tisdag, juni 13, 2006

Matchen

Det är alltid väldigt underhållande att få njuta av brassefotboll men oj, vad Kroatien var bra. Så totalt respektlösa. Härligt att se! De hade verkligen förtjänat ett mål. (Men jag är verkligen nyfiken på vad mina Serbiennationalistiska vänner säger.) Så här långt är det Kroatien, Trinidad-Tobago (jo faktiskt) och Tjeckien som har imponerat mest på mig.

(En annan grej som är så där ovidkommande som jag brukar fundera på är på vilket språk fotbollsspelarna kommunicerar, med varandra och med domaren. Kroppsspråk, jovisst, men man ser ju (och hör stundom) att de gapar och skriker, då och då skämtar (?) de även med varandra. Och ta två länder som Brasilien och Kroatien då. Inte är de särskilt kända för att ha invånare särskilt bevandrade i engelska? Okej, vissa av proffsen då, kanske. Men inte de som spelar i exempelvis Italien till vardags, det vägrar jag tro. Så vilket språk talar/skriker/vad det nu är de gör kroater och brassar på sinsemellan?)

Apropå Trinidad-Tobago så sa min totalt fotbollsointresserade mamma nåt kul under matchen i lördags; hon gick förbi tv:n och muttrade: "Men det är ju två länder mot Sverige, så orättvist!" Haha, ja, är det nån som har tänkt på det, va?!

2 kommentarer:

Sunflower sa...

Visste inte du var lite fotbollsintresserad!? :) Själv är jag nollintresserad sedan tidig tonår (12-14 år). Intressant det där med hur fotbollsspelare kommunicerar... Jag tror att de är riktigt duktiga på att tyda tecken, ansiktsuttryck, och har nog snappat upp ett och annat ord (läs: svordom) på en del språk. Eller!?

crrly sa...

Jo, jag älskar fotboll! Spelade under hela min uppväxt varenda dag med killarna på gatan och med hela klassen på varenda rast i skolan på låg- och mellanstadiet. Sen var det en asfaltsgård på högstadiet... snacka om att man uppmuntrades att typ bara stå och hänga och tjuvröka, det fanns ju inget kul att göra! :-/ Men ajg spelar fortfarande lite ibland på kul. Usel men ändå!

Älskar att se fotboll, särskilt på högre nivå.