fredag, juli 28, 2006

I'm so hot (uppd)

I förrgår kände jag mig så konstig, det började med att jag var dryg som fan mot mina stackars kolleger, betedde mig som värsta besserwissern, det var så att jag skämdes efteråt. Och så var det outhärdligt att börja jobba igen den här veckan, känns det som, outhärdligt med alla fönster som kollegerna envisas med att öppna och outhärdligt med alla stora bordsfläktar som blåser rakt på mig; vadå "måste ha syre" liksom, det är överskattat! ;) Jag är jätteöverkänslig mot drag, brukar bli stel och får ofta gå hos kiropraktor på grund av denna deras fönsteröppnariver så glad är jag inte över det precis. Blev följaktligen just stel frampå eftermiddagen och fick mer och mer ont i lederna.

Direkt efter jobbet, fortfarande i förrgår, sågs darling och jag på ett köpcentrum och därinne började jag må riktigt kasst. Inte på grund av att vi var inne i köpcentret, faktiskt, även om det ju kan vara nog så jobbigt, vi gick direkt till Stadium för att köpa solglasögon och hade inte vimsat runt därinne. Men så fort vi kom in i köpcentret fick jag konstiga tankar: "Fan, glo inte så där, vad är det med dig? Vad ful hon var, urk! Men för helvete, lägg av att glooo! Varför stirrar alla fula idioter så där???" etc, etc. Kände mig kort sagt jättekonstig; så där brukar jag inte tänka alls. Väl inne på Stadium tilltog min olust; jag kände mig overklig och fick en stark känsla av att jag skulle svimma. En skitful och svinjobbig unge sjöng/bölade i sin vagn alldeles vid oss och mormor/farmor (?) gjorde ingenting för att han skulle hålla käften -- och jag tänkte till min förskräckelse: För helvete, gör nåting åt den där ungjäveln så han håller truten, annars kickar jag in munnen på'n!!

Plötsligt var allt jobbigt; lamporna därinne, allt (o)ljud, alla människor, jag ville bara ut och hem och var galen på darling som inte kunde bestämma sig för vilket par solisar han egentligen ville ha; själv hade jag bestämt mig för längesen och kunde absolut inte hjälpa honom med att vara smakråd, båda paren var bra, snälla skynda dig, jag dör, jag svimmar, jag orkar inte, jag kan inte vara härinne mer!!!

Ääääntligen kom vi ut och jag oroade mig lite för hur jag skulle kunna köra hem men det gick okej. Nu sprängvärkte det i lederna och stacks och brändes och värkte under huden överallt, "från hjässan till fotabjället", ja, det var verkligen så, från hårbotten till fotsulorna. Så där som det känns när man har haft för hårt åtsittande strumpor på sig en hel dag, eller långkallingar/strumpbyxor, när man äntligen får av sig dem och det sticker och känns konstigt i huden, så kände jag det, men under huden. Över precis hela kroppen.

Av med alla kläder, de skavde och satt åt helt plötsligt, och så ut och sova i solen. Jag slocknade direkt och sov där ända tills Miss Marple började, då hade darling gjort mat och jag kunde bara slääääpa mig till tv-soffan och be honom lägga upp mat åt mig. Liggande åt jag och kisade mot tv:n. Var tvungen att ringa mamma och fråga vad detta kunde vara... det känns ju som influensa? Mamma hade ingen annan lösning heller, men så kom jag efter ett tag på att jag ju håller på med en utrensning! Men kunde det bli så här starka biverkningar när gifterna går ur kroppen?

Kände mig jättedålig på natten men lyckades somna och mådde sen bra på morgonen igår. Gick till jobbet, där jag åter började få ont i lederna redan på förmiddagen. Jag hade bestämt mig för att gå och bada på lunchen igen men fattade inte hur jag skulle klara det. Tänkte lägga mig och slumra lite istället men tänkte att jag nog bara skulle må ännu sämre när jag vaknade, och så tänkte jag på hur jag hade mått bättre i solen kvällen innan. Så jag traskade ner till havet och kände genast när jag kom ut i solen hur värken kändes bättre. Badade och njöt, urmysigt, gick tillbaka... Så fort jag kom in igen tilltog värken.

Hjärnan strejkade helt också frampå eftermiddagen; jag kunde plötsligt inte räkna ut en grej och skulle då räkna på datorn men hade totalt glömt var man hittar kalkylatorn (som jag använder i stort sett varje dag). Helt blankt, otäckt. Omstart på datorn och så omstart i min hjärna, genom att jag tog ett jobb som skulle korrläsas och gick och la mig i ett annat rum med det, för nu klarade jag varken att sitta eller stå. Jag slocknade! Pang, bara. Mitt i jobbet.

