måndag, januari 09, 2006

Mobiltelefåner igen

Tur att jag inte är nån mobilfreak... så många av mina samtal numera som avslutas med (mitt, lätt panikartade): "Nu är det inget batt...!" Just det. Och inte varnas det om det i förväg heller, annat än precis när batteriet tar slut. Suck. (En gång råkade jag istället i hastigheten skrika: "Det ringer!" när det pep. Personen jag pratar med väntade förgävas på att jag ringde upp igen...)


Återstår faktum. Min mobiltelefon är urgammal och skruttig. Jag måste ha en ny. Behöver inga funktioner, MEN den ska vara extremt lättanvänlig även om man är ett tekniskt pucko. Alltså ha lättåtkomlig och användarvänlig telefonbok, vara jätteenkel att skicka sms med och ha lång samtalstid. Jag behöver inte mms, bluetooth och mp3 i den. Jag har den mest för att kunna bli nådd på och för att ringa om hjälp när jag är vilse.

Vad har DU för telefon? För-/nackdelar?

Vilken tycker du att jag ska köpa?

11 kommentarer:

IT-horan från Skåne sa...

denna kanske skulle passa, madame
http://www.prylguiden.se/dep5art1531.aspx

Annika sa...

Jaghar folkhemsklassikern, den där hopfällbara Sony Ericsson som man fick både rött och blått skal till. Den är ett år gammal och finns kanske inte längre i affärerna, men jag tycker den har varit jättebra. Innan den hade jag en sån som du har.

Ej speciellt svårt att gå över från Nokiasystemet till SonyEricsson. Tog några dagar sen var man inne i det.

Min tfn har kamera men det tycker jag är rätt meningslöst egentligen.

crrly sa...

it-horan: Ehum. Jo, jag sa just att jag INTE behöver...!! ;)

Shit liksom. Tvåtusen spänn? :-/

Glömde säga att den helst ska vara (typ) gratis (för jag kommer säkert att tappa bort den), och så glömde jag ju HELT att skriva att strålningen ska vara MINIMAL!

När jag frågade i affäern om våra nya trådlösa sa de att de inte får några uppgifter alls om ev strålning. Suck. Men ta reda på det då! :pannika: Så du såg vilken telefon jag har?! :) Jag har haft en Motorola också, men dem vill jag inte stödja egentligen, för de byggde krigshelikoptrarna USA använde i Vietnam... Fast alla såna företag är säkert onda på det ena eller andra sättet.

Darling har en SonyEricsson men den är ju totalt omöjlig att t ex skicka sms med! :-/

vandrarvild sa...

jag har en nokia modell fem år gammal, de är skitenkla och jag vill inte heller ha några finesser, vad ska jag med sådana till? De är lätta att hitta på och smsa med. Men nokias telefoner är i allmänhet inte speciellt komplicerade, kolla en sån tycker jag. Nackdelar med den? Hmm, jag vet inte, jag har ju som sagt inga större krav .. vad mer behöver du?

Annika sa...

Ja du tog väl upp en Nokia när vi fikade? Jag kom bara ihåg det pga att den var exakt likadan som den jag hade innan.

Jag har iofs jättebra minne för detaljer och ord.

Anonym sa...

ja, Nokia är enklast.

Jag har en Samsung som jag gillar jättemycket - och en Nokia i jobbet. Nokian är den bästa, Samsung är snyggast!!

Sunflower sa...

Hej! Föreslår dig Nokia 6610. Den har jag, pga ett bra erbjudande jag fick för två-tre år sen. Men den är enkel, batteriet håller bra, den är inte stor och inte för liten heller (så man tappar bort den), väger inte mycket heller (går att ha den i jeansfickan om så behövs). Jag vet inte vad den kostar nu, men tror den borde vara rätt prisvärd. Lycka till! :) Kram gumman

deeped sa...

Jag kör Motorola Razr oavsett krigshelikoptrar. Den är snyggast av alla.

jovanna sa...

måste också köpa ny då den gamla stänger av sig när den känner för det ..suck. jag återkommer efter köpet. i sverige kan man ju förresten hitta riktigt billiga telefoner om man tecknar upp sig i ett år eller två. några av mina kompisar har fått väldigt bra avtal, där hela månadsavgiften går att ringa för. sånna avtal är förresten olagliga i finland. tjohej

crrly sa...

vandrarvild: Vi kanske har likadana...

annica: Hehe, ja, jag tog nog upp den, min brorsa ringde, va? Men ändå, att komma ihåg det...! :) Bra gjort!

sara: Samsung ja. Å, det finns så många!!!! Gah, jag som HATAR att välja!

sunflower: Ah, tack. Ska nog kolla upp den. Men.. jeansfickan?! Akta dina ömtåliga ädlare delar...!!

deep: *hrm* Typiskt mig att fokusera på sånt va?! ;) Hehe. Snyggast, mhmm... Får väl titta på den också då...

Helena sa...

Jag har inte läst på länge, det märker jag... men jag såg att nån hade rekommenderat 6610, och jag håller med. Jag har haft min i tre år nu och den är hur bra som helst. Batteritiden har inte ändrat sig en sekund och den tar aldrig slut heller. Enkel, lagom stor och snygg med för den delen.
Nu ska jag rita en gris. ;)