrig och oavbrutet illamående och koncentrerar sig bara på att försöka låta bli att spy, då är det långt till NÅT annat alls! En liten tröst dock att ingen mår illa längre än nio månader och man kan glada i kapp sen :)
Tips: om du fortfarande mår illa efter halva så prova en kur med Docidus-kapslar. Magfloran kan bli rätt upp-o-ner av den konstiga kost man lyckas få i sig, och med en mystisk magflora kan man fortsätta må illa helt i onödan.
GRATTIS igen fast det kanske låter konstigt just nu :)

crrly sa...

presidenten: Att "glada igen" låter jättebra! :) Tack så mycket för din kommentar. Har tagit mjölksyrekapslar dagligen i flera år men de har tyvärr varit slut ett tag. Du har rätt, jag borde verkligen börja med dem igen. Tack för påminnelsen!

Anonym sa...

Grattis, vad superkul! Jag har bara ett ganska tamt råd mot illamående, fast det hjälpte mig som du inte redan hört/testat det kan det ju vara värt ett försök: Att dricka svagt te och äta kex eller skorpor INNAN man går upp ur sängen på morgonen, innan man knappt ens har rört på sig. Lycklig resa!

crrly sa...

Tack, anna, men det hjälper inte mig, jag mår inte jätteilla på morgnarna utan det ökar och ökar och ökar under hela dagen och är som allra allra värst på eftermiddagarna, kvällarna och nätterna.

Anonym sa...

Grattis! Verkar som om alla skaffar barn nuförtiden eller också beror det bara på att jag helt enkelt kommit upp i den ålden då man känner folk som börjar med barn. Kul för er i alla fall! *kram*

Anonym sa...

Snygg mage och snygg blivande mamma! Det är snyggt med mage med bebisinnehåll. :)

crrly sa...

ann-sofie: Ja, det har nog med åldrn att göra... Men jag betackar mig för uttrycket "skaffa", dock! Det är inget vi har gjort, vi har kämpat som djur... gått igenom så jäkla mycket... som jag kanske skulle kunna skriva lite om också.


b: Tack, tack! Ja, gravidmagar är så vackra! :)