onsdag, januari 11, 2006

Ta för er, tjejer!!

Vill bara uppmana alla tjejer i bloggvärlden att sluta vara så blygsamma och kalla era bloggar för "Marias lilla blogg", "Sofias små tankar" etc. Det finns alldeles för många som gör det. Vadå lilla och små?! Tar din blogg mindre plats än andras? Skriver du med mindre text? Eller är dina tankar oviktiga? För det är nämligen det som namnet utstrålar. Inte skulle en kille komma på idén att kalla sin blogg för "Sven-Henriks lilla blogg". Nej, tjejer, ta för er. Det är NI som bestämmer om och över er blogg, låt den och era tankar ta plats, ni är lika mycket värda det som oss som inte är lika blygsamma!

11 kommentarer:

Jen sa...

Håller med! Vårda er hybris, brudar!

crrly sa...

Bra, jen! Du har ju också fattat! :)

Maria sa...

Min manlige chef hr A envisas med att säga att vi ska kalla till ett "litet" möte eller skriva ett "litet" protokoll.
Visar han en kvinnlig sida då eller?

crrly sa...

maria: Hahaha, ja, så måste det ju vara! ;) Jag har fått lära mig att om man är lite osäker så säger man ofta "liten". Har man en ledarroll bör man visa det, inte förminska sig eller det man säger. Men fråga honom om hur litet mötet är, om ni då sitter runt ett pyttebord och trängs och om protokollet ska skrivas med åtta punkter och på en liten lapp! :)

Annika sa...

Är det hybris om man inte säger "Jag har skrivit en liten doktorsavhandling"?

crrly sa...

annika: :D Antagligen. Om man är tjej.

Unknown sa...

håller med.

jag har funderat på vad det är som är litet i en "lilla blogg". alla bloggar är ju i stort sett likadana - det är ju bara antalet inlägg som varierar. och till viss mån färg och form.

crrly sa...

sofia: Man tolkar det ju som att det som är litet är tankarna, att de är små och oviktiga. Tyvärr!

Anonym sa...

Min blogg har ju undertexten Mitt lilla liv och leverne. Det är inte för att jag tycker att jag har ett "litet" liv utan för att det låter snyggt med 3 ord som börjar på bokstaven L... :=) Men i princip håller jag med. Vi tjejer har lätt för att förminska oss och killar har lätt för motsatsen. Visst, generalisering, men ändå.

Sen kan det kanske vara att man helt enkelt tycker att det låter sött med sin "lilla blogg".

Skogsrået sa...

Inser att jag kanske inte tar tillbörligt med plats i mitt "hörn".

Visserligen heter det inte Cees lilla hörn, men iaf.

Fast med tanke på storleken på mina inlägg kan väl ingen förledas att tro att jag inte tar plats... =)

crrly sa...

nina: :) "Mitt larviga... liv"? Hmm, näe... Löjliga?! Hehe... Lata? Loppfria?! Limpätande, listiga, lirkande, liggande, lismande, liknande, lirande, livsviktiga (?!), limmade... *testar*


cee: Hur menar du? Att du inte skriver lika ofta som du vill/borde? Att du inte skriver riktigt så bitskt som du kanske vill? Eller vad? Vadå för hörn, menar du i bloggvärlden? Är det isf för att du kallar det "hörn" som det för tankarna till något litet...?


Shit, jag är ju förvirrad, varför fattar jag inte folks inlägg... ;p *s*