onsdag, april 26, 2006

Nu går väl ändå skam på torra land

...Eller hur ska man tolka word verification jag fick skriva nyss?!

ojqxfita

ojqxfita

ojqxfita


Hur ligger det i munnen? Eller i fingrarna. Inte så bra, va? I (med) min fantasi blir det en hel mening, ett utrop. "Oj, en QX-fitta." Det vill säga någon anser en lesbisks kön vara anmärkningsvärt.


Hur mycket jag än avskyr företeelsen med wv så kan jag inte låta bli att fascineras lite, lite. *medger* En till som gör det är Lotten. Kolla till exempel in hennes word verification-tröja.

18 kommentarer:

Nina sa...

Hittade recept och nu ska det göras "biffar" både till höger och vänster...Tack så mycket för tipset! Snusktant där ;0)

stationsvakt@gmail.com sa...

Man kan uttalad et som OJ KU-KS FITA också.

crrly sa...

loppan: Vad bra!

johnny: Det har du rätt i, som genitiv alltså... hmm. Jag är inte säker på innebörden. Om man inte ska se det som en svordom isf.

Anonym sa...

Jag tolkade faktiskt det där som du... :oP Jag tror jag ska skaffa ytterligare en blogg utöver de två jag redan har. Men jag måste hitta "den rätta" först ;o)

Anonym sa...

Ja, hoppsan!
Ibland skriver jag bara in bokstäverna och precis när jag tryckt på sändknappen funderar jag på vad jag skrev egentligen. Men då är det för sent. WV-texterna är lite som sandslott, dom sköljs snabbt bort av nätets vågor. (Om dom inte hamnar på en snugg t-tröja förstås.)

Apropå din text: Försök säga "en lebisks kön" snabbt fem gånger i rad. Jag tyckte det var jättesvårt. Mina jobbarkompisar tyckte jag var jättekonstig...

crrly sa...

saga: Let me know!


hakke: :D Hahaha, du lurade mig nästan till det, där! Men nä, mina jobbarkompisar skulle nog också tycka att jag var... eh, jättekonstig. Hahaha.

I know. Mysko konstruerad sats. Men jag höll på att skriva "en lesbisk kvinnas kön" och det blev nästan ännu dummare, konstruktionsmässigt sätt. Fast... det finns förstås lesbiska flickor, tjejer, tanter, gummor, hundar, apor och måsar också, så det kanske inte är så jättedumt ändå. Gud, vad jag svamlar. Jag menade bara att "kvinna" var underförstått och att man, om jag hade skrivit det, hade kunnat tänka: Ja, det är klart att den lesbiska är en kvinna, vad annars, en man?!

Ehh.

Lotten Bergman sa...

Oooh. Du skulle ha sparat den som bild. Jag har en som passar som hand i handske med din (nu rodnar jag) -- qouqnui.

crrly sa...

lotten: Haha!

Hm. Hur sparar man den som bild? *dum humanist*

aequinoxia sa...

Tja, enligt en föreläsare som shall remain nameless så finns det lesbiska idrottsmän. Jag ifrågasatte detta faktum, men möttes av tomma blickar.

För övrigt vidhåller jag att lesbisk enbart är ett adjektiv och att all användning av det som substantiv är engelskinfluerat otyg!

crrly sa...

aeq: Vad menar du med det sista, engelskinfluerat otyg? Det är ju inte ovanligt att man i svenskan substantiverar adjektiv?

Anonym sa...

crrly - som svar på din tidigare fråga om hur du sparar orden... ta en skärmdump... eller krumelur/shift/4 om du kör mac.

aequinoxia sa...

Nej, jag vet. Jag tycker bara att det är praktiskt, bekvämt och politiskt korrekt att skylla på engelskan. ;-) Jag skulle tydliggjort det.

Anonym sa...

Manuell trackback:
Nästa kommentar blev så lång så den fick bli ett inlägg på min egen blogg istället.

crrly sa...

mårran: Tack... men ska man spara alltihopa på hela skärmen då alltså??!

aeq: Jag är fortfarande inte säker på att jag förstår, för jag tror inte att bruket av substantiverade adjektiv kommer från engelskan alls men det kvittar...

crrly sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
crrly sa...

hakke: Oj! Ska läsa... men hur gör man såna där länkar?

Anonym sa...

om du tar en skärmdump kan du ju redigera bilden i ngt bildprogram... Klippa ut den i lagom storlek. Med Mac-tipset kan du reglera storleken själv... Men det beror ju på vad du kör med! =)

crrly sa...

morry: Eh. Ja, då är jobbdatorn utesluten t ex. Där får jag för att jag bloggar på arbetstid! ;p