tisdag, juni 13, 2006

Lista icke-djurtestat smink

Vet ni hur enkelt det är att låta bli att stödja företagen som låter testa sina skönhetsprodukter på djur? Skriv ut denna lista och ta med dig! :)


Läs mer t ex här.

7 kommentarer:

Sanna sa...

Vilken bra lista =D
Nu behöver jag bara orka släpa iväg mig att handla smink också.

Fram för mer sverkande och utövning av konsumentmakt! =D

Eva-L sa...

Nu när Bodyshop köpts upp av l'Oréal känns de inte helt ok faktiskt! Mitt senaste fynd är Badger Balm som går att beställa på nätet.

crrly sa...

sanna: :)

e-l: Läskig du är. :) Hade just tänkt skriva ett uppföljande inlägg om det men nu behöver jag ju inte det! Visst är det SJUKT. Lika absurt som om McDonald's hade köpt upp en hälsokostkedja.

schmut sa...

problemet är ju bara att de flesta även om de inte djurtestar själv köper från producenter som djurtestat sina ingredienser.
den enda jag märkt som har djurtestat-policyn rakt igenom, dvs vägrar producenter i något led som djurtestar, är lush. synd bara att de inte har kosmetika per se, utan mest hudvård

crrly sa...

schmut: De enda som hamnar på DR:s lista är de som har skrivit under på att de inte använder sig av produkter som är testade i något led. Påstås det.

Anonym sa...

på www.pulpstore.se säljs bara produkter som icke är djurtestade. Mina favoriteer är Badger balm, MOR cosmetics och Rosebud! :)

Anonym sa...

Hej, ville bara säga att Oriflame inte heller testar sina produkter på djur - de skriver såhär, själva: (citat:) "Vi har aldrig testat, eller givit någon i uppdrag att testa, ingredienser på djur."
De har ju för övrigt en hel del bra/väldigt bra produkter, som tex ansiktskrämer mm också. Så de kunde väl få vara med på din lista? SUPERBRA att du gjort en sådan lista! Den borde skickas ut i alla brevlådor och mailboxar! tack för det. :) Vänligen, en djurvän