tisdag, mars 14, 2006

Dagens länkar

Hurra! Snart är det dags för klippning, min årliga. :p Har inte klippt mig sen... i oktober--november för ett och ett halvt år sen, då jag snaggade mig. Det är dags nu, liksom. Nu ska jag dock svika min glada, galna frisör och istället gå till en ekofrisör, hurra! Inga fler läskiga giftiga cancerframkallande produkter i mitt hår! Hur ljuvligt låter det inte med "1 timmes klippning (inkl. konsultation, schamponering och efterbehandling/örthårsköljning samt indisk eller Shiatsu hårbottenmassage"?! :) Läs även om ekofrisören här och här!


Och... min darling blir gaaalen på min mobil... så fort han ringer mig och jag svarar så tar batteriet slut. Every time. Utan förvarning. Blir lite jobbigt. Och det är ju inte bara han som råkar ut för det; värre är det om man pratar med nån man inte känner, som en läkare eller så. Kul om de tror att man kastar på luren i örat på dem! Så att. Nu så är det dags. *tar ett djupt andetag* Att skaffa ny mobil.

Och nej, jag vill inte ha en massa finesser. Bara jobbigt. Ingen kamera, ingen bluetooth, ingenting. Bara lätt att ringa på (mest bli nådd på) och att messa med (ja, hela 1--2 sms i månaden, typ). Däremot är det viktigt med:

* så lite strålning som möjligt
* så bra batteri som möjligt (dvs lång "passningstid", som det heter)
* så lång samtalstid som möjligt (för att slippa ladda batteriet stup i kvarten)

samt

* större telefonbok än den jag har idag! Döm om min förvåning när den blev FULL, liksom!! Skumt, verkligen. Nu måste jag ta bort någon för varje nytt nummer jag lägger till.

och

* möjlighet att spara flera sms än vad jag har idag... typ fem sex stycken. Dåligt! :-/Så idag har jag utrustat mig med The Phone House föredömliga katalog där man själv kan titta i tabeller och jämföra. Priset är inte superviktigt, men jag vill gärna behålla mitt abonnemang eller åtminstone mitt nummer.

Strålningssiffrorna, SAR-värdet, tittar jag även på här.

13 kommentarer:

Annika sa...

Jaha, sådär gjorde min telefon också. Skitjobbigt. Undrar varför de börjar uppföra sig så?

crrly sa...

annika: Antagligen för att man ska köpa sig en ny... ;-/ Kommer minsann ihåg Krösus Sorks leksaker som gick sönder dagen efter att garantin gick ut... :)

Anonym sa...

Jag hade exakt samma krav när jag letade mobil och samma anledning. Jag vill inte heller ha någon kamera etc så jag köpte en ny telefon för drygt 1000:- men blev missnöjd, den är så himla svår att navigera i menyn. Jag blir tokig på den men nu får jag dras med den för den går ju inte att sälja eftersom alla andra (förutom oss) vill ha en massa funktioner, suck.

crrly sa...

ann-sofie: Vilken har du då, som du är så missnöjd med? Jag är livrädd för att få en telefon svåra menyer!!

crrly sa...

Glömde ordet "med". Sätt in på lämpligt ställe.

Anonym sa...

Nokia 2650 köpte jag för att den har lång passningstid etc, men den är hopplös eller också är det jag som är det. Jag har inte läst manualen ännu men jag tycker inte att man ska behöva det heller för att svara i telefonen och skicka ett sms.

Nu har jag läst om ekofrissan, jag vill också gå till en ekofrisör men det verkar inte finnas någon häruppe så vitt jag vet i alla fall. Hoppas det snart kommer hit en.

crrly sa...

a-s: Ah. Tack! Ska undvika den då! :p Själv har jag nog mest emot Ericsson-mobiler men det är väl en vanesak.

Ja... jag försökte googla på ekofrisörer men det verkar dåligt. Men i Sthlm finns ju iaf. Ring dem och fråga! :)

Anonym sa...

ehrm, jag är inte så jätteinsatt i mobilvärlden men jag har en tanke på det där med din överfulla telefonbok... Har du ett JÄTTEgammalt sim-kort? (typ minst tre år). I såna fall kan det vara det som spökar. Jag bytte ut mitt - inga nummerbyten eller så - och fick helt plötsligt flera hundra platser i adressboken.
PS: såg dig på thå-forumet. Willkommen bei uns! =)
Konserten igår var magisk. Jag är fortfarande lyrisk och blir tårögd när jag tänker på den.

Anonym sa...

Har den där ekofrisören fler ekofrisörpolare i landet? Kan du inte fråga, så vi andra kan få klippa oss vettigt, med? Lät ju som en kanonbra grej!

Anonym sa...

CRRLY skriver detta men kan inte logga in, bah!mary: Jag har en stenålderstelefon (Nokia 3310??) med tillhörande stenålders-sim-kort! :) Som kanske t o m flyttades över från den förra telefonen??!


anstai: Får se om jag kommer ihåg att fråga. Men jag fick ingen tid förrän om några veckor. Ring du och hör! :)

/crrly

Anonym sa...

Nice site!
[url=http://ugvqtyap.com/xlyr/doit.html]My homepage[/url] | [url=http://rvbzqunj.com/tbji/ioib.html]Cool site[/url]

Anonym sa...

Good design!
My homepage | Please visit

Anonym sa...

Well done!
http://ugvqtyap.com/xlyr/doit.html | http://riuuhiyc.com/gqee/yass.html