fredag, april 28, 2006

Aj lööv mitt knas

Shit, alltså, för att ta fortsättningen/den långa historien av det som hände här i eftermiddags... Darling kompletterade just, eller snarare han berättade helt enkelt vad som hände. Han lastade in en drickaback från bilen direkt in i garaget utan att gå genom huset och när han höll i backen, som var full och alltså ganska tung, så skar han sig illa på en mattkniv som satt instucken i väggen och som en av snickarna som renoverade huset förra våren hade lämnat kvar!!! :-o Tänk om nån av katterna hade skurit halsen av sig på den, de är ju ofta där inne och leker.

Blodet stod "som en fontän", som han sa, och han högg tag i min Indochineskiva som han hade lagt bredvid. Den blev blodig och han blev orolig och ville tvätta av den (!). Så han gick in på toa med blodet sprutande, fortfarande utan att säga ett ljud till mig, och började skölja av skivan, men oj, det kom en massa blod på golvet, och oj, i handfatet, hur skulle han nu få bort det?!

Skölja, skölja, tvätta, tvätta, oj, golvet är ju helt blodigt, klinkern går att få ren men skarven är svår, den är ju vit, gnugga, gnugga, oj, vad blodet rinner, det kommer mer och mer! Frenetiskt tvättande badrummet (jag har ju sagt att darling är pedant!!) kom han till slut på att han nog borde hålla ihop såret. Och då var han, blodfobikern, tvungen att titta på det. Det svartnade för ögonen -- såret var jättedjupt! Det var då han fick den goda idén att hämta mig.

Men samtidigt var ju allt så pinsamt. Han vacklade runt och sa en massa konstigt (var fortfarande orolig för min blodiga skiva) och när jag då hämtade en stol och med bestämd röst försökte få ner honom på den för att han inte skulle svimma började han tjata om att grannarna inte fick se honom (?!!). Jag flyttade stolen bort från hallfönstret och lyckades sen uppenbarligen ta fram min officersstämma för han lydde faktiskt.

Sen var det ju bara allt det där krånglet med första hjälpen-väskorna/kuddarna... Det är ju bra om man vet vad det är i, eller om man åtminstone förstår vad det är när man ser förpackningarna, liksom. En av kuddarna fick sitt innehåll utspritt över hela golvet men det hjälpte inte det minsta. Och det kändes rätt hopplöst när vi dels inte fattade vad eller hur man skulle göra med grejerna, dels inte visste hur han skulle få hjälp. Jag är glad att jag kom på idén med vårdcentralen, faktiskt, och jag hade inte trott att man kunde få komma dit bara så där.

Jodå, när han väl hade kommit dit, kört med en hand på ratten och en i luften, hade det stått fyra personer redo! De ledde in honom i ett rum där två kirurger stod beredda i full mundering. Hemskt pinsamt, tyckte darling, medan han krånglade av sig jackan, det var ju bara ett litet skärsår! "Ni kommer ju inte att tycka att det här är nånting", sa han, "men jag tycker faktiskt att det är djupt!" Kirurgerna tittade på det och var överens om att det behövde sys och sen kom läkaren och gjorde det. Fyra stygn. Älskling är så stolt, hade aldrig blivit sydd förr. Sa till all personal han träffade på utvägen att han hoppades att det nu skulle bli ett snyggt ärr av det. Ja, han hade tydligen sprallat och sagt en massa knas till alla därinne, haha.

Sen berättade han livfullt och med massor av inlevelse hur han nere i såret hade känt igen underhudsfett och mördarmolekyler och allt möjligt, jag skrattade jättemycket fast jag egentligen inte kan för det gör ont i magen, men som tur var ringde telefonen sen och avbröt honom. Shit, jag har skrattat (och skrikit...) alldeles för mycket åt honom idag, nu ska jag se på film.

11 kommentarer:

Anonym sa...

åh söta söta pas triste! jag kan verkligen se honom framför mig på vårdcentralen, med den där vill-inte-vara-till-besvär-uppsynen :-)

hoppas ni får en lugn kväll nu iaf... kram på er båda!

