måndag, januari 16, 2006

Så enkelt kan det vara

Därför är det otänkbart för mig att bo i Vellinge.

En bra artikel faktiskt, rätt så illustrativ, men absolut inte elak.


Sjöbo har en rasistisk hatstämpel, men de hade ju åtminstone en omröstning i flyktingfrågan och de värsta fetdryga rasistiska centerbönderna fick ju kraftigt med mothugg. I rika Vellinge anser man sig inte ha råd att stödja hjälpsökande från andra länder. Så otroligt jävla urvidrigt.


Varför vill folk bo där? Hur kan man leva där i sin egoistiska lilla lyckobubbla och blunda?

9 kommentarer:

Malin sa...

Ställer mig oxå frågande till detta... Verkar helkorkat... Tur jag bor på landet...

Anonym sa...

Det är det som kallas Demokrati...folket bestämmer själva hur de vill ha det...men du kanske föredrar Diktatur och centralstyrning ? alla behöver faktiskt inte vara så PK heeela tiden

crrly sa...

malin: Vellinge är väl också "landet"! ;p

a mystery, anonym så klart: Det där inlägget säger verkligen ingenting, så det kan jag tyvärr inte svara på.

Santinelli sa...

Det är ju svårt att diskutera seriöst över en artikel i Aftonbladet.

Moderaten påminner om Göran Persson i ledarstil.

Annnars är det inte så konstigt att kommunen är blå med tanke på andel småföretagare men jag gissar att vad det hela går ut på är att Aftonbladet äntligen hittat en främlingsfientlig borglig politiker igen och slår upp det.

Han må vara inskränkt men han har rätt att vara det och är genom demokratiska val tillsatt.

På frågan hur någon skulle vilja bo där så kan jag säga att "landet" får min hud att klia och jag skulle nog inte kunna bo på ett sånt ställe med tanke på mitt efternamn. Det är ju i pricip mig de föraktar om nu inte bladet vinklar för mycket.

crrly sa...

anthony: I know, det är synd att det är just Aftonbladet, men just den här artikeln kändes relativt okej för att vara Aftonbladet. Letade lite grann, förgäves, efter andra artiklar som också kunde vara lite illustrativa...

Jag borde ha skrivit ett omesigare, mer aggressivt inlägg! Det jag ville säga var: 1. Vi är höginkomsttagare (iaf min man...) och har AKTIVT valt BORT Vellinge som bostadsort, just för att vi inte vill att våra skattepengar (få men dock) går till en sån dåre som Göran Holm, med de otäcka, egoistiska, inskränkta åsikter han har. Så kan man också tänka, nämligen, och det vill jag framhärda i: Man behöver inte bli moderat och egoist för att man har det relativt gott ställt materiellt. (Jag ska inte säga så mycket om min kommun heller, men jag inbillar mig att de behöver såna som mig här...) Nej, tvärtom, tjänar man bra med pengar kan man ju VÄLJA vad man vill lägga alla dessa pengar på, och det finns såna (som vi då) som INTE lägger dem på (bara) statusgrejer, golf och liknande ting. Utan istället mer än gärna delar med oss, och som tycker att det är självklart att stödja flyktingar och andra som inte har det lika bra. Det jag inte fattar är hur man tänker om man vill isolera sig och gotta sig i sitt eget och blunda för hur det ser ut i världen, ja, skita i andra, rent ut sagt. För nej, AB vinklar inte detta, de är riktigt snälla faktiskt; Holm brukar inte skräda orden precis. De hade kunnat slå upp det här mycket, mycket värre, men det är ju old news, Holm har väl suttit vid makten hur länge som helst. (Vet faktiskt inte hur gammal artikeln är ens, hittade den i en blogg.)

I alla fall, det andra jag ville säga var: Det var Sjöbo som hängdes ut i medierna i slutet av 80-talet för sin vägran att, efter folkomröstning, ta emot flyktingar. Dock var motståndet mot det rasistiska Sjöbopartiet och de rasistiska centerbönderna ganska kraftigt, däribland ingick kända högadliga profiler. Det kom emellertid inte fram i medierna utan Sjöbo fick en stämpel som gjorde att stan/byn/samhället känns mytologiskt... (När jag först flyttade till Skåne och såg bussar det stod Sjöbo på kändes det som om det stod Ankeborg!!) Men vad som inte framkom i medierna var just Vellinge, det var ingen (vad jag såg) som jämförde de två byarna. Det var tacksamt att driva med Sjöbobönderna, dumma och dryga och outbildade svin, liksom. Men de högutbildade rika Vellingeborna då?? Som vägrade att ens ha folkomröstning för att se om de inte skulle kunna ha lite pengar till behövande? Äckligt är vad det är, riktigt jävla vidrigt. Ändå har vi många vänner som bor i Vellinge, och de är inga freaks. Men tänker de på vem (och vad) de ger sina skattepengar, det undrar jag...

Annika sa...

Ja, men för helvete! Svedala då? Som vill att alla "invandrare som vill bo i deras lilla SPECIELLA FINA skitkommun ska gå på kurs för att "lära sig att inte slå sina barn"!

Jag undrar hur många "invandrare" de faktiskt har i Svedala, och hur många av dem som slår sina barn. De största invandrargrupperna vi har i Sverige är de från de omgivande nordiska länderna så hela diskussionen blir ju absurd.

För det är väl ingen som vågar säga vem kursen EGENTLIGEN är till för?

Samma fenomen som att MVC i Västra Götaland (dvs Gbg) och Malmö har stora jätteskyltar som säger att VI TALAR INTE OM KÖNET VID ULTRALJUDET, medan man i Lund och Ystad inte drar sig alls för att berätta det.

Smygrasismen är utbredd, precis som sexismen. I morse satt en litteraturkritiker i SVT och sa: ja de har tre böckerna har en sak gemensamt: "De är alla skrivna av kvinnor". Jaha? Och? Det skulle man aldrig påpeka om det var böcker av tre manliga författare som skulle presenteras.

Santinelli sa...

Jo, att Sjöbo är ett intressant fenomen. De blev väl uthängda tack vare att det fanns fler "icke-demokratiska" vindar där.

Det skulle krävas milslånga kommentarer vad man har rätt att göra eller inte rätt att göra för sina egna pengar men jag förstår din ståndpunkt. Trångsynt håla känns som ett bra ord.

crrly sa...

annika: Kurs??!


Fick fundera en stund över det där med könet vid ultraljud och fattar nog inte riktigt ändå... Menar du att "invandrare" väljer abort om det skulle visa sig vara en flicka eller vadå?anthony: Jo... självklart får man göra vad man vill med "sina" pengar... men vilka pengar är "ens egna" då, egentligen? Och har man rätt att "dra sig ur "det svenska samhället" och göra sig en egen liten suverän stat, som nu Vellinge i stort sett har gjort? Har man bara rättigheter och inga skyldigheter, som medmänniska, som medborgare, etc, etc... ?

Efva sa...

Göran e en fiiiiiiiiin kille. Supreme ruler under lång tid.

Ibland önskar jag att jag slapp bo i Skåne över huvud taget. Det är fan skit samma för är det inte clueless skånsk överklass så är det dryga bönner som är livrädda för allt som kommer längre bort ifrån än 2 km.

Och ja, jag har närkontakt med båda. Uppvuxen som jag är på Linderödsåsen ute på vischan och tidigare ingift i skitfiiiiiiiiiiiin Falsterbo/Malmö-familj.