söndag, januari 01, 2006
Gårdagskvällens meny
Förrätt: Crème Ninon
Grönärtssoppa med schalottenlök, redd med havregrädde, tryffelolja och champagne, dekorerad med tryffel.
Huvudrätt: Ljummen sallad à la min darling, med stekt squash, aubergine och paprika, ugnsbakade morötter och sötpotatis, kokt palsternacka, potatis, brysselkål och rotfrukt. Vinägrett på rödlök, schalottenlök, vitlök och dijonsenap, olivolja och sojasprutgrädde nedrörd.
Efterrätt: Mango-, ananas- och hallonsallad med jordgubbsglass
Skuren frukt med sockerlag bestående av veteöl, socker, citrongräs, limeblad, ingefära, lime, svartpepparkorn, stjärnanis och kanelstång. Oatley vegetabilisk jordgubbsglass.
Till detta serverades flera olika sorters mineralvatten samt champagnen Moët et Chandon och det kaliforniska rödvinet Circle.
Recepten till för- och efterrätten kommer från Veggiebook. Vegetarisk kokbok, utgiven av W&W, men är modifierade till helt veganska av min darling, och huvudrätten är helt och hållen sprungen ur hans huvud. (Så blev den också bäst...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Mumsigt!
Ville bara säga hej då. (Se bloggen)
Mums!!!
anna: Ja! :)
Mäh sluta vara en sån tease, lägger man ut läckra bilder så måste man faktiskt lägga ut de modifierade recepten också.
Snälla ? =)
Gud vad gott allt såg ut! Går han att hyra din man? ;=)
sanna: Jag ska fråga min darling!
och nina: Heh, jag ska fråga honom om det också! ;p Du kan få en klon annars, jag ska göra elva tolv stycken av honom till dem av mina vänner som vill ha och behöver. :)
Gud så gott det ser ut! Han är välkommen hem till mig också om han känner för att styra upp mitt kök lite =)
Jag ska meddela honom! Han lär få det svettigt! :)
Skicka en kommentar