tisdag, augusti 15, 2006

crrly grejar




Jag har ju glömt att äta lunch! Så kan det gå när man har med sig choklad, mmm.

I övrigt pysslar jag med diverse, förutom att boka resa och rädda sälar: vinner flera auktioner på Tradera, beställer födelsedagspresentkort på SF bio, babblar med kolleger (och bajsar), pladdrar i telefon, mejlar, surfar runt, läser bloggar, funderar på recept på vegansk kladdkaka, planerar inför kusinträff på onsdag...

Eh, jo, och så jobbar jag lite emellanåt också.

7 kommentarer:

Anonym sa...

om du kommer på ngt bra veganrecept på kladdkaka så hojta högt! Jag har försökt baka det några gånger men det slutar alltid med att kakan är stenhård efter två minuter utanför ugnen. =/

crrly sa...

Aj. Aj. Jag som ska bjuda alla grannar på en sån och hinner INTE provbaka... :-o Men visst, jag ska meddela!

Alex sa...

Vegansk kladdkaka bör väl inte vara så svår att baka? Eller!!?

crrly sa...

alexandra: Jag har tittat på recepten på vegan.nu och de är ganska många, men läser man sen kommentarerna till recepten så är de ganska hårda i sina omdömen, hmm.

Anonym sa...

alexandra - det luriga är ju att det inte blir det endaste fluff när det inte finns ägg inblandat.
Jag vet självklart att kladdkaka inte är flufffluffig men det är fan omöjligt att göra den tuggbar på veganskt vis.
=/

crrly sa...

morry: Den här brukar jag göra, men det är "bara" en chokladkaka, ignen kladdis:

1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker (jag brukar ha i mer, mmm!)
6 msk olja
1 1/2 dl sojamjölk
rivet skal och saft av 1 lime
Ugn 150 grader

Blanda de torra ingredienserna först, häll på olja, sojamjölk och lime. Blanda väl. Häll i oljad form, skjuts in i ugnen i en halvtimme!



Men vi bakade nu efter kokboken Veganias recept. Finns nog på nätet också, hinner inte googla nu. De ser fina ut, återstår att se om de blev goda också...

crrly sa...

Morry: Här! Hittade den!

~ Kladdkaka ~
175 g veg margarin
2 msk ljus sirap
3 ½ dl socker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 ¼ dl sojagrädde eller vatten

Smält margarinet och häll i sirapen. Blanda i sockret. Sikta ner kakaon och mjölet under omrörning. Häll i sojagrädden lite i sänder medan du vispar i mjölet. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, häll i smeten och grädda i 175 grader i 20 min. När du tar ut kakan kommer den att verka väldigt lös och inte alls kakig, men det är precis så den ska vara! När den får stå en liten stund stelnar den till precis lagom kladdig konsistens! Ät med vegansk vaniljglass, gärna medan kakan fortfarande är ljummen. Kakan är god flera dagar efter bakdagen (om du kan spara den så länge vill säga…)
Variation: Blanda 1-1 ½ dl hackad mandel, nötter (hassel, val – eller pekan) eller kokosflingor i smeten.


Från http://vegania.mine.nu/index.html