Efter nån timme eller så vaknade jag och försökte bete mig normalt men värken tilltog, alla muskler och leder sprängvärkte och jag kände mig yr och svimfärdig. Då och då fick jag ischiashugg som smällde till i ryggen och ilade ner i benet så att jag vek mig dubbel och höll på att ramla omkull. Kokhet var jag också, kände mina kolleger.

Jag jobbade på ändå, så gott det gick, och åkte sen hem... vilket jag knappt har nåt minne av. Väl hemma var det av med alla otäcka kläder igen och så ut i solen och sova. Darling väckte mig efter nån timme och ville så gärna ha mig med till stranden där han skulle windsurfa. Jag gjorde verkligen ett tappert försök, tog på mig bikini och gick i slowmotion och fyllde på en vattenflaska, tog med en bok, försökte packa väskan... och höll på att ramla ihop. Det gick bara inte. Gick och la mig i sängen istället och sov och sov och sov. Vaknade till när älskling kom hem och somnade sen om när han gav sig ut för att springa en mil (i frustration, det var inget bra surf). Jag sov och sov nästan hela kvällen, var alldeles kokhet och ville inte ha nåt att äta.

Ringde till mamma igen, där var släktingar som skulle ha kommit och hälsat på darling och mig nu ikväll... Var tvungen att ställa in det. Ett mysterium är det, med en influensa som kommer och går?! Jag känner mig bättre på morgnarna och förmiddagarna när jag inte har druckit utrensningsdrycken på kvällen och natten, men ett tag efter att jag har börjat dricka den på morgonen och fortsatt på förmiddagen och eftermiddagen på jobbet så har ledvärken och overklighetskänslorna smugit sig på.

Het som en bakugn är jag också, inatt var jag tvungen att gå upp och duscha iskallt och sen lägga mig med blött hår så att kudden garanterat skulle vara sval, för det kändes som om jag höll på att dö av värmeslag. Imorse var det bättre igen, men inte lika bra som igår morse, jag känner mig fortfarande konstig och väldigt matt och det gör ganska ont i lederna och väldigt ont i halsen, där jag är svullen och röd (värken kan både vara ihållande och flytta sig runt i kroppen, ett tag satt den i vänster knä och i halsen samtidigt, annars var det vänster höft som det gjorde mest ont i igår kväll). Jobbar inte idag alltså, det går bara inte.

Jag undrar fortfarande vad fasen det är som får mig att må så här; en vandrande influensa som går över på förmiddagarna? (Hade INTE kunnat sitta här framför datorn och skriva om jag hade mått nu som jag gjorde igår kväll!) Det måste ju ha med utrensningen att göra men jag har inte lyckats hitta nån info om så här kraftiga och konstiga biverkningar. Hur länge ska jag må så här??? Jag vill ju inte ge upp utrensningsgrejen nu, för då har jag ju mått så här i onödan, och jag vill ju inte att dessa gifter ska gå tillbaka in i kroppen! Men jag vet heller inte hur länge jag ska orka med detta. Är det riktig influensa har man ju liksom inget val, då försvinner ju en hel vecka i värk- och feberdimmor i sängen men det här är ju helskumt. Vill inte heller ta några värktabletter för det blir ju extra gifter som sen måste rensas ut... och då blir det en ond cirkel, inbillar jag mig.

Har pratat med företaget som tillverkar utrensninsvätskan men de tycker också att det låter jättekonstigt, de har aldrig hört talas om nåt liknande. Är jag mer förgiftad än andra?? Vore väldigt förvånande om det vore så, känns det som. Eller hade jag en infektion latent i kroppen som har framkallats av utrensningen? Antagligen. Det plus fönster- och fläktdraget plus att det är första arbetsveckan (då man plötsligt ska blanda baciller med ett gäng kolleger igen samt sömnbrist!). Kan det vara en förklaring, tro?

Jag tröstar mig med att maginfluensa är värre. Och migrän. Eller maginfluensa och migrän samtidigt!


Uppdatering: Nu är det eftermiddag... och jag är fortfarande uppe! Otroligt. Så här dags i förrgår och igår var jag däckad. Nu känner jag mig mest lite matt och har en diffus "eftervärk" i lederna. Ska snart ta en dusch, det känns som om håret i knuten på skallen har möglat! ;) Tänk om... det här var allt? Tänk om jag är frisk nu? Vågar nästan inte tänka tanken.

18 kommentarer:

Anonym sa...

men - stackars dig, det där låter ju jättejobbigt ju!

Hoppas att det blir bättre, det kan ha med utrensningen att göra...

Kram kram kram!!!

crrly sa...