Anonym sa...

oh my - vilken action..

hoppas att allt är bra nu, hälsa och önska krya på från mig =)

deeped sa...

Ni verkar vara en match made in heaven :)
Underbart beskrivet och tur för honom att han äntligen kan ha ett ärr att visa upp för andra män.
Fördelen med skalpeller och mattknivar är att det blir väldigt rena kanter på såret - de går djupt men slicar inte upp kanterna så mycket.

......... sa...

men jösses! karlar!!!!!!

lät du honom köra bilen??? själv fick jag konfiskera monsterpappans bilnyckel i en veckas tid när han fått ett borr tvärsigenom handen och tyckte det var en god idé att köra till akuten själv (efter att förstås ha dragit ur borren själv för att inte vara till besvär) och hann väl precis in där innan han tuppade av. Hoppas det inte var your darlings högerhand!

crrly sa...

cree: Hahaha, ja, han tyckte att det kändes liiite överdrivet med kirurgerna!

sara: Tack, det ska jag! :)

deep: Hahaha, ja.

monstermamman: Jag kunde ju inte köra, jag var ju nyopererad!!! Och vc ligger som sagt bara högst två minuters väg härifrån, det var ingen fara. Nej, det var vänster!

Anonym sa...

Ja när man skär sig så djupt att mördarmolekylerna kommer fram, då är det illa.

Anonym sa...

ojojoj,,stackars darling.. men som jag vis av erfarenhet av skärsår på olika ställen lärt mig offra en frotte´handduk det bästa plåster man kan ha, Finnes billiga på Jysk för 10 kronor styck,, bra att ha trave av dem på lämpligt ställe. De står emot mördarmoöekylerna också.

Anonym sa...

Stackars honom.

Men vilken underbar berättelse! =)

Anonym sa...

Inte alla som lyckas få blod (och en massa sådant tydligen) att låta roligt... ;o)


Påminner mig förresten om när jag cyklade omkull för några år sen. Glasögonen gick sönder och det var det enda jag kunde tänka på, möjligtvis att cykeln kanske var paj oxå. Ja, och så att jag var tvungen att ringa en kompis (den som jag visste befann sig närmast), inte för att hon skulle hjälpa mig hitta hem - nej, hon måste ju hämta pengarna och gå och handla till överraskningsfesten vi skulle anordna under kvällen för en annan kompis. Jag kunde ju inte handla med trasiga glasögon och så gott som blind. När jag väntade på henne ringde jag mamma för att beklaga mig över det inträffade. Hon frågade om jag gjort mig illa och FÖRST DÅ kände jag efter. Och hoppsan, det gjorde visst lite ont här och var. När jag såg att mitt ena byxben stramade över smalbenet så att det såg ut som att jag hade två vader (en fram och en bak) började jag stortjuta. Men när kompisen väl kom så var det inte tal om att åka till sjukhuset, nehejdå hon måste iväg och handla - det var ju därför jag bett henne komma! :oP Kompisen tvingade mig såklart till sjukan ändå och där tillbringade jag resterande eftermiddag, rullandes i korridorerna (ömsom i rullstol, ömsom i säng) och kände mig bara fånig och ville hem. Inget var brutet, men benet såg för jävligt ut och jag fick säkert en liten hjärnskakning på kuppen. Men det var oviktigt, festen skulle bli av och så var det med den saken. Och så blev det... :oP

Kontentan är alltså att man blir nog lite knasig när man inte vill inse att det nog inte bara gör ont, det är nog läge att låta farbror doktorn titta på det hela... ;o) Så din mans reaktion var nog fullt normal. Sen kan man ju fundera på hur normalt det är att du skrattar ihjäl dig på kuppen? ;o)

Anonym sa...

stackarn! och vad jobbigt för dig att inte kunna hjälpa, tur att vårdcentralen låg så nära! han måste ha varit chockad när han började städa och torka blod?!

crrly sa...

saga: Aj!! :-o Usch. Det gör så ONT att läsa sånt där!!


virvla: Lite chockad, ja, hehe...