Det är jätteläskigt faktiskt. Särskilt att veta att jag antagligen kommer att må lika dåligt ikväll igen! :-/ Tror du också att det har med utrensningen att göra?

deeped sa...

Jag tror det har med skiten du stoppar i dig som sägs vara nyttig... sorry, men det finns mig veterligen inga som helst vetenskapliga bevis på att såna saker är speciellt nyttigt. Låter mer som om din kropp förlorar saker som den behöver på grund av utrensningen. Sluta med det där och ät som vanligt. Du är nyttig ändå.

crrly sa...

deep: Nej, utrensningen är inte, "vetenskapligt" sett, bevisad som nyttig men å andra sidan är det inte mycket som jag pysslar med som är vetenskapligt beprövat. Jag känner ändå många som har mått väldigt mycket bättre efter såna här utrensningar och fastor, även om de inte har blivit så här sjuka... Så jag håller ut! Annars har jag ju liksom mått så här i onödan! :p

Anonym sa...

hmm... vad består det där medlet av? du kan inte helt enkelt vara allergisk eller överkänslig mot det? den kuren kanske inte passar dig helt enkelt... om du märker att du mår bättre när du inte tar det så tycker jag också att du ska sluta. det finns väl andra vägar att gå om man vill rena kroppen?

crrly sa...

cree: Det innehåller maté, grönt te, plommon etc. Och jag har inte gjort nåt uppehåll i det så jag tror inte att jag mår bättre på en gång om jag skulle sluta ta det heller. Jag vill inte ge upp nu! Men jag lär inte orka må dåligt längre än i helgen också, vi får se vad som händer.

Calle sa...

Din lilla spirulina - så du håller på ;-) Kanske har ditt underliga måenda ha initierats av avgiftningen/utrensningen och sedan har olika processer följt, beroende av varandra, i din kropp?

crrly sa...

calle: Jag misstänker att det är nåt sånt!

Anonym sa...

Kan lugnt konstatera att jag tänker behålla slaggprodukterna i kroppen, med undantag för de som lämnar mig på muggen. Hade kroppen verkligen behövt bli av med dem, hade den gjort det.

Att dekokten består av naturliga råvaror betyder inte att den inte kan ge allergiska reaktioner, naturen är full av starka gifter som fanns långt innan människan var påtänkt.

crrly sa...

rasmus: Jag skriver bara om vad jag håller på med här, har inte tänkt bevisa något eller försöka få andra att göra samma sak. Du gör givetvis precis vad du själv vill. Själv har jag dock mina anledningar till att vilja testa detta.

Jag inbillar mig heller inte att man inte kan få allergiska reaktioner av naturliga råvaror, har jag påstått det? Jag tror dock inte att detta är allergi; snarare en kraftig reaktion därför att jag verkligen behövde utrensningen alternativt så låg något slags virus och lurade i kroppen och bröt ut med full kraft nu i och med detta.

crrly sa...

Och jo, just det, deep|ed: Som jag skrev i mitt ursprungsinlägg om utrensningen så är det inte så att jag låter bli att äta, jag äter precis som vanligt men dricker mycket mer. Samt dricker en kapsyl av denna trögflytande vätska utblandad i en liter vatten. Så det är ingen fasta i traditionell mening då man bara dricker juicer och örtteer.

Anonym sa...

Jaja, kunde bara inte hålla mig. Jag har en tendens att reagera på vissa ord eftersom jag läser rätt mycket fitnesstidningar och sånt. "Slaggprodukter" är ett sånt ord, så fort jag ser ordet blir jag av nån anledning misstänksam.

När det gäller det där med naturliga råvaror: Samma sak där. Jag kunde inte riktigt låta bli, visst har du inte sagt nåt om det men naturlighet (och "rena naturprodukter") framställs tillräckligt ofta som nåt positivt att det väcker den lilla motvalls käringen som bor i mig.

Anonym sa...

Justja: Att du mådde dåligt behöver ju såklart inte ha nånting alls med utrensningen att göra.

crrly sa...

rasmus: Googla på "utrensning" och "plack"! ;) *uuäääh* Jag är intresserad av utrensning/rening etc på flera plan, även andligt enligt yogisk och ayurvedisk tradition, jätteintressant med sånt tycker jag.

Anonym sa...

Vad i hela friden är en utrensning? Det påminner mig lite grann om en scen där Max von Sydow försöker rensa Linda Blairs kropp i den gamla sjukstugekomedin Exorcisten. ;)

crrly sa...

wandus: Haha, ungefär så, ja! ;) Man försöker hjälpa kroppen att driva ut giftiga ämnen.

Anonym sa...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

Anonym sa...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»